ΟΥΤΕ Ο ΝΤ. ΤΡΑΜΠ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑ ΕΡΝΤΥ ΝΑ «ΔΑΓΚΩΣΕΙ» ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ

Μετά τις κοινές δηλώσεις, οι δύο Πρόεδροι, μαζί με τους Υπουργούς Εξωτερικών των δυο χωρών κι άλλους ανωτέρους συμβούλους παρακάθισαν σε γεύμα εργασίας διάρκειας περίπου 45 λεπτών. Η όλη φιλοξενία που προσέφερε στον Τούρκο ομόλογό του ο Πρόεδρος Τραμπ ήταν ιδιαίτερα θερμή.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΛΗΤ ΝΤΑΒΑΔΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ

Εξασφαλίζονται έτσι η Ατιμωρησία τους και τα δισεκατομμύρια ευρωκλοπιμαία

«Η σχέση μας με την Τουρκία θα είναι ακατανίκητη», αποφάνθηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αμέσως πρίν  είχε δηλώσει ό,τι στηρίζει τους Κούρδους στον αγώνα τους να αποκτήσουν κράτος..

Ο Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα για μια νέα εποχή στις σχέσεις των δύο χωρών και ότι δεν θα επαναληφθούν σφάλματα του παρελθόντος. Κατέστι φανερό ό,τι οι Αμερικάνοι υπό την σημερινή  διοίκηση θα εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν τους Κούρδους που μάχονται την Αγκυρα για την Ελευθερία τους.. Ωστόσο πουθενα δε φαίνεται ό,τι οι ΗΠΑ θα εναντιωθούν αν ως αντιστάθμισμα στον ακρωτηριασμό της Τουρκίας ο ισλαμοφασίστας Ερντυ «δαγκώσει» κομμάτια από τη βόρεια Συρία, αλλά και από την Ελλάδα και την Κύπρο μαζί, όπως συνεχώς απειλεί με λόγια και με πράξεις.. Αντίθετα, έτσι μπαίνει για τα καλά στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια απέναντι από τη Μόσχα.. Ούτε βεβαίως οι πολιτικοι κλπ αυλικοί των πραχτωρονταβάδων μας θα φέρουν  αντίρρηση σε διάλυση του ρωμέϊκου με υποδούλωση αφου  έτσι εξασφαλίζονται για πάντα η ατιμωρησία και τα δις μίζες τους..

Δηλαδή, εμείς άμα δεν σηκωθούμε να φτιάξουμε κράτος και στρατό αφανιζόμαστε υποδουλωμένοι μετά την ανεμπόδιστη(και ατιμώρητη) καταλήστευση μας από τον πολιτικό ληστοσυμμοριτισμό.. Και είναι θέμα μηνών, αν όχι ημερών..

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΛΗΤ ΝΤΑΒΑΔΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΝΑ ΤΟΥΡΚΕΨΟΥΜΕ.. Διότι, έτσι εξασφαλίζονται  η Ατιμωρησία τους και τα δισεκατομμύρια ευρωκλοπιμαία

Αηδιασμένος από την ιστορία με την δήθεν αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών στους Ρώσους ήταν λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον ισλαμιστή Ερντυ, ο Ντόναλντ Τραμπ. Βεβαίως έπλεξε το εγκώμιο της Τουρκίας και του Τούρκου Προέδρου αλλά στην αίθουσα ήταν διάχυτη η πικρία του κ. Ερντογάν για την στρατιωτική ενίσχυση των Κούρδων της Συρίας, τους οποίους η Τουρκία θεωρεί τρομοκράτες κι ας τους έχει κατασφαγιάσει… Το τόνισε μάλιστα ο Τούρκος Πρόεδρος στη δική του ομιλία που παραθέτουμε ολόκληρη. Η υπόθεση των Κούρδων φέρνει αντιμέτωπους τους Τούρκους και τον Λευκό Οίκο, και με τα σημερινά δεδομένα είναι δύσκολο να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις, διότι ο αμερικανός πρόεδρος θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους μαχητές του YPG.

 

