Ο ΑΡΧΙ… ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΔΕΙΑ !

 

Αυτοί οι 2 κατεδαφίζουν το σπίτι που κατοικούν..   Θα είναι κατανοητό ό,τι κι αν πέσει και τους γκρεμίσει. Ειδικά, αν σκεφτείς πως δεν ρώτησαν κανεναν από τους ιθαγενείς.. Απλως βρίσκονται σε «διάλογο» λένε σήμερα όλα τα κατοχικά ΜΜΕ.. 

ΣΕ «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ» ΚΙ ΑΥΤΟΙ… ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ !

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΡΙΑΝΑ, ΙΣΟΠΕΔΑ ΜΕ ΤΟΝ … ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ !

Κατεδάφιση «φαρμάκι» στα συντρίμια της Ελληνικής Εκπαίδευσης  με «αλλαγές» βλακωδους κακοήθιας από το υπουργείο Α-Παιδείας στο  μάθημα των Θρησκευτικών.

Αφαιρέθηκαν τραγούδια από τα βιβλία έπειτα από παρέμβαση της Εκκλησίας.  Στην  πούστικη κόντρα το υπουργείο τονίζει σοβαρά ότι «το προτεινόμενο διδακτικό υλικό δεν αποτέλεσε αντικείμενο του διαλόγου». «Ο διάλογος μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας για το μάθημα των Θρησκευτικών αφορούσε τα Προγράμματα Σπουδών», επισημαίνει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει ότι «όποιες προσθαφαιρέσεις έγιναν ή πρόκειται να γίνουν, όπως είναι απολύτως φυσικό και συμβαίνει σε όλα τα μαθήματα, αποφασίζονται από το προσωπικό του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)». Δηλαδή, έρχονται απ’ έξω.. 

Συγκεκριμένα, το υπουργείο υποστηρίζει ότι τα δύο («Μπαγάσας», του Ν. ‘Ασιμου και «Umbrella», της Ριάνα) είχαν αφαιρεθεί από τον Οκτώβριο του 2016 από το ΙΕΠ, πριν την έναρξη του διαλόγου μεταξύ της Επιτροπής του ΙΕΠ και της Επιτροπής της Εκκλησίας, ενώ το ένα (η «Συννεφούλα», του Διον. Σαββόπουλου) εξακολουθεί να βρίσκεται στον «Οδηγό του Λυκείου για τον Εκπαιδευτικό» (σελίδα 60).

Διαφορετική άποψη φαίνεται, ωστόσο, ότι έχει o εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, Χάρης Κονιδάρης, αφού μιλώντας στο real.gr δήλωσε ότι «ισχύει στο ακέραιο η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου στη χθεσινή Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας Ελλάδος, με βάση την εισήγηση του Μητροπολίτη Ύδρας, Εφραίμ».

«Με βάση την εισήγηση αυτή έχουν καταργηθεί από την διδασκαλία των Θρησκευτικών:
– Οι στίχοι από το «Ο Μπαγάσας» του Νικόλα Άσιμου (Ρε μπαγάσα, περνάς καλά εκεί πάνω…)
– Η «Συννεφούλα», του Σαββόπουλου
– Το τραγούδι «Umbrella» της Ριάνα
-Και μια γελοιογραφία του Economist που απεικόνιζε ένα πεδίο μάχης, ερείπια, νεκρούς και έναν επιζώντα που αναφέρει: «Όλα ξεκίνησαν με μια διαφωνία ποιανού ο Θεός ήταν πιο ειρηνικός, καλοσυνάτος και συγχωρητικός».

Όλα αυτά με βάση τα συμπεράσματα του διαλόγου του υπουργείου Παιδείας με την Εκκλησία τα οποία έχουν αποτυπωθεί με καθαρότητα και σαφήνεια», αναφέρει ο Κονιδάρης…

Share this post