ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ «ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ» ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ..

 

ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ !

ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΑΛΗΤΕΣ

ΘΑ»ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ» ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ..

 

Πολύ ξύλο καθώς ξεκινούν οι πλειστηριασμοί προϊδεάζει για τη συνέχεια. Οι «μπάτσοι» έρίξαν χημικά μέσα στα Δικαστήρια.

Άγριο ξύλο, υβριστικά συνθήματα, σπρωξίματα και μεγάλη ένταση συνθέτουν το σκηνικό που δημιουργήθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όπου επρόκειτο να ξαναρχίσουν οι πλειστηριασμοί. Οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν πολλά χημικά στα μέλη των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών.

Η πρωτοφανής κίνηση της συριζαλήτικής Αστυνομίας να ρίξουν χημικά ανέστειλε τα δικαστήρια.. Ετσι είχαμε και τρεις τραυματίες στα επεισόδια που προηγήθηκαν μεταξύ των διαμαρτυρομένων και των ΜΑΤ, που χρησιμοποίησαν γκλομπς στα κεφάλια του κόσμου που διαμαρτύρονταν για την αυθαιρεσία.

Το κτίριο του Ειρηνοδικείου Αθηνών στην οδό Λουκάρεως ακόμη αστυνομοκρατείται. Μόνο για σήμερα είχαν προγραμματιστεί 29 πλειστηριασμοί ακινήτων, οι οποίοι σταμάτησαν λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που έχει δημιουργηθεί.
Μετά τό «πούλημα» της  απεργίας  των συμβολαιογράφων η φασιστερή κυβέρνηση ήθελε να ξεκινήσουν οπωσδήποτε οι πλειστηριασμο ΄κι έστειλε τρεις διμοιρίες απο βόδια της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης μέσα στο κτίριο του Ειρηνοδικείου.

Τα ΜΑΤ είχαν αποκλείσει την αίθουσα του δικαστηρίου και δεν επέτρεπαν στον κόσμο του κινήματος «δεν πληρώνω», στα μέλη της Λαϊκής Ενότητας και του του ΠΑΜΕ που εσχάτως «αφυπνίσθει»  να προσεγγίσουν τους συμβολαιοκάφρους.

ΠΕΤΑΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑΛΗΤΙΚΟ ΚΑΤΑΠΙΟΝΑ ΚΑΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ, «ΔΩΡΑΚΙΑ», «ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ» ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ»ΣΥΣΤΗΜΑ» ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.. ΩΣ ΠΟΤΕ ;;

Εξαλλου ξεκινούν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί… Θα γίνονται λένε από τα γραφεία των συμβολαιογράφων που δεν απεργούν..

Σκεφτείτε ότι σε λίγες μέρες προγραμματίσθηκαν 1200 πλειστηριασμοί κάθε μέρα (συνολικά 3 μέρες Χ 1200= 3600 την εβδομάδα)…

Ακόμα και να ήθελε ο κόσμος να συγκεντρωθεί σε κάποιο συμβολαιογραφικό γραφείο αυτό θα είναι αδύνατον… Που να πρωτοπάνε και πόσοι θα είναι αυτοί…

Το παράλογο βέβαια του νόμου έρχεται να τρελάνει πάλι κόσμο. Οι τράπεζες θα βγάζει στο σφυρί πρώτες εφόσον έχουν αξία πάνω από 300.000 ευρώ, ενώ τα φάουντ πάνω από 140.000 ευρώ…

Φυσικά δεν θα μετράει η αντικειμενική ΑΛΛΑ Η ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ, που σημαίνει αυτή που θεωρεί η τράπεζα ως εμπορική…

Γενικώς εκτιμάται πως όλη αυτή η στοχοποίηση των τραπεζιτών που δικαίως θεωρούνται υπόλογοι για τα πάντα θα αυξήσει την τοξικότητα και θα προκαλέσει κλίμα επενδυτικής αποστροφής. Ιδίως που έχουν «δωρήσει» στα κόμματα έως και 600 εκατομμύρια δανεικά κι αγύριστα, άντε κι άλλα τόσα που πήραν τα κατοχικά ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια.. Εδώ ξεκινούν ξανα το ΜΟΥΓΚΑ με νέα δανεικα..Η ατμόσφαιρα στην Οικονομία είναι πολύ βαριά..Μυαλό δε βάζουν, δηλαδή δεν υπάρχει εναλλακτική.Ετσι, βαδίζουν ατάραχοι ακλόνητοι μέχρι κρεμάλα!
Οι κόντρες των πολιτικών κομμάτων και η χρηματοδότηση τους τελικά καταλήγουν να ενοχοιούν τους συνήθεις τραπεζαλήτες.
Ο νομοθέτης είχε προβλέψει πως πραγματοποιούνται από τις τράπεζες οι χρηματοδοτήσεις των κομμάτων και επειδή τα δάνεια κατέληξαν μη εξυπηρετούμενα οι τραπεζίτες αναπόφευκτα θα κληθούν να περάσουν την πόρτα της δικαιοσύνης. Οχι σήμερα θέλετε ; Αυριο σίγουρα μαζί με τους πολιτικους κλπ στοχοποιημένους  για «Κάθαρση»..Η χορήγηση δανείων από τις τράπεζες αρχικά ήταν μια νόμιμη διαδικασία την οποία οι νομοθέτες δηλαδή τα κόμματα είχαν

