ΣΕ ΔΙΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΟΙ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ» ΤΡΑΠΕΖΑΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ! (ΑΝΑΝΕΩΣΗ)

Η υπερδύναμη είναι μία ακυβέρνητη χώρα

«ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕΤΡΑ «ΑΝΤΙΡΩΣΙΚΗΣ ΥΣΤΕΡΙΑΣ» ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ

Ο ΝΕΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ Άντονι Σκαραμούτσι ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.. ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΑΛΗΤΕΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ..

Αυτή η βρώμικη κατάσταση, και ο εσωτερικός πόλεμος στην κυβέρνηση, έχει απομονώσει τον Αμερικανό πρόεδρο. Ήδη, ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον σκέφτεται να αποχωρήσει, αν και το διέψευσε, ο υπουργός Άμυνας μαθαίνει για θέματα του υπουργείου του από το …Twitter, και οι φωνές του από τη Βιρτζίνια ακούγονται στην Λεωφόρο Πενσιλβάνια (όπου και ο Λευκός Οίκος). Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας άλλα εισηγείται και άλλα ο κ. Τραμπ αποφασίζει και ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι persona non grata. Δεν έχει επικοινωνία με κανένα στο Λευκό Οίκο… Η υπερδύναμη είναι μία ακυβέρνητη χώρα, όπως γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου απο την Ουάσινγκτων..… Τόσο καλά και τόσο απλά… 

Η Ρωσία καταγγέλλει την «άνοδο της αντιρωσικής υστερίας» στην Ουάσιγκτον, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Η Μόσχα προτίθεται πλέον να απαντήσει στην «αυθάδεια» των ΗΠΑ, καθώς το Κογκρέσο σ’ ένα είδος πραξικοπήματος εναντίον του προέδρου Τραμπ, ψήφισε υπέρ της ενίσχυσης των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της χώρας.

O Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται ότι έκανε το μοιραίο λάθος. Με τη πρόσληψη του Σκαραμούτσι στο Λευκό Οίκο, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και ο κ. Τραμπ θα αναγκαστεί να διώξει συνεργάτες που τον προστάτευαν. Έχοντας απέναντί του το σύνολο των μέσων ενημέρωσης, και ενώ το ρεπουμπλικανικό μέτωπο στο Κογκρέσο σπάει ο Αμερικανός πρόεδρος είναι απελπιστικά μόνος. Όλοι οι στενοί του συνεργάτες, εκτός του ομογενούς Πρίμπους, είναι αναμεμειγμένοι στην υπόθεση με την Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν με αποτέλεσμα να είναι εκτός παιγνιδιού.

«Εμείς συμπεριφερόμαστε με πολύ συγκρατημένο τρόπο, πολύ υπομονετικά, όμως την κατάλληλη στιγμή εμείς θα πρέπει να απαντήσουμε, διότι είναι αδύνατο να ανεχόμαστε επ΄ αόριστον την αυθάδεια σε βάρος της χώρας μας» σημείωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στη Σαβονλίνα, στη Φινλανδία, από κοινού με τον Φινλανδό ομόλογό του Σάουλι Νιινίστο.

Το νομοσχέδιο, που στοχοθετεί επίσης το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, στοχεύει να τιμωρήσει τη Μόσχα ιδίως εξαιτίας της φερόμενης ανάμειξής της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του περασμένου χρόνου κι ενώ στις ΗΠΑ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα με επίκεντρο το θέμα αυτό. «Δεν θεωρώ καν ότι πρόκειται για έρευνα, διότι μια έρευνα προϋποθέτει ότι επιχειρούν να καθορίσουν το σύνολο των συνθηκών, να εξετάσουν τους λόγους και να ακούσουν τα (διάφορα) μέρη (που εμπλέκονται στην υπόθεση)», τόνισε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους. «Βλέπουμε πολύ απλά την άνοδο της αντιρωσικής υστερίας»…

«Είναι πολύ λυπηρό που οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις θυσιάζονται» στο βωμό της εσωτερικής πολιτικής, σημείωσε ο Πούτιν. Ερωτηθείς σχετικά με την επιδείνωση των ρωσοαμερικανικών σχέσεων, που διανύουν την χειρότερη περίοδό τους μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, ο Ρώσος ηγέτης απάντησε: «Σίγουρα, λυπούμαστε για αυτό». «Λυπούμαστε για αυτό διότι εάν ενεργούσαμε μαζί θα μπορούσαμε να διευθετήσουμε πολύ πιο αποτελεσματικά τα πολύ σοβαρά προβλήματα που ανησυχούν τον ρωσικό λαό όπως και τον αμερικανικό λαό» εξήγησε.  Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε ιδίως τη διευθέτηση των διεθνών κρίσεων, τη μάχη κατά της τρομοκρατίας , την προστασία του περιβάλλοντος, τη μάχη κατά της παράτυπης μετανάστευσης «ή εντέλει την ανάπτυξη της οικονομίας». «Ελπίζω ότι η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στις σχέσεις μας θα τελειώσει μια ημέρα και ότι οι σχέσεις μας θα είναι διαφορετικές, ότι θα μπορέσουμε να τις ενισχύσουμε και να τις αναπτύξουμε προς το συμφέρον των Ρώσων και Αμερικανών πολιτών».

