ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΤΗΝ «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» ΑΠΟ ΜΕΓΚΑ ΚΑΙ ΔΟΛ

 

ΜΕΓΑΣ ΧΑΜΕΝΟΣ Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Η απόκτηση του Δ.Ο.Λ. από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δημιουργεί νέα δεδομένα και στο MEGA CHANNEL, καθώς ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κατέχει πλέον το 22,11% των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού και γίνεται ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχός του, μετά την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Κατόπιν αυτών, δημιουργείται για πρώτη φορά και μια ουσιαστική προοπτική για την εξυγίανση του MEGA, αλλά και για την αποδέσμευση των κεφαλαίων του που έχουν δεσμεύσει οι πιστώτριες τράπεζες.  Το θεμα σε μια νορμάλ κοινωνία θα ήταν ποιό κοινό θα βλέπει το κανάλι, αλλα  και ποιά οικονομία  θα προσφέρει διαφήμιση για να είναι υγιή τα οικονομικά του… Αυτά στην Ελλάδα την πατρίδα του μαφιοσυστηματος  δεν σημαίνουν  πολλά.. Ολη η «ενημέρωση» με μαύρο  χρήμα κινείται που «ξεπλένεται» απο σκοτεινές δραστηριότητες των Αλητ, οι οποίοι γενοκτονούν τη χώρα..

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το μετοχικό σχήμα του MEGA CHANNEL διαμορφώνεται ως εξής:

– Οικογένεια Βαρδινογιάννη 35%

-Βαγγέλης Μαρινάκης 22,11%

-Ιβάν Σαββίδης 19,63%

-Φώτης Μπόμπολας 13%

-Δημήτρης Κοπελούζος 4,5%

-Βίκτωρ Ρέστης 3,13%

Είναι προφανές οτι αν συμφωνήσουν σε μια στρατηγική συνεργασία οι δύο μεγαλύτερη μέτοχοι, αποκτούν τον απόλυτο έλεγχο του καναλιού, ανεξαρτήτως της στάσης που θα τηρήσουν όλοι οι υπόλοιποι.

ΔΟΛ : Ο Μαρινάκης έδωσε 22.892.000 ευρώ, ενώ ο Σαββίδης μόλις… 11 εκατ. ευρώ!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης φέρεται να έχει κάνει τη μεγαλύτερη προσφορά για την εξαγορά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το άνοιγμα των προσφορών προκύπτει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσέφερε 22.892.000 ευρώ για να αποκτήσει τα Μέσα Ενημέρωσης του ΔΟΛ. Η προσφορά του Ιβάν Σαββίδη ανέρχεται στα 11 εκατ. ευρώ. Η κυπριακή εταιρεία Vegata  του Μελισσανίη προσφέρει 21 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για την «μητέρα των μαχών» στα media, καθώς ο επενδυτής που θα πλειοδοτήσει αποκτά:
-To 22,11% των μετοχών του MEGA CHANNEL
-Τις εφημερίδες ΒΗΜΑ και ΝΕΑ.
-Τις ιστοσελίδες IN.GR, BHMA.GR, και NEA.GR
-Τον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA.FM
-To 50% των μετοχών της “IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ”
-Το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής “ΑΡΓΟΣ”

Πρέπει να σημειωθεί οτι ένα ποσοστό 25% του τιμήματος θα διατεθεί για την εξόφληση των εργαζομένων και των προμηθευτών, ενώ η μόνη υποχρέωση που θα έχει ο νέος αγοραστής, θα είναι το κόστος συντήρησης των μέσων ενημέρωσης που θα θελήσει να διατηρήσει, αλλά και η εξυπηρέτηση του υψηλού δανεισμού που έχουν οι εταιρείες ΑΡΓΟΣ και IRIS. Ο ειδικός διαχειριστής του Οργανισμού άνοιξε πέντε φακέλους προσφορών για τους τίτλους και τις συμμετοχές του ΔΟΛ.
Προσφορές κατέθεσαν: ο Ευάγγελος Μαρινάκης, ο Ιβάν Σαββίδης, μία κυπριακή εταιρία, ένα άλλο εταιρικό σχήμα και οι εργαζόμενοι του Οργανισμού.  Για τον διαγωνισμό που αφορά στην ακίνητη περιουσία του ΔΟΛ κατατέθηκαν τρεις προσφορές.

Ο διαγωνισμός αφορούσε 211 τίτλους, μεταξύ των οποίων «Το Βήμα», «Τα Νέα», το «in.gr», ο «ΒΗΜΑ FM», πλήθος περιοδικών, γνωστοί ιντερνετικοί τίτλοι, ιστορικοί τίτλοι όπως «Ταχυδρόμος», «Οικονομικός Ταχυδρόμος», «Εποχές». Επίσης, πλειοδοτήθηκαν επίσης άλλα 143 σήματα ΜΜΕ, η ισχύς των οποίων έχει λήξει.

Το μεγάλο ερωτηματικό, είναι τι θα πράξει τώρα ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο του MEGA, αλλά μετά την είσοδο Μαρινάκη, αυτό δείχνει πλέον αδύνατον.

ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ  ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ.. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ  ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΜΠΟΡΩ ΕΓΩ ΕΙΠΕ..  ΕΚΤΙΜΑ Ο,ΤΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.. ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ..

 

Share this post