ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ – ΑΠΕΙΛΗ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΜΦΥΛΙΟΙ ΣΕ ΟΛΗ

ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Το ψηφοδέλτιο έχει ήδη τυπωθεί και έχει αποσταλεί στα εκλογικά τμήματα, είναι γραμμένο σε τέσσερις γλώσσες, κουρδικά, ασσυριακά, αραβικά και τουρκικά για τους Τουρκομάνους, και το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν με «Ναι» ή «Όχι» είναι το εξής :
 
«Θέλετε τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους στην περιοχή του Κουρδιστάν και στις κουρδικές περιοχές που βρίσκονται εκτός της Αυτόνομης Κουρδικής Διοίκησης;» \Το κοινοβούλιο του Ιρακινού Κουρδιστάν ενέκρινε ομόφωνα στην πρώτη συνεδρίασή του μετά από δύο χρόνια, τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 25 Σεπεμβρίου για την ανεξαρτησία της περιοχής από το Ιράκ. Οπως ήταν αναμενόμενο σύγχιση με συγκίνηση συνέχει εκατομμύρια Κούρδους, Τούρκους, Ιρακινους, Σύριους Πέρσες και βεβαίως ισραηλινούς που μηχανεύθηκαν μαζί με ΗΠΑ κλπ δυτικούς αυτές τις εξελίξεις..
 
Στη διαδικασία του δημοψηφίσματος θα λάβουν μέρος περίπου 5,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι, που θα κάνουν χρήση του εκλογικού τους δικαιώματος σε 46.000 εκλογικά τμήματα, ενώ έχει προβλεφθεί και λειτουργεί ηλεκτρονική πλατφόρμα για να συμμετέχουν και οι Κούρδοι του εξωτερικού, που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.
 
Το Ισραήλ τρίβει τα χέρια του γιατί η συγκρότηση Κράτους του Κουρδιστάν είναι πλέον η μόνη του δυνατότητα να διακόψει την δια ξηράς επικοινωνία της Χεζμπολάχ με τους Σιίτες του Ιραν. Ειδικά τώρα που το ΙΣΙΣ απέτυχε..  Δημιουργείται δυναμική να ξεσπάσουν Εμφύλιες συγκρούσεις πέρα από την Τουρκία στο Ιράκ, στο Ιραν και στη Συρία.. Ως μάνα εξ ουρανού εμφανίζονται τα ευεργετικά αποτελέσματα του σχεδιασμού και της πολύχρονης υποστήριξης του Τελ Αβιβ στο κουρδικό αντάρτικο σε μια την όπου όλοι οι εχθροί υπό την προστασία της Ρωσίας βρίσκονται στα υψιπεδα του Γκολάν και κινούνται απειλητικοί.. 
 
Πρόκειται για μια ιστορικής σημασίας εξέλιξη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ΗΠΑ υπό το βάρος της αγοράς των S-400 από την Τουρκία δείχνουν να μην στηρίζουν φανερά το δημοψήφισμα των Κούρδων, πράγμα που το κάνουν όμως οι Ισραηλινοί. Και το κάνουν με τέτοιο τρόπο που οι αντιδράσεις είναι σφοδρότατες από Συρία-Ιράν, Σιίτες, Τουρκία κτλ. Ισως και επίτηδες..
 
Λίγο μετά την απόφαση στις 15 Σεπτεμβρίου του ιρακινού κοινοβούλιου των Κούρδων για το Δημοψήφισμα οι ΗΠΑ απηύθυναν νέα έκκληση προς τους Κούρδους να προχωρήσουν στην ακύρωσή του.
 
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι το σχέδιο για τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος στην αυτόνομη περιφέρεια του Ιρακινού Κουρδιστάν αποσπά την προσοχή από τις προσπάθειες συντριβής του Ισλαμικού Κράτους και κάλεσε τους Κούρδους ηγέτες να ακυρώσουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
 
«Για τον λόγο αυτό, καλούμε την κουρδική περιφερειακή κυβέρνηση να ακυρώσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και να εισέλθει σε ένα σοβαρό και διαρκή διάλογο με τη Βαγδάτη, τον οποίο οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένως επισημάνει ότι είναι έτοιμες να διευκολύνουν», υπογραμμιζόταν στη σχετική ανακοίνωση.
 
Επίσης σημειώθηκε παρέμβαση ΟΗΕ για την ακύρωση του δημοψηφίσματος στο Ιρακινό Κουρδιστάν.. Η Τουρκία αμέσως προειδοποίησε ότι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν στα τέλη Σεπτεμβρίου είναι ένα «ιστορικό λάθος» και «θα έχει ένα τίμημα».
Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ιράκ, Χάιντερ αλ-Αμπάντι,

Image result for κουρδικο δημοψηφισμα

κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή την εβδομάδα και θα συζητήσει το δημοψήφισμα που σχεδιάζει να διεξαγάγει το βόρειο Ιράκ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν από την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Ερντογάν είπε πως η Άγκυρα και η Βαγδάτη έχουν την ίδια γνώμη για το δημοψήφισμα και πρόσθεσε ότι θα διαιρέσει το Ιράκ.

Την Παρασκευή, ο ηγέτης των Κούρδων του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί, είπε πως η ψηφοφορία δεν πρόκειται να αναβληθεί, παρά τα αιτήματα περί του αντιθέτου και τις ανησυχίες των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων δυνάμεων της Δύσης.

Το λεγόμενο Κουρδικό κράτος δεν θα ενισχύσει μεν την Τουρκία (…), αλλά θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε εμάς – πρώτον και επίσης, θα «φέρει» στην περιοχή μια μεγαλύτερη ισορροπία στην ισχύ των «μεγάλων δυνάμεων» που θα γλυτώσουν ένα μέρος της Τούρκικης πίεσης, επισημαίνει ο σχολιαστής Mercury.
Κράτος κανονικό δεν θα είναι, θα είναι βέβαια υπό κατοχή/προστασία/ασπίδα- πείτε το όπως θέλετε, ημικατεχόμενο και πλήρως κατευθυνόμενο.

Τα συμφέροντα έχουν προς το παρόν συγκλίνει για το τι θέλουν για την περιοχή … Όλοι ενδιαφέρονται πολύ για την Μέση Ανατολή, δεν αγαπάνε την Τουρκία ούτε επιδιώκουν να ενισχύσουν την Αγκυρα, απλώς ενδιαφέρονται για τον ρυθμισιτκό της ρόλο.

Το ότι εκεί ειναι η βαρύτητά του ενδιαφέροντος φαίνεται από το πως αντιμετωπίζουν και το τι δρομολογούν για εμάς. Τα Μνημόνια και η Κατοχή που ζούμε είναι ένα καλό δέιγμα.  Γιαυτό περνάς τον 7ο χρόνο κατοχής και μνημονίων βρε αγάπη μου

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17 + twenty =