ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΛΑΜΟΚΑΝΙΒΑΛΩΝ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΙΕΣ !

Θετικά απάντησε ο Β. Πούτιν στην έκκληση για εξοπλισμό στις Φιλιππίνες να αντιμετωπίσουν το Ισλαμοκανίβαλο Κράτος

 

ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ..

Ισλαμοκανίβαλοι του  ομωνυμου κράτους αποκεφάλισαν έναν αρχηγό της αστυνομίας και συνέλαβαν 42 τουλαχιστον ομήρους, στις νότιες Φιλιππίνες, ανάμεσα στους οποίους και ένας ιερέας.. Νεκροί μέχρι στιγμής 35 μαχητές του ISIS και 80 στρατιώτες. Η επίθεση των τζιχαντιστών ξεκίνησε από πολλές μεριές την Τρίτη, όταν ο πρόεδρος Ντουάρτε βρίσκονταν στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Πούτιν.. Οι εισβολείς απείλησαν να σκοτώσουν τους ομήρους αν δεν ανακληθούν οι κυβερνητικές δυνάμεις που εστάλησαν εναντίον τους.  Ο φιλιππινέζος ηγέτης φάνηκε να εκλιπαρεί τον Β.Πούτιν για βοήθεια. 

«Τρομοκράτες σταμάτησαν τον αρχηγό της αστυνομίας της Μαλαμπάνγκ ενώ επέστρεφε στο σπίτι του και πιστεύω πως τον αποκεφάλισαν αμέσως επιτόπου», δήλωσε ο πρόεδρος. Ετσι επέβαλα τον στρατιωτικό νόμο στις νότιες Φιλιππίνες.

«Ως Πρόεδρος, αν δεν μπορέσω να τους αντιμετωπίσω, θα παραιτηθώ. Αν είμαι εντελώς ανίκανος να διατηρήσω την τάξη στη χώρα, θα παραιτηθώ και θα δώσω τη δουλειά σε κάποιον άλλον» δήλωσε ο  Ντουάρτε. Δείτε το σκηνικο που δημιουργήθηκε..

Σε μια πρωτοφανή επιχείρηση που μπορούμε να τη συγκρίνουμε με την επίθεση στη Συρία, οι ειδικές δυνάμεις των Φιλιππίνων επιτέθηκαν στις θέσεις των ισλαμιστών στην πόλη Marawi με την υποστήριξη πολεμικών ελικοπτέρων και πυροβολικού και του Στρατού.

Απώλειες σημειώθηκαν και από τις 2 πλευρές με τον πρόεδρο της χώρας να επισκέπτεται τους τραυματίες στο νοσοκομείο.

Αποκάλυψε ότι η ομάδα «Maute» δεν αντιμετωπίζεται ως τοπική τρομοκρατική οργάνωση  διότι έχει ενισχυθεί πολύ από τζιχαντιστές Μαλαισιανούς, Ινδονήσιους και «άλλων εθνικοτήτων».

«Πριν ήταν απλά μια τοπική τρομοκρατική ομάδα. Τώρα εξυπηρετούν την ιδεολογία του ISIS. Θέλουν  να μετατρέψουν τη πόλη Mindanao τμήμα του Χαλιφάτου» είπε ο Jose Calida σε συνέντευξη τύπου.

«Δεν είναι πλέον ένας ανταρτοπόλεμος των κατοίκων των Φιλιππίνων αλλά έχει μετατραπεί σε μια εισβολή ξένων τρομοκρατών προερχόμενοι από Ράκκα και Μοσούλη. Ερχονται επειδή δεν μπορούν να νικήσουν εκεί ή γιατί μερικοί δεν μπορούν να μεταβούν».

«Οσους θεωρούν άπιστους, Χριστιανούς ή και Μουσουλμάνους, αποκεφαλίζονται».

Οι τζιχαντιστές έχουν οχυρωθεί σε κτίρια κατοικιών, έχουν τοποθετήσει αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στους δρόμους και κρατούν ομήρους καθολικούς.

Πυρά ακούγονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ ο στρατός ανακοίνωσε ότι έριξε βόμβες σε κατοικημένες περιοχές.

Πολλοί από τους 200.000 κατοίκους της Μαράουι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, ενώ ο στρατός έχει ζητήσει από όσους έχουν μείνει στην πόλη να φύγουν από τις συνοικίες όπου διεξάγονται μάχες.

Ταυτόχρονα οι στρατιώτες προσπαθούν να εκκενώσουν την πόλη διώχνοντας γρήγορα τους κατοίκους με λεωφορεία.

«Σώσαμε 78 πολίτες καθώς οι τρομοκράτες προσπαθούσαν να τους μετατρέψουν σε ανθρώπινες ασπίδες» είπε στρατιώτης.

«Παράλληλα σώσαμε και 42 δασκάλους που είχαν βρει καταφύγιο στο Κολλέγιο Dansalan».

Σύμπτωση ή όχι; Την στιγμή που ο Ρ.Ντουτέρτε συναντούσε τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Β.Πούτιν, και του ζητούσε όπλα, ξέσπασαν οι πρωτοφανείς συγκρούσεις.

«Οι Φιλιππίνες θέλουν σύγχρονα ρωσικά όπλα για να αντιμετωπίσουν τους τρομοκράτες του ISIS» είπε ο Ρ.Ντουτέρτε.

«Ηρθα στη Μόσχα για να διασφαλίσω την υποστήριξη σας και να επιβεβαιώσω την φιλία μας»τόνισε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων.

«Η Μόσχα είναι αξιόπιστος συνεργάτης και θέλουμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας».

«Είχαμε εντολές από τις ΗΠΑ αλλά τώρα η κατάσταση δεν είναι τόσο καλή και για να πολεμήσουμε το ISIS με τις μονάδες τους και τις λειτουργίες τους, χρειαζόμαστε σύγχρονα όπλα» είπε ο Ντουτέρτε στον Πούτιν.

«Θέλουμε όπλα, ελικόπτερα και μαχητικά».

«Λυπάμαι πολύ που πρέπει να φύγω τόσο ξαφνικά εξαιτίας του ISIS» πρόσθεσε.

«Ασφαλώς η συνεργασία στο στρατιωτικό-τεχνικό πεδίο είναι πιθανή» είπε ο Πούτιν στον Ντουτέρτε όπως και σε «ενέργεια-μεταφορές κτλ».

«Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου για τους θανάτους στη χώρα σας που είναι αποτέλεσμα τρομοκρατικών επιθέσεων».

«Κατανοώ πλήρως γιατί πρέπει να φύγετε».

«Ελπίζω οι συγκρούσεις να τερματιστούν με τις λιγότερες απώλειες».

«Οι δύο χώρες θα υπογράψουν τα έγγραφα που έχουν προετοιμαστεί από τις αντιπροσωπείες μας».

«Οι υπουργοί θα παραμείνουν και αύριο για τις υπογραφές που στοχεύουν στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μας»

Βασίλης Καπούλας

Share this post