ΕΔΟΕΑΠ ! ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΒΕΡ (ΡΩΤΗΣΤΕ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ)…

ΑΠΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ..

Απελπισία Παραίτηση Αδιαφορία κι Άγνοια !

Ο ΕΔΟΕΑΠ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΩΝ «ΤΑΪΣΕ» ΚΑΠΟΥ 40 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ PSI!

ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ, «ΤΑ ΦΑΓΑΝ» ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΤΕΣ ΚΙ ΜΕΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΙΑΦΟΡΟΙ «ΧΑΜΕΝΟΙ» ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ… ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ «ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΚΙ ΑΒΟΥΛΟΙ ΑΝΤΑΜΑ» ΣΥΓΧΩΡΩΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΠΙΣΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ..

ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΡΑΧΤΩΡΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΘΑΥΜΑ..
Ν. ΠΑΠΠΑΣ : εάν υπάρξει συμφωνία-σύμβαση για τη στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ, μπορούμε να δούμε αντίστοιχη μείωση του φόρου, ούτως ώστε να μην έχουμε αρνητικές επιπτώσεις στην απασχόληση» εξήγησε.
Ο γ.γ. της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδη και ο γ.γ. της ΕΣΗΕΑ Σταύρος Καπάκου( ΣΥΧΤΙΡΙΖΑ) ενημέρωσαν τα μέλη της επιτροπής για την πρόθεση να ενταχθούν στις δημοσιογραφικές ενώσεις και στον ΕΔΟΕΑΠ και οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε μέσα του διαδικτύου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ… ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΟΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ?? ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ «ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ» ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ? ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ.. ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ «ΕΡΠΕΤΑ» ΜΗ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΟΡΝΕΑ ΤΑ ΡΑΓΙΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΤΗΣΟΥΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ..

Ο (τελετουργικός) ενταφιασμός ενός πάλαι ποτέ κραταιού ταμείου…

Τραγικό φινάλε μιας μικρής μεγάλης ιστορίας. Μικρής για άλλους μεγάλης για μας.
Είμαστε εκεί μαζεμένοι, λίγο, ελάχιστοι, οι συνήθεις ύποπτοι, μέσα στο καυτό πρωινό του Ιουλίου, 8.00 η ώρα, στην οδό Σταδίου έξω από το απρόσωπο και κακάσχημο κτίριο του υπουργείου Εργασίας.
Μόνο δυο πανό έδιναν το τόνο και το σήμα ότι κάτι γινόταν. Μέσα συνεδρίαζε η …τριμερής: Κράτος, Ιδιοκτήτες ΜΜΕ και εργαζόμενοι. Για το μέλλον του δικού μας ΕΔΟΕΑΠ την μόνη μας ελπίδα και βοήθεια στις δύσκολες στιγμές…
Η απόφαση από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ήταν σαφής: κανένα άλλος μέλος από το ΔΣ δεν επρόκειτο.. να παραβρεθεί στη συνάντηση πλην αυτών των δυο. Η πρόεδρος (ΝΔ- για να μην κρυβόμαστε) και ο Γενικός Γραμματέας (ΣΥΡΙΖΑ -για να μην κρυβόμαστε και πάλι. ) Τυχαίο; Όχι καθόλου. Φυσικά τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ που ήταν παρόντα εκεί το πρωί, δεν «μάσησαν» και μπήκαν κι αυτά μέσα. Λίγο μετά αποφασίσαμε να μπούμε κι εμείς, αφού κάναμε πρώτα κατόπτευση του χώρου. Και μπήκαμε. Και είδαμε Και ακούσαμε.
Τους εκπροσώπους των εργαζομένων να ψελλίζουν κυριολεκτικά τις προτάσεις τους (είχαν προηγηθεί προφανέστατα συνεννοήσεις, η ΕΣΗΕΑ τουλάχιστον πήγε πρόταση με υποβολέα τον ΣΥΡΙΖΑ), τον εκπρόσωπο των καναλαρχών να αλωνίζει στο χώρο, βέβαιος για την επικράτηση του… Απευθυνόταν σε όλους όχι με τα ονόματά τους, αλλά με το «εσύ», «αυτός», «εκείνοι»… Τον υπουργό ούτε που τον λογάριαζε ότι υπήρχε…(καλά αυτόν τον ξεχνούσαμε κι εμείς μερικές φορές…) Κοινώς τους έβλεπε όλους σαν μυρμήγκια… Ακόμα και η μαγκιά του… οξύθυμου προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ, βγήκε άλλο στόχο, δεν τόλμησε να απευθυνθεί σ’ αυτόν… Το τι ειπώθηκε ακριβώς και τα… μη αποτελέσματα που βγήκαν, θα τα δείτε αναρτημένα σε πολλές σελίδες, και site…

Και καθόμασταν εκεί και παρακολουθούσαμε τον τελετουργικό, θεατρικό ενταφιασμό ενός πάλαι ποτέ κραταιού ταμείου, όπου όλα ήταν προσυμφωνημένα, όλα τετελεσμένα… Και αναρωτιόμασταν «μοιραίοι και άβουλοι αντάμα» που να ήταν άραγε αυτή την ώρα οι συνάδελφοι, όσοι δεν δούλευαν τουλάχιστον στις 8.00 το πρωί… Απελπισία; Παραίτηση; Αδιαφορία; Άγνοια;…
– από το facebook της Ιωάννας Κολοβού

Share this post