ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

 

ΝΕΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡ ΤΡΙΤΩΝ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΤΗΣ ΓΚΡΗΝ ΠΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΛΩΠΟΔΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Β.ΠΟΥΤΙΝ:«Don’t worry, be happy»

ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΡΥΠΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ 

ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ..

Οι πολίτες της Γερμανίας, αλλά κυρίως των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, θα έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν το πρωί της Πέμπτης αντίκρυσαν το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Berliner Kurier κατά του Ντόναλντ Τράμπ. Συγκεκριμένα, το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας απεικόνιζε τον πλανήτη και είχε τίτλο: «Erde an Trump. F*** you».

Η τοπική εφημερίδα του Βερολίνου, της πόλης που δείχνει πολύ μεγάλη συμπάθεια στην Άνγκελα Μέρκελ προλόγισε με αυτόν τον τρόπο την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για την μη εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα.

Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, η εφημερίδα έκανε τον γύρο του κόσμου ειδικά μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Αμερικανού Προέδρου και έτσι δεν άργησαν να έρθουν τα πρώτα μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τη βερολινέζικη εφημερίδα, αλλά και κατακραυγής για το απίστευτα υβριστικό αυτό πρώτο θέμα για τον Πανητάρχη.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν απέφυγε να «καταδικάσει» τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ για  την απόφασή του να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και κάλεσε για «συνεργασία» με την κυβέρνηση της Ουάσινγκτον προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση.

«Don’t worry, be happy», σχολίασε ο Ρώσος πρόεδρος, στην ομιλία του στο οικονομικό φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, όταν αναφέρθηκε στην απόφαση του Τραμπ.

«Δεν θα έκρινα τον Ομπάμα, εεε… εννοώ τον Τραμπ, για την απόφαση που πήρε» είπε ο Πούτιν, εξηγώντας ωστόσο ότι πιστεύει πως οι ΗΠΑ θα έπρεπε να τηρήσουν τη δέσμευσή τους. Διευκρίνισε επίσης ότι θα προτιμούσε μια επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών παρά την αποχώρηση από αυτές.

Φωτογραφία του Dimitrios Liamis.

Giannis Annousakis Ο Τράμπ τους είπε, για τις ΗΠΑ θέσατε όριο το 2020, ενώ για την Κίνα τον παγκόσμιο ΥπεΡυπαντή θέσατε το 2030, δεν τα λένε οι κολοδημοσιογράφοι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος «δεν αρνείται να εργαστεί στο θέμα αυτό», εξήγησε. «Δεν πρέπει να ταραζόμαστε αλλά να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να εργαστούμε από κοινού, διαφορετικά θα είναι αδύνατον να καταλήξουμε σε μια συμφωνία».

Οι σχέσεις των ΗΠΑ με τη Γερμανία φαίνεται ότι επιδεινώνονται με πολύ μεγάλη ταχύτητα και ίσως οδηγηθούν και σύγκρουση με διαστάσεις και συνέπειες παγκόσμιες. Έχουμε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό πώς ο Ντόναλντ Τράμπ με την Άνγκελα Μέρκελ δεν έχουν ούτε ένα πεδίο συνεννόησης και αυτό φάνηκε και μετά την Σύνοδο του ΝΑΤΟ και της G-7 που η Γερμανίδα καγκελάριος έφτασε στο σημείο να δηλώσει πώς δεν μπορούμε πλέον να βασιζόμαστε στους Συμμάχους. Εννοούσε σαφώς τις ΗΠΑ.

Η απόφαση του Ντόναλντ Τράμπ να μην τηρήσει τη συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα είναι ένα μήνυμα κατά της παγκοσμιοποίησης. Δεν είναι τυχαίο που τάχθηκαν εναντίον του όλες οι μεγάλες χώρες. Ούτε βεβαίως κόπτονται οι χώρες αυτές για το κλίμα. Απλά υπάρχει πολύ μεγάλος «τζόγος» με το κλίμα και οι Γερμανοί δεν θέλουν να χάσουν από τη νέα αυτή απατεωνίστικη αγορά.

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΗΤ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ.,.ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΟΤΟ ΕΥΡΩΚΑΡΙΟΛΙ, ΤΙ ΣΕΡΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ..ΚΛΙΜΑ !
Ο Λευκός Οίκος αποκάλεσε τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα » κακό ντηλ για τους Αμερικανούς» το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία επειδή, πρώτον, είναι «κακή για τους Αμερικανούς» και, δεύτερον, ο Trump θα τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Οι όροι της συμφωνίας του Παρισιού όπως εξετάζεται στο Λευκό Οίκο «δεν συζητήθηκαν επαρκώς από τη διοίκηση ( του πρώην προέδρου Μπαράκ) του Ομπάμα» και «υπογράφηκε με απελπισία». Στο Λευκό Οίκο σημείωσαν επίσης τι στην συμφωνία γίνεται λόγος για «άσκοπες υποχρεώσεις από παγκόσμιους επενδυτές, όπως η Κίνα»

«ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΜΕ ΤΗ ΡΙΓΑΝΗ» ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΣΤΗΝ «ΕΥΡΩΠΗ»… ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ «ΠΑΙΖΕΙ» ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ 2 ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 3 ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ… ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΥΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΙ ΑΓΓΛΟΜΑΘΕΙΣ  ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ

Share this post