ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΒΛΑΚΑ ! 

ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ «ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥΣ

Η ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ !

ΕΥΓΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ… Η ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ ΠΑΡΟΤΙ ΜΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΕΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ..

Η «Μαύρη Παρασκευή», όπου οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν προϊόντα με μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων, «στοιβάζει αξημέρωτα έξω από τα καταστήματα πλήθος καταναλωτών, που στοτέλος ποδοπατούνται μεταξύ τους για να αγοράσουν το οτιδήποτε θεωρούν φθηνό, ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται να είναι ακόμα μια φορά τα εξιλαστήρια θύματα της εργασιακής δουλείας» αναφέρει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

Μάλιστα οι ιδιωτικοί υπάλληλοι χαρακτηρίζουν τους εργαζόμενους «τα εξιλαστήρια θύματα της εργασιακής δουλείας».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωσή τους:

ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΞΑΜΕΡΙΚΑΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΣΧΕΤΟΗΛΙΘΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΕΙ, «ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΣΑΝΟ ΚΙ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΤΑΪΣΕΤΕ» !

«Μετά την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, μετά την καθιέρωση του θεσμού της «Λευκής Νύχτας» από διάφορους Δήμους της χώρας, οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και οι πολυεθνικές επανέρχονται και αυτή τη χρονιά για να εκμεταλλευτούν την χειμαζόμενη αγορά του Εμπορίου με την «Black Friday».

Η Μαύρη Παρασκευή είναι εντελώς αμερικάνικος θεσμός, ο οποίος υποτίθεται ότι κηρύσσει την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων αγορών και προκαλεί υστερία στους καταναλωτές (κυρίως χαμηλής αγοραστικής δύναμης) με τις «απίθανες προσφορές».

Στην ουσία, η Μαύρη Παρασκευή, στοιβάζει αξημέρωτα έξω από τα καταστήματα πλήθος καταναλωτών, που στο τέλος ποδοπατούνται μεταξύ τους για να αγοράσουν το οτιδήποτε θεωρούν φθηνό, ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται να είναι ακόμα μια φορά τα εξιλαστήρια θύματα της εργασιακής δουλείας.

Όλα αυτά στο βωμό του κέρδους και του ανταγωνισμού των μεγάλων εμπόρων, οι οποίοι θέλουν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο τζίρο από μια αγορά που δεν έχει εισοδήματα, από μια αγορά όπου η φτώχεια και η ανεργία κάνουν τη μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών «κυνηγό προσφορών».

Καταγγέλλουμε αυτές τις ξενόφερτες και επιθετικές στρατηγικές πωλήσεων τύπου Black Friday που εισάγουν οι μεγαλοεργοδότες και οι οποίες όχι μόνο καταστρέφουν το υγιή ανταγωνισμό στον κλάδο, αλλά επιπλέον εκμεταλλεύονται καταναλωτές και εργαζόμενους, που καλούνται να είναι συνεχώς ελαστικά εργαζόμενοι.

Η Ομοσπονδία μας, μαζί με τα Σωματεία και τους εργαζόμενους συνεχίζει να αγωνίζεται για να υπάρξει ισορροπημένη, ορθολογική και δίκαιη ρύθμιση της λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά και ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, μέσα από την επαναφορά της ΕΓΣΕΕ και των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, που θα είναι υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες».

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three × three =