Λ Ο Γ Ο Κ Ρ Ι Σ Ι Α ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ» !

«Τα ΜΜΕ οφείλουν να ακολουθούν τους νόμους της αγοράς  αλλά και τις συνταγματικές επιταγές». Ποιός του τόπε να το πει αυτό ?

«ΔΑΣΚΑΛΕΜΕΝΟ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΣΑΛΟ» ΑΠΟ ΤΟN ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΥΠΟΥ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Για «νόμους  φιλικούς προς την Ελευθεροτυπία»…

«Τα ΜΜΕ λειτουργούν εντός της αγοράς, άρα οφείλουν να ακολουθούν τους νόμους της αγοράς, αλλά οφείλουν να ακολουθούν και τις συνταγματικές επιταγές, καθώς είναι κύτταρα της δημοκρατίας και επηρεάζουν το σύστημα διακυβέρνησης», τόνισε και πρόσθεσε ότι «το πιο σημαντικό είναι να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον το οποίο διευκολύνει την κριτική σκέψη των πολιτών προκειμένου να μην υπάρχουν ούτε fake news ούτε παρανοήσεις», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Τύπου και ενημέρωσης της Κατοχής..  Τουτος ο δοσίλογος  λέει δηλαδή  ό,τι περιμένει απο τα κουραδοΜΜΕ των «νταβάδων» να διευκολύνουν την κριτική σκέψη..  Δασκαλεμένος για να υποστηρίζει ανοησίες, ή του ξέφυγε ;   Προς το παρόν πάντως τα πιό ενημερωτικά ΜΜΕ λειτουργούν έξω απο τους κανόνες της αγοράς, οι οποίοι δεν υπάρχουν άλλωστε στο Ιντερνετ..  Ουτε βεβαίως έχει απομείνει ένα ποσοστό μικρό έστω από το Συνταγμα που να μη το έχουν ξεσκίσει τα κατοχικά καθάρματα που γενοκτονούν τον ελληνικό λαό..Αυτό που διαπιστώνεται στην Ελλάδα είναι πως δεν υπάρχει διαφάνεια στο ιδιοκτησιακό καθεστώς στα ΜΜΕ και αυτό σχετίζεται με τροπολογίες, όπως είπε, που χαρίζουν δισεκατομμύρια ευρώ σε εταιρείες, ή σε εφοπλιστές. «Δεν ξέρουμε αν επενδύουν στα μέσα ενημέρωσης ή αν απλώς τα χρησιμοποιούν για να κλείσουν deal με τους πολιτικούς» . Σ’αυτό το σημείο τα κορίτσια της ροζ διακυβέρνησης δεν μπορούν να κάνουν πολλά, παρότι οι Παγκόσμιοι τραπεζαλήτες πάτρωνές τους πολύ θα τό ‘θελαν..  Γι αυτό κάνουν πως δεν ξέρουν αυτά που όλοι ξέρουμε.. Δεν υπάρχουν λόγοι για να επενδύσεις όταν η πραγματική Οικονομία και η χώρα ολόκληρη είναι κατεστραμμένη…

Ο  Κρέτσος σημείωσε ότι «η πολιτεία οφείλει να έχει νόμους φιλικούς προς την ελευθεροτυπία», υπογράμμισε ότι «η αυτόφωρη κράτηση δημοσιογράφων είναι μια πολύ παρωχημένη κατάσταση που πρέπει να καταργηθεί ή αν υπάρχει θα πρέπει να υπάρχει και για τους πολιτικούς» και πρόσθεσε ότι «η πολιτεία πρέπει να ενισχύει όλες τις θεσμικές ρυθμίσεις που διευκολύνουν τη διαφάνεια και βέβαια να μην έχει αλλεργία στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Όχι επιλεκτικά δωράκια με το χώρο του Τύπου, αλλά ενιαίες συλλογικές συμβάσεις εργασίας, διότι ένας λειτουργός της ενημέρωσης αν δεν έχει μια θέση εργασίας, καλά αμειβόμενη είναι αδύνατο να κάνει καλά τη δουλειά του».

Μιλώντας για τα πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο τόνισε ότι «θα στηρίξουμε το αίτημα των Γερμανών εκδοτών ότι η Google πρέπει να αμοίβει ο,τιδήποτε μεταφέρει στο διαδίκτυο και έχει όνομα συντάκτη».

Για την καταπολέμηση της λογοκλοπής είπε ότι «συστάθηκε το μητρώο για τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης και την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν οι πρώτοι κωδικοί του λογισμικού της λογοκλοπής που θα χρησιμοποιηθεί».

Ανήγγειλε ότι σύντομα θα θεσμοθετηθεί ένα ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών για τη διαφήμιση με το οποίο διασφαλίζεται η ρευστότητα και σημείωσε ότι και σε αυτό διαφωνούν οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ.

Ο κ. Κρέτσος υποστήριξε ότι «σήμερα κανένας πολιτικός, ούτε το κράτος, δεν μπορούν να ελέγξουν την πληροφόρηση. Υπάρχουν πολλοί ανταγωνιστές στην διακίνηση της πληροφορίας, πολλά μέσα, το περιεχόμενο μεταφέρεται με πολλαπλές συσκευές σε πολλές πλατφόρμες. Το πρόβλημα που δεν μπορεί να ξεπεραστεί αν δεν υπάρχει διαφάνεια είναι η ασυμμετρία» και έφερε ως παράδειγμα τον διαγωνισμό για τα ΜΜΕ λέγοντας ότι «είχαμε μπούλινγκ στους ανθρώπους που βοήθησαν στο διαγωνισμό για τα ΜΜΕ. Δεν είναι δυνατόν να πιέζει ο εργοδότης τον δημοσιογράφο να φοράει περούκες και να βγάζει φωτογραφίες και αυτό να βαφτίζεται ερευνητικό ρεπορτάζ».

Τέλος ο γ.γ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αναφερόμενος στο ΕΣΡ είπε ότι «αυτό που βλέπουμε στην Ελλάδα με το ΕΣΡ είναι πρωτοφανές, πρόκειται για μια καθυστέρηση η οποία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σε καμία περίπτωση». Ολη η χώρα είναι καθυστερημένη με ευθύνη των Αλητ που έχουν τα κανάλια και τους πολιτικούς κλπ στην αυλή τους.. Γι αυτό δε λέμε κουβέντα.

Share this post