Η επίσκεψη του νυν αμερικανού πρεσβευτή από το αντιτραμπ στρατόπεδο στην Πάτρα σχετίζεται με εγκαταστασεις ενεργειακού σταθμού επεξεργασίας του ισραηλινού φυσικού αερίου, γράψαμε εμείς.. Γι αυτο «κοβόταν» για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, πέρα από την εκπεφρασμένη από τον ίδιο συμπάθεια προς τη μισελληνική διακυβέρνηση Συχτίριζα.. Η Ντόρα ξέρει.. 

Η επιβολή των νέων κυρώσεων από τις ΗΠΑ στην Ρωσία αποσκοπεί σε δύο πράγματα: Στην υφαρπαγή της ευρωπαϊκής ενεργειακής αγοράς εμποδίζοντας την περαιτέρω κατασκευή αγωγών μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου και αντικατάστασής του με το κατά πολύ ακριβότερο αμερικανικό LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) αλλά και στο «στρίμωγμα» του Αμερικανού προέδρου Ν.Τραμπ από το «βαθύ» αμερικανικό κράτος.

Για να γίνει κατανοητό αυτό η επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, εγκρίθηκε χθες με συντριπτική πλειοψηφία από την Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, παρά τις αντιρρήσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για το σχετικό νομοσχέδιο!

Δηλαδή το νομοσχέδιο πέρασε με το έτσι θέλω χωρίς την έγκριση του Αμερικανού προέδρου. Είναι ένα είδος «πραξικοπήματος» στο οποίο συμμετέχει και το κόμμα του το οποίο φυσικά ελεγχόμενο και  αυτό από τον ίδιο «σκιώδη» οργανισμό υπερψήφισε το επίμαχο νομοσχέδιο

Άμεση ήταν η αντίδραση και της ΕΕ που μπροστά στον κίνδυνο ενεργειακής εξάρτησης από τις «ακριβές» ΗΠΑ για πρώτη φορά διαχώρισε την θέση της από τους Αμερικανούς και μάλιστα τους απείλησε εμμέσως με αντίποινα καθώς ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να ενεργήσει «μέσα σε ημέρες», αν οι προτεινόμενες νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας υπονομεύσουν την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

«Το αμερικανικό νομοσχέδιο θα μπορούσε να έχει ακούσιες μονομερείς επιπτώσεις που επηρεάζουν τα συμφέροντα ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Γιούνκερ, μετά από συνεδρίαση των Ευρωπαίων επιτρίπων.

«Γι’ αυτό η Κομισιόν συμπέρανε σήμερα πως αν οι ανησυχίες μας δεν ληφθούν επαρκώς υπόψη, είμαστε έτοιμοι να ενεργήσουμε αναλόγως εντός ημερών. Το «η Αμερική πρώτα» δεν μπορεί να σημαίνει πως τα συμφέροντα της Ευρώπης έρχονται τελευταία»!

Η Γερμανία προειδοποίησε πως θα ήταν απαράδεκτο οι ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν πιθανές κυρώσεις κατά της Ρωσίας ως εργαλείο βιομηχανικής πολιτικής και ζήτησε να υπάρξει στενός συντονισμός για προτεινόμενες κυρώσεις μεταξύ της Ευρώπης και της Ουάσινγκτον.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως το Βερολίνο θέλει να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για τις κυρώσεις, που κατά τον ίδιο δεν είναι απαραίτητο ότι θα υιοθετηθούν, όμως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η πρακτική της διεξαγωγής βιομηχανικής πολιτικής υπό το πρόσχημα των κυρώσεων.

Το νομοσχέδιο με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν αφήνει περιθώριο βελτίωσης των δεσμών μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσινγκτον στο μέλλον και βάζουν τις σχέσεις των δύο χωρών σε αχαρτογράφητα νερά, προειδοποίησε νωρίτερα χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergei Ryabkov, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Ο ίδιος τόνισε πως η Ρωσία έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για αντίποινα και πως έχει αρχίσει να κουράζεται να δείχνει αυτοσυγκράτηση.

Oι κυρώσεις αυτές στην ουσία εμποδίζουν οποιαδήποτε συνεργασία ρωσικών και ευρωπαϊκών εταιριών για την κατασκευή του Nord Stream 2 και του Turkish Stream και απειλούν για πρώτη φορά την ευρωπαϊκή ασφάλεια και ενεργειακή επάρκεια και αυτός είναι ο λόγος που η ΕΕ απείλησε για πρώτη φορά τις ΗΠΑ με αντίποινα!

Η Ρωσία αντιδρώντας κατάσχεσε δύο αμερικανικά διπλωματικά ακίνητα και έδωσε εντολή στην αμερικανική Πρεσβεία της Μόσχα να μειώσει το προσωπικό της από τον Σεπτέμβριο ως μια πρώτη κίνηση αντιποίνων.