Ο ΤΟΣΚΑΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΦΑΝΗΚΑΝ ΒΛΑΚΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΦΑΝΕ ΞΥΛΟ… ΤΕΤΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΔΙΚΑΙΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ, ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ..

εξασφαλίσει. Το θέμα είναι γιατί τα κόμματα τα  «φάγαν»  κρύβοντας τους λογαριασμούς τους..μ
Δεν μπορεί να έρχεται η δικαιοσύνη μετά από 10 χρόνια και να διερευνά πως δόθηκαν δάνεια στα ελληνικά πολιτικά κόμματα.

Το νέο σήριαλ με εμπλοκή τραπεζιτών αφορά την χρηματοδότηση των κομμάτων, σίγουρα θα αποτελέσει θέατρο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης…
Ποιοι εμπλέκονται;
Από την Εθνική, οι παλαιές διοικήσεις και διευθυντικά στελέχη.
Από την Πειραιώς, η παλαιά διοίκηση.
Από την Eurobank, η παλαιά διοίκηση και άλλα στελέχη.
Από την Attica bank, η διοίκηση Γαμβρίλη και διευθυντικά στελέχη.
Από την Αγροτική, οι παλαιότερες διοικήσεις της τράπεζας.
Πάντως και παρά την νέα στοχοποίηση το ζήτημα αυτό δεν φαίνεται να αποτελεί σοβαρή απειλή για τους μισέλληνες τραπεζαλήτες, επειδή η «Ανεξάρτητη» είναι πλήρως  εξαρτημένη από τους δανειστές κατακτητές και από την Κατοχική διακυβέρνησηΤο ύψος των δανείων στα κόμματα

Το ζήτημα των δανείων στα κόμματα που φθάνουν τα 284 εκατ ευρώ θα λάβει μεγάλες τραπεζικές και πολιτικές διατάσεις.
Τα 284 εκατ που είναι τα δάνεια στα κόμματα έχουν φθάσει στα 420 εκατ ευρώ με τους τόκους υπερημερίας.
Από τα 284 εκατ τα 240 εκατ είναι καταγγελμένα ωστόσο εάν προσμετρήσουν και οι τόκοι υπερημερίας φθάνουν τα 420 εκατ.
Από αυτά περίπου 17 εκατ θεωρούνται και είναι εξυπηρετούμενα.
Με βάση την δομή των δανείων ανά κόμμα
Η ΝΔ έχει πάρει δάνεια 142 εκατ και εξυπηρετούνται μόλις 5 εκατ τα υπόλοιπα 137 εκατ είναι μη εξυπηρετούμενα.Φωτογραφία του Andreas Papadopoulos.
Το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει δάνεια 127 εκατ εκ των οποίων εξυπηρετούμενα είναι τα 8,5 εκατ ευρώ και τα 118 εκατ μη εξυπηρετούμενα.
Το ΚΚΕ έχει λάβει δάνειο 7 εκατ το οποίο μερικώς εξυπηρετεί και ο ΣΥΡΙΖΑ 8,5 εκατ το οποίο ακόμη εξυπηρετείται.
Με βάση την διάρθρωση των τραπεζών ανά τράπεζα η Εθνική έχει χορηγήσει περίπου 30 εκατ ευρώ με τα περισσότερα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Πειραιώς εμφανίζεται με 248 εκατ προς τα κόμματα αλλά από αυτά τα 220 εκατ προήλθαν από την Αγροτική τράπεζα.
Η Αγροτική τράπεζα με βάση τον κανονισμό πιστοδοτήσεων που είχε εγκριθεί από την ΤτΕ ρητά αναφερόταν ότι επιτρέπεται η χρηματοδότηση των κομμάτων.

Σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο κινήθηκε έντονα ανοδικά με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 738,31 μονάδες με άνοδο +1,67% έχοντας υψηλό στις 742,64 μονάδες και χαμηλό στις 730,17 μονάδες. Με την προσμονή των πλειστηριασμών τραπεζικό ράλι σημειώθηκε με έντονα χαρακτηριστικά ανατιμητικής κερδοσκοπίας έως +11% με επίκεντρο την Eurobank, Attica bank και Πειραιώς. Καταγράφηκαν και κάποιες οριακές αγορές ξένων..

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

12 + fourteen =