ΣΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ Ο ΕΡΝΤΥ ΣΥΝΤΑΣΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΗΠΑ

ΙΔΟΥ ΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Ο πρόεδρος των Τούρκων σε μια εντυπωσιακή κωλοτούμπα  τάχθηκε υπέρ της επέμβασης των ΗΠΑ και συμμάχων σε Συρία και Ιράκ δήθεν για  την καταπολέμηση του Ισλαμοκανίβαλου Κράτους.. Ρωσικές πηγές με φωτογραφίες επιμένουν πως δεν πρόκειται να πολεμήσουν τους ισλαμιστές αφού εμφανίζονται να περιπολούν μαζί με τους αμερικάνους Πλαγιοκοπώντας κατά ένα τρόπο τους «συμμάχους» ο Ερντυ δήλωσε πριν λίγο ότι η επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ της Βρετανίας δείχνει ότι η τρομοκρατία είναι παγκόσμιο πρόβλημα και οι χώρες-σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα πρέπει να συνεργαστούν στενότερα και να ανταλλάσσουν πληροφορίες γρήγορα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι τα κράτη μέλη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου πρέπει να αναγνωρίσουν ότι βρίσκονται αντιμέτωπα με τις ίδιες απειλές και να τηρήσουν την ίδια στάση.. 

«Η τρομοκρατία δεν αποτελεί πρόβλημα μιας μόνο χώρας αλλά διεθνές πρόβλημα. Τα παγκόσμια προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μονάχα μέσω της διεθνούς συνεργασίας» τόνισε ο Ερντογάν σε  συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα προτού αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες για την αυριανή Σύνοδο του ΝΑΤΟ. «Εξακολουθούμε και βλέπουμε τη διάκριση «ο τρομοκράτης μου, ο τρομοκράτης σου». Πρέπει να απομακρυνθούμε από αυτό» σημείωσε. «Το αντίδοτο στην τρομοκρατία είναι η αλληλεγγύη»…

Η Ουάσινγκτον ζητούσε από πέρσι το NATO να ενταχθεί ως όλον στον συνασπισμό. Η απόφαση, η οποία εγκρίθηκε σε επίπεδο πρεσβευτών των 28 χωρών μελών της ατλαντικής συμμαχίας, «απομένει ακόμη να εγκριθεί από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων» κατά τη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, μετέδωσε το γαλλικό πρακτωρείο AFP.

Η Μοσχα μεταφέρει μεγάλες δυνάμεις στην αμφισβητούμενη περιοχή των συνόρων Συρίας Ιράκ, το ίδιο κάνει και η Συρία, αλλά και το Ιράν, καθώς και οι Λιβανέζοι πολιτοφύλακες σύμμαχοί τους. Αν δεν επικρατήσει η  φωνή της λογικής μεγάλη μάχη αναμένεται να δοθεί γύρω από την πόλη Deir Ezzor..

Share this post