«ΚΑΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ

Βασίλης Κορκίδης, απογοήτευση ! Γιατί ρε Σκλαβενίτη δεν ανοίγεις τις Κυριακές, να έχεις λειτουργικά έξοδα ένα πεντοχίλιαρο ανά κατάστημα, την ίδια ώρα που θα βαράς μύγες, να πτωχεύσεις και να σε αγοράσει φτηνά μια Γερμανική πολυεθνική;😂😂😂

ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΝ ΝΑ ΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ

«Η κίνηση στην αγορά τη θεσμοθετημένη πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, για όσα εμπορικά καταστήματα άνοιξαν, όχι μόνο δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, αλλά μάλλον ήταν πολύ κοντά σε μία κακή καθημερινή». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης για την λειτουργία των καταστημάτων, σήμερα, Κυριακή.

Ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι ο τζίρος μίας εμπορικής επιχείρησης-ανεξαρτήτως μεγέθους- δεν ήταν αρκετός, για να καλύψει τα έξοδά της. «Όμως, όλα τα ακριβή στοιχεία θα τα μάθουμε μετά το τέλος των εκπτώσεων, μαζί με τον συνολικό φετινό καλοκαιρινό τζίρο και μετά από αναλυτική έρευνα που θα κάνει η ΕΣΕΕ σε όλη την Ελλάδα» σημείωσε ο πρόεδρος.

Αναφερόμενος στην απεργία των εμποροϋπαλλήλων ο κ. Κορκίδης ανέφερε: «το δικαίωμα της απεργίας των εμποροϋπαλλήλων, είναι γνωστό ότι το σέβομαι απόλυτα. Ωστόσο, σέβομαι απολύτως και την απόφαση όσων εμπόρων, αποφάσισαν να ανοίξουν αυτή τη μία Κυριακή του καλοκαιριού, αφού η πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων είναι συνήθως η πιο δραστήρια εισπρακτικά για όλους. Η ΕΣΕΕ για τη λειτουργία της συγκεκριμένης Κυριακής σύμφωνα με το νόμο που θέλουμε να διατηρήσουμε, κράτησε μία ουδέτερη στάση, ώστε να καταγραφεί χωρίς αντίδραση, το αποτέλεσμα της προτίμησης των καταναλωτών, το ποσοστό ανοικτών και κλειστών καταστημάτων, η επισκεψιμότητα στα αστικά εμπορικά κέντρα, αλλά και ο τζίρος της ημέρας».

«Δυστυχώς, από ό,τι φάνηκε», είπε ο κ. Κορκίδης, «το αποτέλεσμα για τη πλειονότητα της αγοράς ήταν απογοητευτικό, κάτι που δείχνει αφενός αδυναμία κατανάλωσης και αφετέρου απαξίωση της ιδέας του ανοίγματος τις Κυριακές. Συνολικά μέχρι σήμερα, μόνο από τις αγορές των νησιών μας και άλλους τουριστικούς προορισμούς, υπάρχουν θετικά μηνύματα αυξημένης κίνησης κυρίως από την εισαγόμενη τουριστική κατανάλωση. Παρακολουθώντας όμως τη κατάσταση στα μεγάλα αστικά κέντρα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι μπορεί η Ελλάδα να επιθυμεί να βγει στις αγορές, αλλά ο Έλληνας καταναλωτής δεν επιθυμεί να βγει στην αγορά τις Κυριακές»…

Ποτέ την Κυριακή….

ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ, ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΞΥΠΝΑΜΕ ΝΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ ?

Οι μόνοι πραγματικοί λόγοι που επιβάλλουν οι «δανειστές» μας και η αχρεία κυβέρνησή μας το άνοιγμα των εμπορικών μαγαζιών τις Κυριακές είναι:

α) για να κλείσουν σύντομα κι άλλες τόσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απλά δεν θα αντέξουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό με μεγάλες πολυεθνικές β) για να προχωρήσει με μεγαλύτερο ρυθμό η εσωτερική υποτίμηση καθώς ποιος εργαζόμενος θα πει όχι στην Κυριακάτικη εργασία μπροστά στον κίνδυνο της ανεργίας γ) για να αποσαθρωθεί ολοκληρωτικά η όποια εναπομείνουσα οικογενειακή δομή-πρώτος χρονικά θεσμός και για κάποιους ίσως από τους πλέον σημαντικούς κοινωνικοποίησης αλλά και ανυπακοής σε κάθε φύση καθεστωτικό ολοκληρωτισμό δ) να αλλοτριωθεί περαιτέρω η εργατική τάξη της χώρας μέσω της φτηνής εργασίας αλλά και κυρίως μέσω της έλλειψης ελεύθερου χρόνου.

 

Ανάμεσα στην ελευθερία του εργοδότη να ανοίγει το μαγαζάκι του «όποτε γουστάρει» (όπως ένας κλασικός κυρ Παντελής) και την ανάγκη του εργαζόμενου να έχει ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και τον απαραίτητο χρόνο να καλύψει άλλες του ανάγκες εκτός από τις βιοποριστικές, πρέπει να παρεμβαίνει ένα κράτος που βάζει τις ανάγκες των πολλών πάνω από των λίγων και όχι να περιμένει το «αόρατο χέρι» της αγοράς που έχει αποδειχθεί πολλάκις στο παρελθόν ότι όχι μόνο αόρατο δεν είναι αλλά μάλλον αλλήθωρο προς τα πάνω και κουφό προς τα κάτω. Το σχόλιο έγινε με αφορμή τον ξυλοδαρμό τουρίστα στην Αθήνα επειδή ψώνιζε την Κυριακή αλλά και την απόφαση Σκλαβενίτη να μην ανοίγει την επιχείρηση του την συγκεκριμένη μέρα…

Βαγγελης Θεοδωρουλακης

https:/www.facebook.com/EgoTaElegaEseisDenMeAkougate/videos/1550713051629574/

Share this post