Στη δήλωσή του λοιπόν ο Ντ. Τράμπ είπε τα εξής: «Είναι μεγάλη μου χαρά να καλωσορίσω τον Πρόεδρο Ερντογάν για την πρώτη του επίσκεψη στον Λευκό Οίκο εδώ και χρόνια. Ο αμερικανικός και ο τουρκικός λαός είμαστε φίλοι και σύμμαχοι για πολλές δεκαετίες. Η Τουρκία ήταν ένας πυλώνας στον Ψυχρό Πόλεμο κατά του κομμουνισμού. Ήταν ένας προμαχώνας κατά της σοβιετικής επέκτασης. Και το τουρκικό θάρρος στον πόλεμο είναι θρυλικό. Αυτό είναι αλήθεια. Τούρκοι στρατιώτες πολέμησαν γενναία μαζί με Αμερικανούς στρατιώτες στον Κορεατικό πόλεμο και δεν έχουμε ξεχάσει τι έκαναν. Με κάποιους τρόπους, όταν εξετάσαμε τη μεγάλη τους ανδρεία στον πολεμο της Κορέας, ήταν κάτι που οι στρατιώτες μας και οι μεγάλοι στρατηγοί μας θυμούνται ακόμα. Ο Ανώτατος Διοικητής, στρατηγός Douglas MacArthur, ξεχώρισε και επαίνεσε την υποδειγματική αντοχή του Τούρκου στρατιώτη – ήταν από τους μεγάλους στρατιώτες του κόσμου. Σήμερα αντιμετωπίζουμε έναν νέο εχθρό στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και προσπαθούμε και πάλι να αντιμετωπίσουμε μαζί αυτήν την απειλή. Ο Τουρκικός λαός αντιμετώπισε φρικτές τρομοκρατικές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια και ακόμη και πρόσφατα. Προσφέρουμε τη συμπόνια μας στα θύματα και προσφέρουμε την υποστήριξή μας στο τουρκικό έθνος. Υποστηρίζουμε την Τουρκία στον πρώτο αγώνα κατά της τρομοκρατίας και των τρομοκρατικών ομάδων όπως το ISIS και το ΡΚΚ και φροντίζουμε να μην έχουν κανένα ασφαλές μέρος – οι τρομοκρατικές ομάδες. Εκτιμούμε επίσης την ηγεσία της Τουρκίας στην αναζήτηση ενός τερματισμού του εμφυλίου πολέμου στη Συρία. Ο συριακός εμφύλιος πόλεμος πλήττει τη συνείδηση ολόκληρου του κόσμου και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κοιτάξετε στην πρώτη σελίδα των εφημερίδων σήμερα και θα δείτε ακριβώς τι μιλάμε. Υποστηρίζουμε επίσης κάθε προσπάθεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της βίας στη Συρία και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για ειρηνική επίλυση. Ο Πρόεδρος Ερντογάν και εγώ συζητάμε επίσης για την ανάγκη αναζωογόνησης των εμπορικών και εμπορικών δεσμών μας. Αυτές είναι περιοχές όπου μπορούμε να οικοδομήσουμε τη σχέση μας που θα ωφελήσει και τις δύο χώρες μας. Στρατιωτικός εξοπλισμός που διατάχθηκε από την Τουρκία και τον πρόεδρο, σιγουρευτήκαμε ότι φτάνει γρήγορα εκεί. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Πρόεδρο Ερντογάν για την επίτευξη ειρήνης και ασφάλειας στη Μέση Ανατολή, την αντιμετώπιση των κοινών απειλών και την προσπάθεια για ένα μέλλον αξιοπρέπειας και ασφάλειας για όλους τους ανθρώπους μας. Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε τη χώρα μας και ήρθατε σήμερα στο Λευκό Οίκο. Είναι μεγάλη τιμή να σας έχουμε μαζί μας. Ευχαριστώ.»

Η κατ’ ιδίαν συνάντηση διήρκεσε μισή ώρα, αναφέρει το Κυπριακό Πρακτωρείο Ειδήσεων και κάλυψε τη συριακή κρίση (με αιχμή του δόρατος την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να εξοπλίσει την κουρδική οργάνωση YPG), το αίτημα της `Αγκυρας για έκδοση (και μέχρι να ολοκληρωθεί η νομική διαδικασία φυλάκιση) του Φετουλάχ Γκιουλέν και ζητήματα των διμερών τους σχέσεων. Ο καθαρός χρόνος της κατ’ ιδίαν συνομιλίας των δύο ανδρών – αν υπολογιστεί ότι ο μισός αναλώθηκε στη μετάφραση – ήταν περίπου 15 λεπτά, πολύ μικρός σε σύγκριση με παλαιότερες συνομιλίες του τέως Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με τον κ. Ερντογάν. Μετά τις κοινές δηλώσεις, οι δύο Πρόεδροι, μαζί με τους Υπουργούς Εξωτερικών των δυο χωρών κι άλλους ανωτέρους συμβούλους παρακάθισαν σε γεύμα εργασίας διάρκειας περίπου 45 λεπτών. Η όλη φιλοξενία που προσέφερε στον Τούρκο ομόλογό του ο Πρόεδρος Τραμπ ήταν ιδιαίτερα θερμή. Ο Αμερικανός Πρόεδρος υποδέχθηκε ο ίδιος τον κ. Ερντογάν στην είσοδο του Λευκού Οίκου, μόλις κατέβηκε από τη λιμουζίνα. Ο Τούρκος Πρόεδρος κατέλυσε χθες στο Blair House, όπου φιλοξενούνται οι επίσημοι προσκεκλημένοι του Λευκού Οίκου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Ερντογάν ξεκίνησε τις δηλώσεις του με ευχαριστίες προς τον πρόεδρο Τραμπ για τη φιλοξενία που προσέφερε στον ίδιο και στην τουρκική αντιπροσωπεία, ενώ τις ολοκλήρωσε με πρόσκληση προς τον Αμερικανό πρόεδρο και την οικογένειά του να επισκεφθούν την Τουρκία. Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Μπλούμπεργκ, το γεγονός και μόνο ότι η συνάντηση γίνεται ένα μόλις μήνα μετά το επικριθέν δημοψήφισμα που επικύρωσε τις υπερεξουσίες του Ερντογάν, είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, που θα πρέπει ο Τούρκος Πρόεδρος να εκτιμήσει βαθιά.

 

 

Share this post