ΓΙΑΤΙ ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΣΠΑΘΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ» ΚΑΙ ΣΤΙΣ pustares ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΕΡΑΣ

Προέδρος του ΣτΕ Ν.Σακελλαρίος χθες :  «Ο Τσίπρας τώρα στρέφεται κατά του Κράτους Δικαίου».

«ΕΜΠΟΔΙΟ» ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ «ΜΠΑΧΑΛΟ» ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Πρωτοφανή επίθεση κόντρα στις pustares της παγκόσμιας κυβέρνησης της Αθήνας, που «επιχειρούν να χειραγωγήσουν την ανεξαρτησία της» εξαπέλυσε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ).

Οι δικαστές επισημαίνουν ότι «συστηματικά και μεθοδικά επιχειρείται εδώ και καιρό η πλήρης υποταγή και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ώστε να λειτουργεί όχι ως ανεξάρτητη εξουσία αλλά ως κυβερνητικός μηχανισμός» και προσθέτει ότι ο   δικαστικός έλεγχος των νόμων,    «θεωρείται πλέον εμπόδιο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς».  Υπουργοί και βολευτές «εκτοξεύουν καθημερινά αστήρικτες κατηγορίες σε βάρος δικαστών και εισαγγελέων για μεροληπτικές αποφάσεις και ύπαρξη σκοπιμοτήτων που στόχο έχουν δήθεν την παρεμπόδιση του Κυβερνητικού έργου».

Είχε προηγηθεί συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών Π.Σκουρλέτη σε κυριακάτικη εφημερίδα όπου εξαπέλυε νέα επίθεση κατά «ορισμένων κύκλων της Δικαιοσύνης που κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και υπερβαίνουν τα όρια της εξουσίας τους».

«Το σίγουρο είναι πως κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής, προφανώς και η δικαστική εξουσία. Με απόλυτο σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών, πρέπει ο καθένας να κινείται εντός των συνταγματικών ορίων του».

Στην ανακοίνωση η ΕΔΕ αναφέρεται αναλυτικά στις προσπάθειες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από τους χειρισμούς της κυβέρνησης, καταγγέλοντας ότι χρησιμοποιούνται ακόμη και έμμισθοι κονδυλοφόροι(σσ.δημοσιοκάφροι της Ενωσης Αλητών και πραχτόρων) που στράφηκαν εναντίον της, χαρακτηρίζοντάς τους «παρακράτος». Δεν έχει άδικο καθόλου εδώ η «Ανεξάρτητη» μόνο που και χωρίς τους εγκάθετους κομματόσκυλους της «ενημέρωσης» το έργο της προκαλεί ούτως ή άλλως  δίκαιη οργή..

Η ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων λέει τα εξής:

«Συστηματικά και μεθοδικά επιχειρείται εδώ και καιρό η πλήρης υποταγή και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ώστε να λειτουργεί όχι ως ανεξάρτητη εξουσία αλλά ως κυβερνητικός μηχανισμός. Υπουργοί και Βουλευτές εκτοξεύουν καθημερινά αστήρικτες κατηγορίες σε βάρος Δικαστών και Εισαγγελέων για μεροληπτικές αποφάσεις και ύπαρξη σκοπιμοτήτων που στόχο έχουν δήθεν την παρεμπόδιση του Κυβερνητικού έργου.

ΠΑΡΤΕ ΚΙ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΑΣ  – Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ

Φωτογραφία του Souloumounduhu Tsitsiri.

