ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ ΘΑ «ΠΝΙΞΕΙ» ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟ..

Η ρύπανση εκτείνεται σε μια περιοχή μεγαλύτερη των τεσσάρων χιλιομέτρων στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κυνόσουρας και Σεληνίων, δήλωσε η Δήμαρχος του νησιού Ισιδώρα Νάννου-Παπαθανασίου, Η καταστροφή θα επεκταθεί σε ολόκληρο τον Σαρωνικό σε περίπτωση που αλλάξει φορά ο άνεμος (ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΔΛΔ.)

Ερχονται και «μιζομπαξίσια»

για να μη το κάνουν θέμα !

ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕΣ, ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΟΣ,ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στη Σαλαμίνα έχουν ηδη αναφερθεί  αναπνευστικά προβλήματα, αλλά και δυσκολίες στην όραση, από κατοίκους της περιοχής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κοκκινίζουν τα μάτια, τρέχει η μύτη, δυσκολευόμαστε να αναπνεύσουμε».

Οι προσπάθειες για την απορρύπανση γίνονται από δυο ιδιωτικές εταιρείες, κάτι που σύμφωνα με την δήμαρχο δεν είναι αρκετό. «Δεν φτάνουν τα συνεργεία αυτά. Θα πρέπει να γίνει κάτι, να κινηθεί λίγο περισσότερο ο κρατικός μηχανισμός και να μας βοηθήσουν να γίνουν περισσότερα τα συνεργεία γιατί αν ξεφύγει η κατάσταση θα γίνει μη αναστρέψιμη, με μια αλλαγή του ανέμου, θα γεμίσει όλος ο Σαρωνικός. Εμείς σαν δήμος δεν έχουμε καμία ευθύνη, ούτε και την οικονομική δυνατότητα να το κάνουμε».

Σύμφωνα με το Λιμενικό, εστίες ρύπανσης έχουν εντοπιστεί στη θάλασσα στο Καλαμάκι και στον Άγιο Κοσμά, όπου πλωτό σκάφος του Λιμενικού ρίχνει αντιρρυπαντικά μέσα στη θάλασσα. Η πετρελαιοκηλίδα έφτασε και στη Φρεαττύδα επιβεβαιώνοντας τελικά τους

Φωτογραφία του χρήστη ΑΝΤΙ- ΥΛΗ.

ΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΕΝΗ ΣΑΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗ, ΠΟΙΕΣ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΑΚΡΟΓΥΑΛΙΕΣ ;; ΑΥΤΑ ΕΙΝΑ ΓΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΚΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ..

φόβους μας. Αυτή την ώρα, είναι σε εξέλιξη επιχείρηση στο δεξαμενόπλοιο όπου ειδικά συνεργεία τρυπούν τις δεξαμενές προκειμένου να απαντλήσουν τα καύσιμα που βρίσκονται στο πλοίο.

Οπωσδήποτε υπάρχουν πιο αποτελεσματικες και σύγχρονες μέθοδοι χημικής απορρύπανσης, μία απο τις οποίες έχει πατενταριστει απο Ελληνα  ερευνητη,  μόνο που έτσι οι «υπεύθυνοι» ξεφεύγουν από τα γνωστά τους μονοπάτια… Κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός απο το κύκλωμα της ρεμούλας με το οποίο λειτουργούν εδώ οι Ολιγάρχες και οι πολιτικοι αυλικοί..

Ποιός λιμενάρχης υπέγραψε απόπλου με δυο άτομα πλήρωμα μόνο και που ήταν τα άλλα 9 άτομα το πληρώματος;

Ποιός έδωσε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας σε αυτό το σαπάκι και με τόσα μπαλώματα στην γάστρα του;
Ποιά είναι η σχέση της εταιρίας με παπάδες και πολιτικά κόμματα;
Ποιά ασφαλιστική εταιρία το ασφάλισε;
Γιατί τα διυλιστήρια Ασπροπύργου το φόρτωσαν αφού γνώριζαν πολύ καλά την κατάσταση του;

Σε όποια μεγάλη καταστροφή μ’ αυτούς τους ατιμώρητους οιονεί δεν γλυτώνουμε με τίποτα δηλαδή γιατί πρώτη προτεραιότητα είναι να βγάλουν και να μοιράσουν τα λύτρα ουσιαστικά πάνω στη γενοκτονούμενη Κοινωνία..  Το παλιό πλοίο βυθίστηκε με την πρυμνη, γεματο καυσιμα.. Ετσι συγκεντρωνονται ολες οι προϋποθέσεις για να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες του, λένε οι σχετικοί..

ΤΟ «ΙΣΩΣ» ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΕΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΤΑΚΑΡΔΑ…

mazout

Ρύπανση πετρελαιοειδών και πίσσας, που δημιουργήθηκε κατά μήκος 1,5 χιλιομέτρου, μετά τη βύθιση του αγκυροβολημένου μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ» τα ξημερώματα της Κυριακής, με 2.570 τόνους καύσιμα, νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό. Παραλίες κατάμαυρες από την πίσσα και παγιδευμένα ζωάκια συνθέτουν το θλιβερό σκηνικό στα Σελήνια, την Κυνόσουρα, τη Φρεαττύδα και την Πειραϊκή.

ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΕΣ, ΚΟΡΙΤΣΙΑ..

ΔΙΟΤΙ, Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ «ΕΞΕΤΑΖΕΙ», ΛΕΕΙ ΑΝ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΗΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ» ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙ … ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ.. ΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΗΘΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΑΦΙΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΟΝΤΑΒΑΔΕΣ ΜΑΣ, ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΥΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΜΙΖΟΜΠΑΞΙΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΘΕΜΑ.. ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΤΕΤΟΙΑ «ΑΣΤΕΡΙΑ» ΕΚΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ..
 Φωτογραφία του Dimitrios Liamis.

Share this post

Comments (5)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eleven − 7 =