ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΜΕ ΑΡΑΠΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Η κυβέρνηση κατάσχει τις περιουσίες των Ελλήνων, αφού πρώτα τους φόρτωσε με φόρους και τώρα «τρέχει» πρόγραμμα παραχώρησης αγροτικής γης στους πρόσφυγες για την δήθεν ενασχόληση τους και την ενσωμάτωση τους στη χώρα όταν όλοι γνωρίζουν πώς κανείς δεν θέλει να μείνει στην Ελλάδα.

ΔΟΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ Η

ΠΡΟΔΟΤΑCIA Η ΕΣΧΑΤΗ !

Την ώρα που 670.000 φορολογούμενοι Έλληνες, μεταξύ των οποίων και πολλοί αγρότες, βρίσκονται αντιμέτωποι με τα κατασχετήρια της εφορίας για μισθούς, συντάξεις, κινητή ή ακίνητη περιουσία, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ετοιμάζει εκτεταμένο πρόγραμμα εκμάθησης δεξιοτήτων και παροχής εργασίας για τους πρόσφυγες στον αγροτικό τομέα. Το πρόγραμμα αυτό προωθείται σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου μελετά την προοπτική παραχώρησης γης αρχικά σε 1.000 έως 1.500 πρόσφυγες για να απασχοληθούν με τις καλλιέργειες. Αν και ακόμα το υπουργείο δεν έχει αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί αυτό το πρόγραμμα, ο προσανατολισμός του είναι οι πρόσφυγες, κυρίως από εμπόλεμες περιοχές, να απασχοληθούν άμεσα ώστε να μην αποτελούν κοινωνικό κίνδυνο και να μην εκτραπούν προς παράνομες ή παραβατικές ενέργειες. Αυτό είναι το επιχείρημα ή το πρόσχημα της κυβέρνησης.

Σκέψεις των ιθυνόντων είναι να υπάρξουν περιοχές στη Μακεδονία ή τη Βοιωτία όπου θα μπορέσουν να απασχοληθούν οι πρόσφυγες-καλλιεργητές, όμως η κυβέρνηση δεν μένει μόνο σε αυτόν τον σχεδιασμό. Οι αρμόδιες ομάδες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι σε επικοινωνία με συνδικάτα, την ΠΑΣΕΓΕΣ, τη ΓΣΕΕ, ακόμα και τους βιομηχάνους, με στόχο να οργανώσουν προγράμματα απασχόλησης των μεταναστών.

Μέσα στο φθινόπωρο, μάλιστα, θα προωθηθεί η αναλυτική καταγραφή των δεξιοτήτων και της επαγγελματικής εμπειρίας χιλιάδων προσφύγων ώστε με τρόπο συντεταγμένο να εισέλθουν στην εγχώρια αγορά εργασίας και κυρίως σε χαμηλής έντασης εργασίες, όπως οι αγροτικές. Στόχος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι να τρέξει το ίδιο και όχι το συναρμόδιο υπουργείο Εργασίας αυτά τα προγράμματα, όμως ελλοχεύει ο κίνδυνος να εκτοξευτεί η «μαύρη» εργασία.

Στόχος, επίσης, είναι μετά την παροχή χρημάτων για στέγαση και σίτιση εκτός καταυλισμών για τους πρόσφυγες να υπάρξει και συζήτηση για τον τρόπο παροχής υπηρεσιών υγείας μέσα από ειδικές κάρτες, ενώ ακόμα δεν έχει τεθεί σε διαβούλευση το ζήτημα της ασφαλιστικής τους κάλυψης παρότι οδηγούνται σταδιακά στην αγορά εργασίας, έστω και μέσω προγραμμάτων κοινωνικού χαρακτήρα.

ΕΛΑΒΑΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ αυτοί που δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος ως τις 31 Ιουλίου .. ΚΑΠΟΥ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΝΟΜΑΤΟΙ..

Έτσι όπως το πάει η κυβέρνηση οι Έλληνες θα γίνουν «πρόσφυγες» στην ίδια τους τη χώρα. Δεν μιλάμε βεβαίως για τους χιλιάδες νέους που εγκαταλείπουν κάθε χρόνο τη χώρα για να αναζητήσουν εργασία σε χώρες της βόρειας Ευρώπης ή σε άλλα κράτη. Αλλα για πεινασμένους παρίες κατ’ αναγκην εσωτερικους μετανάστες..

Τα δυνατά μυαλά συνήθως μπορούν  και μεταναστεύουν, η χώρα τώρα κινδυνεύει να μείνει χωρίς γιατρούς κι άλλους επιστήμονες, την ώρα που η κατοχική κυβέρνηση δολίως διαλύει τον πρωτογενή τομέα, φορτώνει με φόρους τους αγρότες και την ίδια στιγμή χαρίζει γη στους αλλοδαπούς προσφέροντας τους εκπαίδευση και προφανώς οικονομική βοήθεια. 

Πώς και με τι χρήματα θα καλλιεργήσουν την ελληνική γη οι πρόσφυγες; Μήπως με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων; Έχουν αφήσει τους Έλληνες αγρότες στο έλεος του Θεού, τους φορολογούν μέχρι και τα κοτέτσια και έρχονται να πριμοδοτήσουν τους μετανάστες. Το σχέδιο τους είναι απλό. Θέλουν να δημιουργήσουν οι ξένες δυνάμεις θύλακες πλήρως ελεγχόμενους εντός της χώρας τους οποίους και θα χρησιμοποιήσουν όταν αυτοί κρίνουν σκόπιμο.

Προγραμμα Εθνοκάθαρσης υλοποιεί χωρίς κανέναν απολύτως δισταγμό η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αφού άνοιξε τις πόρτες στους πρόσφυγες και μετανάστες και μετέτρεψε την χώρα σε «αποθήκη ψυχών», τώρα προωθεί την αλλοίωση του πληθυσμού με επαίσχυντο τρόπο. Αν δεν είναι αυτό Εσχάτη ΠροδοΣΙΑ τότε τι είναι ? 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seventeen − one =