ΤΟΥΡΚΙΑ : ΑΜΕΣΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΜΕ ΦΙΡΜΑΝΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΣΗΜΕΡΑ !

Προβοκατόρικη επιθεση του Ταγίπ στον Ντόναλντ Τραμπ μέσα από την τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον και από Τουρκο-Αμερικανικές Οργανώσεις, μία ημέρα πριν την συνάντηση με  τον Αμερικανό πλανητάρχη. Διοργάνωσαν για σήμερα Δευτέρα, 5 το απόγευμα ώρα Ουάσιγκτον, 12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος, συλλαλητήριο υποστήριξης του ισλαμστή προέδρου της Τουρκίας έξω από τον Λευκό Οίκο. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στη Πάρκο Λαφαγέτ, το οποίο βρίσκεται μπροστά από την είσοδο του Λευκού Οίκου.

«ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ», ΛΕΕΙ Η ΑΘΗΝΑ – ΔΗΛΑΔΗ ?

 

Κλιμακώνεται η πίεση προς την Αθήνα, μετά τη συνάντηση του πορδυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ, στο Πεκίνο, ενώ από σήμερα ξεκινά η άσκηση που προβλέπει και νηοψίες στο Κέντρο του Αιγαίου. Επίσης, νέα αυθαίρετη δέσμευση περιοχών στο Αιγαίο είχαμε χθες από την Αγκυρα στην Σαμοθράκη αυτή τη φορά, ανατολικά της βραχονησίδας Ζουράφας  στα Eθνικά Χωρικά Υδατα.

Με την NAVTEX 492/17 δεσμεύεται για ασκήσεις περιοχή η οποία μερικώς βρίσκεται εντός του FIR Αθηνών και πολύ κοντά στην βραχονησίδα Ζουράφα, η οποία αμφισβητείται από την Τουρκία. Η νέα δέσμευση αφορά αεροναυτική άσκηση για τις 15-18 Μαΐου.
Επίσης, την Παρασκευή η Τουρκία δέσμευσε μεγάλη περιοχή του κεντρικού Αιγαίου για ασκήσεις σε ολη την διάρκεια του Ιουνίου. Συγχρόνως με χθεσινή αναγγελία της η Τουρκία δηλώνει ότι δεν υπάρχουν οριοθετημένες περιοχές ευθύνης για έκδοση NAVTEX στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και επιμένει ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν NAVTEX για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας οι Σταθμοί της Σμύρνης και της Αττάλειας, σε μια ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών αρμοδιοτήτων της Ελλάδας στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο.

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΑΓΕΡΩΧΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΕΤΗΣΗ ΥΠΕΣΧΗΜΕΝΩΝ.. ΘΙΓΜΕΝΟΣ ΕΔΕΙΧΝΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΑΣΥ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΩΣ ΗΓΕΤΗ..

Από τη μεριά της Αθήνας ανακοινώθηκε ότι δεν θα γίνει δεκτή η κατάθεση αναφορών από εμπορικά και αλιευτικά σκάφη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Σμύρνης και ότι όλοι όσοι διαπλέουν το Αιγαίο είναι υποχρεωμένοι να αναφέρονται στο Κέντρο Θαλασσίων Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας.
Η Τουρκία αντέδρασε την Κυριακή με την NAVTEX 490/17 με την οποία επαναφέρει τους γνωστούς τουρκικούς ισχυρισμούς ότι δεν υπάρχουν συμφωνημένες περιοχες παροχής υπηρεσιών NAVTEX, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Μεσόγειο, που να έχουν εγκριθεί από τον ΙΜΟ και τον ΙΗΟ και για τον λόγο αυτό η ελληνική αναγγελία είναι «άκυρη». Η Τουρκία μάλιστα «ενημερώνει» ότι οι Σταθμοί της Σμύρνης και της Αττάλειας θα συνεχισθούν να εκδίδουν μηνύματα NAVTEX για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας
Από τις 15 Μαΐου, σήμερα δηλαδή, ξεκινά και σε περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου η τουρκική άσκηση Ναυτικής Συνεργασίας και Κατεύθυνσης Πλοίων (NCAGS) DENİZ KURDU-2017. Η άσκηση αυτή (NAVTEX 474/17) προβλέπει την «κατεύθυνση» εμπορικών πλοίων και αλιευτικών που πλέουν στις περιοχες αυτές των διεθνών υδάτων του Κεντρικού Αιγαίου και καλούνται τα σκάφη να συμμορφώνονται με τις οδηγίες που θα λαμβάνουν από το Κέντρο της Σμύρνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τουρκική άσκηση δεσμεύει, χωρίς αναφορά συγκεκριμένων συντεταγμένων ολη την θαλάσσια περιοχή βόρεια της Αμοργού.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΟΥΣ

Share this post