ΗΠΑ – ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΟΝ ΒΑΘΕΙΑ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ… Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και ανακοίνωσε τα σχέδιά του να… εγκατασταθεί εκεί η πρεσβεία των ΗΠΑ. Ηδη η Ιερουσαλήμ έχει φωταγωγηθεί στα χρώματα Ισραήλ και ΗΠΑ.

ΠΩΣ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΠΟΛΕΜΟ..

ΟΙ ΣΙΩΝΑΖΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, ΙΕΡΗ ΠΟΛΗ ΓΙΑ 3 ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΑΝΑΚΗΡΥΣΟΝΤΑΣ ΤΗΝ «ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. ΚΥΡΙΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.

«Η Ιερουσαλήμ δεν είναι μόνο η καρδιά των τριών θρησκειών αλλά η καρδιά μιας από τις πιο πετυχημένες Δημοκρατίες στον πλανήτη».

«Δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα επαναλαμβάνοντας τις ίδιες αποτυχημένες στρατηγικές του παρελθόντος».

«Η καθυστέρηση της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας δεν βοήθησε στην επίτευξη ειρήνης» πρόσθεσε.

Στην ομιλία του, αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή στην ίδρυση του Ισραήλ και την πολιτική που ακολούθησαν οι προκάτοχοί του, επισήμανε ότι η Ιερουσαλήμ είναι σήμερα η έδρα της σύγχρονης κυβέρνησης του Ισραήλ, η έδρα του κοινοβουλίου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

 Ο Τραμπ τόνισε ταυτόχρονα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν βαθιά δεσμευμένες στην προσπάθεια για τη διευκόλυνση μιας ειρηνευτικής συμφωνίας, αποδεκτής τόσο από τους Ισραηλινούς όσο και από τους Παλαιστίνιους, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Μετράει μέρες ύπαρξης το Ισραήλ, μετά την απόφαση του Τραμπ να αναγνωρίσει, αύριο, την Αλ Κούντς (Ιερουσαλήμ), ως πρωτεύουσα του Ισραηλινού κράτους, εκτιμά η Ιωάννα Υψηλάντη.
Οι Παλαιστίνιοι θα λάβουν ένα τελεσίγραφο, που θα τους θέσει το δίλημμα, είτε ν΄αντισταθούν, είτε να παραδώσουν εξολοκλήρου τη χώρα τους στους Ισραηλινούς.
Ταυτόχρονα, η θέση της διεθνούς κοινότητας, για διμερή επίλυση του Παλαιστινιακού προβλήματος, εξουδετερώνεται, μ΄ αυτήν την απόφαση.

Τα αφεντικά είναι οι Ρότσιλντ Ροκφέλερ. Οι πολιτικοί είναι υπάλληλοι. Το μαγαζί έχει μια ιεραρχία… Το αστείο είναι ότι υπάρχει ακόμα κόσμος που πιστεύει ότι οι Πολιτικοί μας αποφασίζουν και πράτουν με δική τους πρωτοβουλία..

Και μπορεί οι Ισραηλινοί να πανηγυρίζουν, ωστόσο, λίγος σκεπτικισμός δεν θα έβλαπτε, καθώς:
-Στο εσωτερικό του Ισραήλ κυριαρχεί κατάσταση χάους. Το κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου φυλλορροεί και από τ΄αριστερά και από τα δεξιά. Η δεξιά πτέρυγα στρέφεται, σε άλλα κόμματα, που θεωρεί ως καταλληλότερα, για τη διακυβέρνηση της χώρας. Η αριστερή έχει μπουχτίσει με τη διαφθορά των ισραηλινών αξιωματούχων, που ήρθαν στο φως, μετά από διαδηλώσεις. Και οι δύο πτέρυγες δεν διαφωνούν με τις καταπιεστικές κατοχικές πολιτικές της κυβέρνησης, εναντίον των Παλαιστινίων, αλλά δεν βρίσκουν κοινή γλώσσα. Ο Νετανιάχου, από την άλλη, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει το προφίλ του, στους δεξιούς, υποστηρίζει οργανώσεις και ομάδες εποίκων, που επιθυμούν να επεκτείνουν τους παράνομους εποικισμούς τους καταστρέφοντας Παλαιστινιακά χωριά, στη Δυτική Όχθη. -Εξωτερικά, το Ισραήλ περιβάλλεται, από σκληρούς αντιπάλους, που για πρώτη φορά, έχουν τη δυνατότητα να του προκαλέσουν τεράστιες ζημιές, είτε με οργανώσεις αντίστασης, είτε με ισχυρούς στρατούς. Η συμμαχία Συρίας-Ιράν-Ιράκ-Χεζμπολάχ του Λιβάνου και άλλων Αραβικών οργανώσεων έχει φέρει το Ισραήλ, στην ασθενέστερη θέση που έχει βρεθεί ποτέ.

Όλες αυτές οι Αραβικές χώρες, μετά από έναν εξαετή πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος, στη Συρία, είναι απολύτως ετοιμοπόλεμες και εκπαιδευμένες σε σκληρές μάχες.
Αλλωστε, από το 2006 η Χεζμπολάχ απέτρεψε τις επιθέσεις του Ισραήλ, στον Λίβανο και ανάγκασε τον στρατό του ν΄ αποσυρθεί.
Την ίδια ήττα έπαθε ο Νετανιάχου και το 2014, στην Παλαιστίνη, όταν αντιλήφθηκε ότι, μετά τους βομβαρδισμούς, θα ήταν υποχρεωμένος να πολεμήσει τη Χαμάς στο έδαφος. Απλώς αποσύρθηκε. Ο Ιρακινός στρατός έχει πλήρως ανακάμψει και κατατρόπωσε τους υποστηριζόμενους, από το Ισραήλ, Κούρδους, από τα εδάφη του, όπου βρίσκονται οι περισσότερες πετρελαιοπηγές του, στερώντας το 77% του φτηνού πετρελαίου του Ισραήλ.
Όσο, για το Ιράν, οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση εναντίον του, θα ήταν απλώς, αποστολή αυτοκτονίας. Όσο για την Παλαιστίνη, Χαμάς και Παλαιστινιακή Αρχή τα ‘χουν βρει και πορεύονται ενωμένες.
Συμμαχίες, κρυφές ή φανερές με Σαουδάραβες και Ιορδανούς, μάλλον δεν θ΄ αποδώσουν, στρατιωτικά, με τέτοιους αντιπάλους.
Επισήμως, όλοι οι ηγέτες των Αραβικών χωρών καταδίκασαν την απόφαση του Τραμπ. Το ίδιο και άλλες μεγάλες δυνάμεις.

Φαίνεται πως πρόκειται για μια προσπάθεια μετάθεσης της μεσανατολικής διαμάχης στο συμβολικό θρησκευτικό επίπεδο για να αλλάξει η  ατζέντα που ακολουθούν οι διάφοροι «παίκτες» στη Συρία, στο Ιράκ, στη Σαουδαραβία… ΗΠΑ-Ισραήλ οι «μεγάλοι χαμένοι» των αναμετρήσεων όπου πρωταγωνιστεί η Ρωσία αδυνατούν να αλλάξουν τους συσχετισμούς καθώς  δεν υπάρχει προθυμία από άλλες δυνάμεις να προσθέσουν την ισραηλινή σημαία στη δική τους, όπως κάνουν τώρα οι ΗΠΑ…

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 + eighteen =