Στη μνησίκακη επίθεση χθες, από το πορδυπουργό Τσίπρας στο Συμβούλιο Επικρατείας που ακύρωσε το νόμο των pustares για τις τηλεοπτικές άδειες κατά δικαστών και εισαγγελέων «που λειτουργούν ως γραφείο Τύπου της ΝΔ» απάντησε ο προέδρος του ΣτΕ Ν.Σακελλαρίος, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση «Στρέφεται κατά του Κράτους Δικαίου». Θυμίζουμε την δήλωση του Ν.Σακελλαρίου (Οκτώβριος 2016) από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας για τις συναλλαγές επίορκων δικαστών, με τις μνημονιακές κυβερνήσεις των Παπανδρέου, Σαμαρά, Βενιζέλου για να βγάλουν νόμιμα τα Μνημόνια. Είχε δηλώσει τότε: «Ας δούμε τις αποφάσεις για τα Μνημόνια και το PSΙ. Δεν έχουν παρά να ανοίξουν αυτές οι αποφάσεις και να δούμε τη στάση των δικαστών μέσα από τις αποφάσεις αυτές και πως επηρεάζουν την υπηρεσιακή τους εξέλιξη. Δεν μας ενδιαφέρουν εμάς αν θα γίνουμε αντιπρόεδροι ή πρόεδροι. Προσωπικά δεν αισθάνομαι και δεν θα υπάρξω υπηρέτης κανενός». Μάλιστα τότε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων που σήμερα κονταροκτυπιέται με την κυβέρνηση, είχε εκδώσει ανακοίνωση κατά του Ν.Σακελλαρίου για την συγκεκριμένη δήλωση!

 

Επιχειρούν έτσι να τρωθεί το κύρος της Δικαιοσύνης ώστε να μπορούν να την ελέγχουν ευκολότερα και να εμφανιστούν οι ίδιοι ως μοναδικοί υπερασπιστές της νομιμότητας και ‘’γνήσιοι εκφραστές του κοινού συμφέροντος’’, ακολουθώντας το παράδειγμα της Τουρκίας και της Πολωνίας, οι κυβερνήσεις των οποίων είτε με διώξεις κατά δικαστικών λειτουργών είτε με ωμές νομοθετικές παρεμβάσεις καταργούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Για τις εξελίξεις στην Πολωνία έχει εκδοθεί ήδη αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών στον Πρόεδρο της Χώρας και υπάρχει μεγάλο κύμα διεθνών αντιδράσεων. Ο δικαστικός έλεγχος των νόμων, που θωρακίζει ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα από κρατικές αυθαιρεσίες, θεωρείται πλέον εμπόδιο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Στην Ελλάδα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπερασπίστηκε, όπως ήταν υποχρεωμένη, με σθένος και αποφασιστικότητα τη Συνταγματική νομιμότητα. Προτάξαμε θεσμικά θέματα και εμποδίσαμε τους σχεδιασμούς που επιχειρήθηκαν από άμισθους συμβούλους του Πρωθυπουργού και κυβερνητικούς παράγοντες για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών κατά παράβαση ρητών συνταγματικών επιταγών. Εμποδίσαμε ακόμη τους σχεδιασμούς κυβερνητικών παραγόντων σε σειρά ζητημάτων που αφορούσαν νομοθέτηση αντίθετη προς το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό δίκαιο και στηρίξαμε δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι λόγω της δικαιοδοτικής κρίσης που εξέφεραν, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν την εχθρότητα ορισμένων.

Στην απόπειρα ελέγχου και υποταγής της Δικαιοσύνης, χρησιμοποίησαν από τότε τους πιο βρώμικους μηχανισμούς που διαθέτει το Κράτος: το παρακράτος ευτυχώς ελάχιστων διαθέσιμων «δημοσιογράφων» – έμμισθων κονδυλοφόρων.

Οι εντολείς τους καλύπτονται συχνά πίσω από «ασυλίες» και προνόμια και παραμένουν στο παρασκήνιο, χρησιμοποιώντας ενίοτε το κοινοβουλευτικό βήμα, για βολικούς μονολόγους. Οι ίδιοι οι εντολοδόχοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα αφού οι συκοφαντίες και οι μηχανορραφίες είναι το κύριο επάγγελμά τους.

Στο στόχαστρο αυτών των κύκλων μπήκε από χθες και ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης, που σήκωσε μεγάλο βάρος της ανυποχώρητης μάχης της Ένωσης για την Δικαστική Ανεξαρτησία και την Δημοκρατία, με έωλες και ανυπόστατες λασπολογίες.

