ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ..

Και οι δύο αυτές κυρίες θεωρούνται αριστερές.. Η πρώην συνδικαλίστρια η βαμένη Σφύριζα τώρα εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία μεταφέροντας ξενόδουλες εντολές .

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ …

 ΚΑΤΟΧΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ..

Σάλο στους νομικους έχει προκαλέσει η χθεσινή συνάντηση της Βασιλικής Θάνου μετά την  ανάληψη των νέων της καθηκόντων παρα τον πρωθυπουργό Τσίπρα στο Μαξίμου, με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Η τελευταία τόλμησε να αναιρέσει για 2η φορά το απαλλακτικό βούλευμα για τον αξεπέραστο Γεωργίου της  ΕΛ.ΣΤΑΤ και του ΔΝΤ, προκαλώντας παρέμβαση του εκπροσώπου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, που επαναλάμβανε ό,τι ο Γεωργίου είναι υπεράνω των νόμων της Αποικίας.

Πολύ πιθανον, κυρία Θάνου να είπε στην κυρία Δημητρίου ότι οι πολυχρονεμένοι εταίροι μας θέλουν να αθωωθεί ο κύριος Γεωργίου και ότι θα πρέπει ο Άρειος Πάγος να πράξει ανάλογα για να μην τους στεναχωρήσουμε .Άλλωστε η αθώωση του εν λόγω κυρίου ήταν προαπαιτούμενο στο νέο πρόγραμμα των δανειστών-κατακτητών μας που τους κρατάει στο γκοβέρνο.

Το αντικείμενο της συνάντησης των δυο κυριών δεν έγινε μέχρι στιγμής γνωστό, αλλά σημειώθηκε ένταση όπως αναφέρεται απο πολλές μεριές. Μόλις γνωστοποιήθηκε η εν λόγω συνάντηση η ΝΔούλα εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία, μεταξύ των άλλων, διερωτάται  με ποιο δικαίωμα έγινε η συνάντηση και ποιο το περιεχόμενό.
Θεωρήθηκε ενδιαφέρον στους νομικούς κύκλους ο,τι η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου  Βασιλική Θάνου με τη  νέα της πλέον ιδιότητα, Φωτογραφία της Ειρηνη Κωνσταντινου.  αυτή της προϊσταμένης  του νομικού γραφείου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, επέλεξε την πρώτη επίσημη επίσκεψή  της να την πραγματοποιήσει  στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Πάντως, αρεοπαγίτες υπενθύμιζαν, με νόημα, ότι ένα 24ώρο πριν την επίσκεψη  της κυρίας Θάνου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η κυρία Δημητρίου είχε ασκήσει αναίρεση (δεύτερη κατά σειρά) στο  απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου  που βαρύνεται με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης.  Το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος αφορούσε στις καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί, κατά τους καταγγέλλοντες, η υπαγωγή της χώρας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, μνημόνια.

Από την πλευρά τους οι εισαγγελείς φρεσκάροντας  την μνήμη τους έλεγαν ότι   η Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου είχε γνωμοδοτήσει κατά της παράτασης του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, που επεδίωκε  η κυρία Θάνου.
Πάντως, πολιτικοί αναλυτές, δεν θεωρούν τυχαίο ότι εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, χθες μετά την άσκηση της αναίρεσης από την κυρία Δημητρίου,  υπερασπίσθηκε άλλη μια φορά τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Η «ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΟΝΟΠΩΛΗΣΕΙ ΤΟ ΔΗΘΕΝ «ΚΥΝΗΓΙ» ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ  !

ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΧΤΩΡΕΣ ΤΟΥ ΡΟΖ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΟΥΝ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΓΕΝΝΗΣΙΜΙΟΥ ΤΟΥΣ ? Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ο ΒΑΛΤΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ? ΜΗΠΩΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΔΕΝ ΒΡΩΜΑΕΙ ΤΟ ΨΑΡΙ ? ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΑΣ.. Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ…

Προσπάθεια ενημέρωσης της νέας Εισαγγελέως ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Ελένης Τουλουπάκη δι’ υπομνήματος

toyloypaki-709.jpg - 24.53 KbΕνόψει της συνάντησης που έχουμε ζητήσει με τη νέα Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, κα Ελένη Τουλουπάκη, ως Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ), της αποστείλαμε υπόμνημα, στο οποίο παρουσιάζονται οι θέσεις μας και ο αγώνας μας για την εξυγίανση της Δημόσιας ζωής. Στο υπόμνημα αυτό αναφέρεται, ότι στην Αρχή, στην οποία προΐσταται η κα Τουλουπάκη,εκκρεμούν πολλά αιτήματα μας, τα οποία μένουν αναπάντητα μέχρι στιγμής. 

 

Μεταξύ αυτών και η σοβαρότατη υπόθεση των μεθοδευμένων ελέγχων, εις βάρος εταιρειών ή προσώπων τα οποία έχουν ασχοληθεί με ζητήματα διαφθοράς στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, κάτι που αφορά και κρατικούς λειτουργούς. Η ΟΚΕ είχε, από 9-6-2016, ζητήσει την ενεργό εμπλοκή των Αδιάφθορων της ΕΛΛΑΣ, σε υποθέσεις διαφθοράς και κυρίως στο σκέλος των κατευθυνόμενων ελέγχων, λόγω των αυξημένων τεχνολογικών δυνατοτήτων, που διαθέτουν, για την αποκάλυψη αυτών που ενέχονται, στο στημένο αυτό παιχνίδι. Επειδή, όμως, από την Εισαγγελία Διαφθοράς, δεν είχε δοθεί η απαιτούμενη εντολή για την… διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από τους Αδιάφθορους, απ’ ότι γνωρίζουμε, απευθυνθήκαμε, στις 12-4-2017, προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Ξένη Δημητρίου, η οποία, στη συνέχεια, μεταβίβασε το αίτημα στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κ. Ηλία Ζαγοραίο, από τον οποίο διαβιβάστηκε και πάλι στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

 

Άλλα θέματα, που εκκρεμούν στην Εισαγγελία Διαφθοράς, είναι η Μηνυτήρια Αναφορά μας για το πρώην αεροδρόμιο του “Ελληνικού”, η οποία είχε τεθεί στο αρχείο και οΕποπτεύων Αντιεισαγγελέας κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου ζήτησε την εξέταση του αιτήματος μας, για ανάσυρση της δικογραφίας από το αρχείο. Και αυτό διότι, η εταιρεία των Ευάγγελου και Δημητρίου Γούτου είχε υποβάλει, από 26-2-2014, δημόσια προσφορά, για το “Ελληνικό”, με ελάχιστο τίμημα 21,8 δις ευρώ, υπολογίζοντας μάλιστα την αντικειμενική αξία του «Ελληνικού», στα 11,8 δις ευρώ και η προσφορά τους απερρίφθη, για να παραχωρηθεί τελικά η έκταση στα 915.000.000 € (!). Ο κ. Παπαγεωργίου πληροφορηθήκαμε, επίσης, ότι έχει ζητήσει την ανάσυρση και προγενέστερης δικογραφίας, με Μηνυτήρια Αναφορά μας, από το 2013, για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, κατόπιν του από 30-11-2016 Δελτίου Τύπου μας, το οποίο τού χρεώθηκε, από την κα Δημητρίου. 

 

Αυτό συνέβη, γιατί είχαν επιβεβαιωθεί πανηγυρικά οι καταγγελίες της ΟΚΕ, η οποία, με κατηγορηματικό τρόπο, είχε αποκαλύψει, πως η επίμαχη έκταση του Αστέρα είναι Δημόσιο Δάσος, το οποίο βρίσκεται, παρά τις διάφορες “αλχημείες”, εκτός σχεδίου πόλεως, κατόπιν της υποβολής Δήλωσης Ιδιοκτησίας, για την εν λόγω έκταση της Διεύθυνσης Δασών Πειραιά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, για Δημόσιο Δάσος 436,20 στρεμμάτων, το οποίο ανήκει, κατά πλήρη κυριότητα, στο Ελληνικό Κράτος. Το συγκεκριμένο, από 30-11-2016, Δελτίου Τύπου μας έχει αποσταλεί προς την  Εισαγγελία Διαφθοράς και από τον κ. Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, απ’ ότι γνωρίζουμε, κατόπιν εγγράφου τουΕποπτεύοντα τους Αδιάφθορους της ΕΛΛΑΣ, Αντιεισαγγελέα Εφετών, κ. Δημήτρη Πιέρρου, με ανάλογο αίτημα ανάσυρσης της δικογραφίας, με την Μηνυτήρια Αναφορά μας, για τον Αστέρα, από το αρχείο.

