Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙΣ,

ΞΕΝΕ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΙΣ PUSTARES

Bloomberg: Η Ελλαδα είναι η χειρότερη

χώρα του πλανήτη !

Τι αποκαλύπτει η έκθεση Expat Insider 2017
Στον… πάτο της κατάταξης που δημιουργεί κάθε χρόνο η εταιρεία InterNations, βρίσκεται η Ελλάδα και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα, είτε αυτά αφορούν τις συνθήκες στην αγορά εργασίας είτε την εκπαίδευση.
Πρόκειται για μία έρευνα η οποία φέρει τον τίτλο Expat Insider και τα αποτελέσματα της οποίας εξάγονται μετά από δημοσκόπηση 2,8 εκατ. απόδημων. Στόχος της να καταγράψει την άποψη εκατ. στελεχών επιχειρήσεων, εξειδικευμένων εργαζομένων, φοιτητών και συνταξιούχων οι οποίοι δεν ζουν στη χώρα καταγωγής τους.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην… κορυφή ως η χειρότερη χώρα για να ζήσει κάποιος, με βασική αιτία –σύμφωνα με τους ερωτώμενους- το γεγονός ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε οικονομική κρίση εδώ και επτά χρόνια. Στον αντίποδα ως καλύτερη χώρα για να ζήσει ένας απόδημος θεωρείται το Μπαχρέιν.
Αναφορικά με την Ελλάδα, όπως αποκαλύπτεται από τους συνοδευτικούς πίνακες της έρευνας, υστερεί στην ασφάλεια στην εργασία και φυσικά στην «ευκολία» με την οποία μπορεί να βρει κάποιος δουλειά, κάτι απόλυτα φυσιολογικό, με δεδομένο το υψηλό επίπεδο ανεργίας, το οποίο φθάνει σε δυσθεώρητα επίπεδα για τους νέους.

Παράλληλα η χώρα μας υστερεί και καταλαμβάνει τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης σε ό,τι αφορά την ποιότητα της εκπαίδευσης, ενώ θεωρείται το χειρότερο κράτος σε ό,τι αφορά την παροχή φροντίδας αλλά και εκπαίδευσης για τα παιδιά.

bankingnews

Share this post

Comment (1)

 • tarot Reading Helps

  Great article! This is the kind of information that should
  be shared across the net. Shame on Google for no longer
  positioning this put up higher! Come on over and seek
  advice from my web site . Thanks =)

  25/09/2017 at 17:58

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × 1 =