Διαμηνύουμε στους διάφορους σκευωρούς και στους προστάτες τους ότι η Ένωσή μας θα πράττει το καθήκον της, που είναι η κατοχύρωση του ελεύθερου δικαστικού φρονήματος και η συνταγματική ομαλότητα, με οποιοδήποτε τίμημα, χωρίς να φοβάται από τέτοιου είδους πιέσεις, που αντίθετα δυναμώνουν την προσήλωσή μας.

Η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται τους τεράστιους κινδύνους που ελλοχεύουν από μια αδηφάγο εκτελεστική εξουσία, που επιθυμεί με τη χρήση κάθε μέσου να δρα ανεξέλεγκτη, τη στιγμή που η εμπιστοσύνη των πολιτών σ’ αυτήν ως θεσμού αγγίζει μετά βίας το 13% (το χαμηλότερο σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες)».

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ως εξης:

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με μια πράγματι πρωτοφανή ανακοίνωση φαίνεται να αναλαμβάνει και επισήμως το ρόλο της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση.

Χωρίς ντροπή, ανέλαβε την υπεράσπιση της Ν.Δ. για τις καταγγελίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για τον πρώην υπουργό κ. Αθανασίου και τους συνεργάτες του πρώην δικαστικούς, οι οποίοι φέρονται να αποφυλάκιζαν με μεθοδεύσεις από εμπόρους ναρκωτικών μέχρι καταχραστές δημοσίου χρήματος.

Ο κ. Αθανασίου αισθάνεται τώρα προφανώς πιο άνετα, έχοντας την κάλυψη των πρώην συναδέλφων του στην προσπάθειά του να συγκαλύψει τις ευθύνες του για όσα πρωτοφανή του καταλογίζονται.

Τα ερωτήματα, όμως, παραμένουν: οι δικαστές και οι ενώσεις τους τι ρόλο θα παίξουν στη μεγάλη προσπάθεια για την ανασύνταξη της χώρας; Θα αποδίδουν δικαιοσύνη ή θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως μακρύ χέρι της Νέας Δημοκρατίας και του διεφθαρμένου παλιού πολιτικού συστήματος; Ας ξέρουν όμως αυτό: εκτός από παραδικαστικά κυκλώματα, αντιδραστικούς και συνοδοιπόρους της Ν.Δ., το δικαστικό σώμα έχει και δικαστές που τιμούν το λειτούργημα και τους όρκους τους.

Όσο για τα μαθήματα περί δημοκρατίας, η Ένωση θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλή όταν απευθύνεται στην Αριστερά που μάτωσε για να μπορούν σήμερα οι εν λόγω κύριοι και κύριες να βρίσκονται πάνω στις έδρες τους».

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ  ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΙ ΟΧΙ ΕΜΦΥΛΙΟ..

Αυτά συμβαίνουν την Κατοχική εποχή πού όλοι κατάλαβαν οτι  η «Αριστερά» είναι απλώς κατοχική Φασιστερά κι οτι η ανεξαρτησία της «Ανεξάρτητης» είναι ανέκδοτο, ενώ οι όποιες «μάχες»  δίνονται αφορούν αποκλειστικά την υπεράσπιση της τσέπης των λειτουργών της.. Απλώς οι παγκόσμιες pustares θέλουν τους δικαστές «στρατιωτάκια» ακλόνητα να συνδράμουν με αυτοθυσία στο γενοκτονικό έργο τους και με το «μπάχαλο» δεν τους κάνουν τη χάρη.. Προς το παρόν, μετά θα διχάσουν τους δικαστές  οι ίδιοι οι συνδικαλήτες  που τώρα φωνάζουν.. Διότι δεν υπαρχει πολιτική αντίδραση γενικώς σε όσα μας κάνουν..  Δείτε και μ’ αυτό πως επαληθευόμαστε.. (για να βλογήσουμε γένια)

 

 

Share this post