 

Στις 15-12-2016,αποστείλαμε προς την κα Δημητρίου υπόμνημά μας, το οποίο χρέωσε στον κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος, στη συνέχεια, το διαβίβασε προς την Εισαγγελία Διαφθοράς, σχετικά με τις διαδικασίες παραχώρησης ακινήτων, τις οποίες θα έπρεπε να ακολουθεί το ΤΑΙΠΕΔ. Η όλη διαδικασία θα έπρεπε να γίνεται, μέσω ανοικτού και ανταγωνιστικού πλειστηριασμού, μια πρακτική που εφαρμόζεται στα περισσότερα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Χρηματοοικονομικά Πρότυπα και τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ακίνητα του Δημοσίου, που εκποιούνται, θα έπρεπε να ξεκινούν με τιμή ανάλογη, με την αντικειμενική τους αξία, μια διαδικασία που θα εκτόξευε την αρχική τους τιμή, ακόμη και στο δεκαπλάσιο της τιμής, με την οποία παραχωρούνται σήμερα.

 

Από 19-10-2016, η κα Δημητρίου απέστειλε προς την Εισαγγελία Διαφθοράς αναφορά μας, με το περιεχόμενο του, από 10-10-2016, Δελτίου Τύπου μας,για το μείζον ζήτημα της υποθήκευσης της Ιδιωτικής Περιουσίας των Ελλήνων στους δανειστές, ώστε να διασφαλιστεί η αποπληρωμή του επαχθούς και επονείδιστου χρέους χωρίς οι πολίτες να έχουν ποτέ ερωτηθεί ή τουλάχιστον να έχουν ενημερωθεί. Η πρώτη, αποικιακού τύπου, Μνημονιακή Σύμβαση (8-5-2010), των 80 δις ευρώ, την οποία υπέγραψε η τότε Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου παραβιάζει το Σύνταγμα, διότι καθιστά συνυπεύθυνους τους ιδιώτες, παράλληλα με την υποχρέωση του Δημοσίου για την διασφάλιση της αποπληρωμής του δανείου, “που εκδόθηκε, κατ’ ουσίαν, σε πιστωτές, που είναι όλοι κάτοικοι της Ελλάδας” (συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρήσεων, οι οποίες δηλώνουν σαν βασικό τόπο συναλλαγών τους την Ελλάδα). .Πρόκειται για το άρθρο 8 της Σύμβασης, το οποίο έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το ισχύον Ελληνικό Σύνταγμαόπου.

 

Εκεί επί λέξει, αναφέρεται ότι σαν “Εξωτερικό Χρέος νοείται το συνολικό χρέος του Δανειολήπτη, που εκδόθηκε, κατ’ ουσίαν, σε πιστωτές, που είναι όλοι κάτοικοι της Ελλάδας ή σε οντότητες, που έχουν την έδρα τους ή τον βασικό τόπο των συναλλαγών τους, εντός της επικράτειας της Ελλάδας”, δεσμεύοντας, έτσι, με αυτόν τον έμμεσο αλλά σαφή τρόπο, τα ακίνητα και κινητά περιουσιακά τους στοιχεία.Όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για ζητήματα, που θα έπρεπε, ήδη, να έχουν διερευνηθεί διεξοδικά και να έχουν ήδη επιμεριστεί οι τυχόν ποινικές και διοικητικές ευθύνες, ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη κάθαρση του Δημόσιου βίου.

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΟ PSI ! ΑΣ ΜΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΟΙ…

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΕ ΒΗΜΑ ΣΗΜΕΙΩΤΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 2012…

Share this post