ΜΕ ΝΕΟ 5ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΜΑ ΔΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΣΗ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΗΓΕΣΙΑ, ΟΛΑ Τ’ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΔΡΑ ΑΣΤΕΙΑ.. ΧΩΡΙΣ ΓΚΡΕΞΙΤ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΜΜΙΑ.ΑΝ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΩΝΑΖΙΣΜΟ..

 

Οπωσδήποτε θέλουν τα σπίτια μας !

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΝΕΟ 5ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ… ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΜΕ 8 ΧΡΟΝΙΑ. Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΟΙ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ», ΑΛΛΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… ΚΑΙ ΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ..

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ..

ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ…

ΝΕΟ ΦΙΡΜΑΝΙ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ΤΟΥ ΠΑΠΑΠΡΑΧΤΩΡΑ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ότι η Αθήνα δεν θα κάνει τίποτα δίχως την έγκριση των δανειστών, ιδίως όσον αφορά στο τραπεζικό σύστημα, τα «κόκκινα δάνεια», το νόμο Κατσέλη και την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ – Από το 2019 η μείωση του αφορολόγητου – Καμία νέα ρύθμιση ή παράταση ρύθμισης χρεών, δέσμευση της κυβέρνησης για αναγκαστικά μέτρα σε βάρος των οφειλετών

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά… 82 προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος πρέπει να υλοποιηθούν στο διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου (όταν θα ζητείται η ελάφρυνση του χρέους), σύμφωνα με το επικαιροποιημένο συμπληρωματικό μνημόνιο, που υπέγραψαν το περασμένο Σάββατο η κυβέρνηση και οι δανειστές και φέρνει σήμερα στο φως η «Καθημερινή».

Απώτερος στόχος, φυσικά, είναι η έξοδος της χώρας από τα προγράμματα προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018. ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ..Φωτογραφία του Αντωνης Δρογωσης.

Στο συμπληρωματικό Μνημόνιο (Supplemental Memorandum of Understanding) και στο τεχνικό Μνημόνιο που το συνοδεύει, καθορίζονται λεπτομερώς όχι μόνο όσα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση, για να κλείσει η τρέχουσα αξιολόγηση, αλλά και όσα δεσμεύεται να υλοποιήσει, προκειμένου να ολοκληρωθεί η τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση.
Όπως προκύπτει, οι δανειστές είναι αποφασισμένοι να μην υπάρχει στη λήξη του προγράμματος καμία εκκρεμότητα σε οποιονδήποτε τομέα της κυβερνητικής πολιτικής.

Στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο περιλαμβάνονται όλα όσα έχει να υλοποιήσει η κυβέρνηση για την επενδυτική τράπεζα, τη φορολογική πολιτική, τους νόμους για τις Ανώνυμες Εταιρείες, τις συγχωνεύσεις επιχειρήσεων, την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, τη συμμετοχή του ΕΦΚΑ στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής, τις νέες περικοπές των συντάξεων, την μείωση του αφορολογήτου ορίου, τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας και τη διαιτησία, τη χρηματοδότηση του ΟΑΣΘ, τα διόδια της Εγνατίας, την πώληση των συμμετοχών του Δημοσίου σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις, το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης στο Ελληνικό, την παραχώρηση του Θριασίου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», κοινός τόπος σε όλα σχεδόν είναι η ρητή αναφορά πως οτιδήποτε γίνει, θα γίνει ύστερα από διαβούλευση και έγκριση από τους θεσμούς, ειδικά σε ό,τι αφορά το τραπεζικό σύστημα, τα «κόκκινα δάνεια», το νόμο Κατσέλη και την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ.

Μεταξύ άλλων, στο Μνημόνιο ορίζεται ρητώς πως τον Μάιο του 2018 η κυβέρνηση θα επισπεύσει τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, ώστε να ισχύσει το 2019 αντί του 2020, εάν το ΔΝΤ, σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις ελληνικές αρχές, «θεωρεί, στη βάση μιας διαφανούς εκτίμησης, ότι απαιτείται η εμπροσθοβαρής εφαρμογή της, προκειμένου να επιτευχθεί ο συμφωνηθείς στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%…».

Τέλος η κυβέρνηση των ομοφυλοφίλων της Αθήνας δεσμεύεται πως δεν θα εισάγει νέες ρυθμίσεις ή άλλα μέτρα αμνήστευσης ή διακανονισμού ληξιπρόθεσμων οφειλών, ούτε θα παρατείνει τις υφιστάμενες και ότι θα προχωρήσει στη λήψη αναγκαστικών μέτρων κατά των οφειλετών που δεν εξυπηρετούν τις τρέχουσες ρυθμίσεις ή τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους εγκαίρως.

Μόλις χθές, την εικόνα συμπλήρωσε ο επικεφαλής των «θεσμών» Ντέκλαν Κοστέλο, προειδοποιώντας δημόσια πως οι μεταρρυθμίσεις δεν τελειώνουν τον Αύγουστο του 2018 και ότι έχουν πολλά ακόμα να γίνουν στα επόμενα πολλά χρόνια.. Μιά βδομάδα πριν ανέφερε ευρισκόμενος στην Αθήνα πως «η καθαρή έξοδος δεν είναι ο πιο προσφόρος όρος» που πρέπει να μεταχειρίζεται κανείς για το τέλος του 3το4ου Μνημονίου.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ..  Ο ΤΖ. ΣΟΡΟΣ ΜΕΣΩ ΦΑΝΤ ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.. ΚΑΛΑ ;;

 

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ… ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ, ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ !

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × 3 =