ΤΡΟΜΟPUSTARES ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ 7ΔΙΣ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ

ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΠΟΤΕ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΓΕΡΟΝΤΟΚΤΟΝΙΑ ΔΝΤ

ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΝ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Η Ελλάδα προτίθεται «στην ανάγκη» να παραιτηθεί από την επόμενη δόση των 7 δισ. ευρώ, εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους της, γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη πληροφορίες, συμπληρώνοντας πως για τον λόγο αυτό η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη, μην πληρώνοντας λογαριασμούς, μεταξύ άλλων, σε εταιρείες.

Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται η επιλογή της να συγκεντρώσει χρήματα στην άκρη, μην πληρώνοντας λογαριασμούς σε διάφορες εταιρείες.. H Bild γράφει, επίσης, πως η ελληνική κυβέρνηση θα καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της, χωρίς να πρέπει να πάρει νέο δάνειο. Ειδικότερα, επισημαίνει πως τους τελευταίους επτά μήνες υπάρχει μια άτυπη στάση πληρωμών, καθώς αποφεύγεται να γίνει οποιαδήποτε καταβολή οφειλής στο εσωτερικό. Σημειώνεται πως η Ελλάδα καλείται να καταβάλει περίπου 7 δις ευρώ στο ΔΝΤ, στην ΕΚΤ και σε ιδιώτες πιστωτές τον Ιούλιο.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι η Αθήνα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι θα εφαρμόσει τις ψηφισθείσες μεταρρυθμίσεις μόνον εάν γίνει ελάφρυνση του χρέους, κάτι το οποίο όμως αποκλείουν ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως η Γερμανία…

Στο Eurogroup της περασμένης εβδομάδας ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρότεινε μετάθεση των ουσιαστικών αποφάσεων για το χρέος έως τα τέλη του 2018, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση του μνημονίου.

Όσον αφορά το ΔΝΤ, που απαιτεί συμφωνία για ελάφρυνση του χρέους προκειμένου να προσφέρει νέα δάνεια στην Ελλάδα, ο κ. Σόιμπλε πρότεινε ο οργανισμός να ενταχθεί στο πρόγραμμα μόνο επί της αρχής, συμβάλλοντας χρηματοδοτικά από το 2018, δηλαδή αφού ρυθμιστεί το χρέος.

Η ελληνική πλευρά απέρριψε την πρόταση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, το Ταμείο όμως δεν έχει αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο, λέγοντας πως εξετάζει πλέον όλες τις δυνατές λύσεις για την περίπτωση της Ελλάδας.  

ΔΙΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ :

ΔΕΝ έχουμε λύση στο χρέος
ΔΕΝ έχουμε ένταξη σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης
ΔΕΝ έχουμε συμμετοχή του ΔΝΤ
ΔΕΝ έχουμε έξοδο της Ελλάδος στις αγορές το 2017»

ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΟCIA ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗ.. 

Share this post