Η κίνηση αυτή έγινε αμέσως μετά τις νέες οικονομικές κυρώσεις οι οποίες θα πρέπει να υπογραφούν και από τον πρόεδρο Τραμπ ο οποίος δυστυχώς έχει «αιχμαλωτιστεί» μέσα στον Λευκό Οίκο από το πανίσχυρο «βαθύ» αμερικανικό κράτος το οποίο κάνει πραγματικά ότι θέλει απογοητεύοντας εκατομμύρια Αμερικανών που πίστεψαν ότι με μια προεδρία θα μπορούσαν να το καταλύσουν.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο εάν ο Τραμπ θα υπογράψει. Έστω για την τιμή των όπλων θα ήταν καλό να μην υπογράψει για να δείξει ότι είναι αποφασισμένος να ταχθεί ενάντια στοην «σκιώδη» αυτόν παράλληλο οργανισμό.

Όμως είναι σαφές ότι απειλείται καθημερινά από τις έρευνες του Κογκρέσου για δήθεν παρέμβαση υπέρ του από τους Ρώσους στις προεδρικές εκλογές και θα του ασκηθεί πίεση να μην ασκηθεί βέτο και να ελπίζει ότι ο Β.Πούτιν θα καταλάβει την θέση του τουλάχιστον για τώρα…

Κατά την προεκλογική του εκστρατεία υποσχόταν καλύτερες σχέσεις με την Ρωσία αλλά το «βαθύ» κράτος το οποίο ήταν φίλα προσκείμενο στο σύστημα Ομπάμα-Κλίντον-Σόρος έχει διαφορετική άποψη.

Πάντως η αμερικανική Πρεσβεία στην Μόσχα επιβεβαίωσε ότι έλαβε από το ρωσικό ΥΠΕΞ την σχετική ειδοποίηση και την απέστειλε στην Ουάσιγκτον προς ανάλυση.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής John F. Tefft εξέφρασε την μεγάλη του απογοήτευση και διαμαρτυρίας για τις «ρωσικές κυρώσεις» προγανώς θεωρεί ότι μόνο οι Αμερικανοί μπορούν να το κάνουν αυτό!

Η ειδοποίηση του ρωσικού ΥΠΕΞ αναφέρει ότι πρέπει να μειωθεί το διπλωματικό και τεχνικό προσωπικό της πρεσβείας στην Μόσχα αε 455 άτομα από την 1η Σεπτεμβρίου για να είναι ίσος με τον αριθμό των Ρώσων διπλωματών στις ΗΠΑ

Να προσθέσουμε ότι εκτός από την Πρεσβεία οι ΗΠΑ διατηρούν Προξενεία στις πόλεις t. Petersburg, Yekaterinburg και Vladivostok.

Η Ρωσία ανακοίνωσε επίσης ότι μια αποθήκη στην Μόσχα και ένα ακίνητο αναψυχής δίπλα στον ποταμό δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούνται από τους Αμερικανούς.

Τον Δεκέμβριο ο πρώην πρόεδρος Ομπάμα είχε αποβάλλει 35 Ρώσους διπλωμάτες και είχε καταλάβει και αυτός 2 ρωσικά ακίνητα ένα στο Long Island, N.Y. και ένα στο Chesapeake Bay στο Maryland

Τότε η Μόσχα δεν είχε απαντήσει διότι ο πρόεδρος Πούτιν περίμενε να αναλάβει τα καθήκοντά του ο νυν πρόεδρος Ν.Τραμπ. Όπως όμως αποδείχθηκε οι ΗΠΑ δεν κυβερνώνται απο τον εκάστοτε πρόεδρο.

Είναι σαφές ότι η Μόσχα έχει κουραστεί με την προκλητική και παρανοϊκή συμπεριφορά των Αμερικανών ή αυτών που ελέγχουν τις ΗΠΑ και πλέον δεν θα αφήνει τίποτα αναπάντητο.

ΣΗΜ.  Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αργά το βράδυ ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ότι επέλεξε τον Τζον Φ. Κέλι ως νέο προσωπάρχη του Λευκού Οίκου. Αυτό σημαίνει ότι απέλυσε τον σημερινό προσωπάρχη, τον Ελληνοαμερικανό, Ρεινς Πρίμπους. Ο κ. Τραμπ  Επέλεξε να βαδίσει με τον επικίνδυνο Σκαραμούτσι ο οποίος από προχθές προανήγγειλε ότι θα “φαγωθεί” ο κ. Πρίμπους. “Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι μόλις διόρισα τον στρατηγό/υπουργό Τζον Φ. Κέλι στη θέση του Προσωπαρχη του Λευκού Οίκου. Εϊναι ένας μεγάλος πατριώτης Αμερικανός” έλεγε το σχετικό μπαρμπούτσαλο  του Τραμπ. Ο Κέλι είναι σήμερα υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας.

 

 

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × 1 =