ΑΜΦΙΠΟΛΗ : ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΗΝ ΛΥΔΙΑ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ..

Θέλησε να «παίξει» με το προφίλ της  και τελικά της βγήκε ξυνό..

«ΠΡΕΠΕΙ» ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΡΩΜΑϊΚΟ» !

ΑΦΗΝΙΑΣΜΕΝΟΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ  ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΞΕΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ.. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΑΝ «ΡΩΜΑϊΚΟ» ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΤΑΙ Ο «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ» !

Το κατοχικό ΥΠ.ΠΟ αμφισβητεί ότι το μνημείο της Αμφίπολης είναι ελληνικό και το επέβαλε τρομοκρατώντας την υπουργό ! H Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου δικαιολογήθηκε για την ρεζιλευτική «τούμπα» της μιλώντας «για μια ευρύτερη αίσθηση του μνημείου ως μακεδονικού» όπως λέει μεταξύ άλλων ασυναρτησιών η ανακοίνωση.

Αρχικά, η κ. Κονιόρδου με τρεμάμενη φωνή(βίντεο) ξεκαθάρισε ότι το μνημείο είναι μακεδονικό και όχι ρωμαϊκό, προσθέτοντας ότι «χρειάζεται προσοχή και σεβασμό το μνημείο, καθώς πρόκειται για ταφικό χώρο, που αποπέμπει μυστήριο και ιερότητα κι αυτό θα πρέπει να μεταδοθεί στους επισκέπτες. Οι εργασίες θα γίνουν σταδιακά, ώστε να μην κινδυνέψει και να παραδοθεί λαμπερό στους επισκέπτες».

Η δήλωση της υπουργού Λυδίας Κονιόρδου υπέρ μακεδονικότητας του μνημείου της Αμφίπολης κράτησε μόνο οκτώ ώρες και αμέσως ήρθε η διάψευση με δελτίο τύπου που επανατοποθετεί τη δημιουργία του μνημείου στα ρωμαϊκά χρόνια. Πληροφορίες αναφέρουν πως η Κονιόρδου υποχωρεί σε πιέσεις από αφηνιασμένους μισέλληνες που ενδημούν στα Συχτίριζα στην υπηρεσία εχθρικών δυνάμεων από πολύ καιρό..

Επιμένει στο ανιστόρητο πόρισμα ομάδας τριών αρχαιολόγων, που είχε σταλεί αιφνιδιαστικά πρόπερσι στο μνημείο από την γενική γραμματέα κα Μαρία Ανδρεαδάκη- Βλαζάκη ως μη όφειλε και μετά από επίσκεψη μόλις μισής ώρας είχε γνωματεύσει, ότι το μνημείο μπορεί και να είναι ρωμαϊκό.

Τα απαράδεκτα μικροπολιτικά παιχνίδια που κάνει ο «βαθύς» ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα οποία το μνημείο δεν «πρέπει» να είναι μακεδονικό, κορυφώνονται με την παρέμβαση στη γνώμη που εξέφρασε η υπουργός. Το συριζαϊκό κατεστημένο παραγνωρίζει τα πορίσματα της ανασκαφέως και επιμένει να χαρακτηρίζει το μνημείο ρωμαϊκό. Και δεν σταματά εδώ. Υπαγορεύει διόρθωση στην υπουργό. Κι εκείνη, παρά τις δημόσιες προ ολίγου δηλώσεις της, το δέχεται.

Από την πρώτη στιγμή πολεμήθηκε η ελληνικότητα του μνημείου. Καθ’ όλη την διάρκεια των ανασκαφών, οι δημοσιογράφοι οι οποίοι κάλυπταν το θέμα σε όλες τους τις ανταποκρίσεις το ανέφεραν ως «μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς». Δεν τολμούσαν να το αναφέρουν ως ελληνικό! Τελικά διακόπηκε η ανασκαφή και πρέπει να μην θεωρείται ελληνικό για να μην ενθαρρύνεται ο… «ελληνικός φασισμός».  Δείτε μετά το βίντεο τον «ορισμό του μνημείου»…

ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

Κατέφθασε και η Κα Κονιόρδου στην Αμφίπολι. Είναι γεγονός, ότι κανένας από τους «υψηλούς» επισκέπτες των τελευταίων χρόνων, δεν μπορεί να αντισταθεί στην προσωπική του περιέργεια.

Το σκηνικό από πρόσωπα που σπεύδουν, πάντα ίδιο. Αποτέλεσμα, ΜΗΔΕΝ. Όλοι μαζί οι επισκέπτες, ένα πουλί. Στο τέλος συνωστίζονται οι δημοσιογράφοι για να ακούσουν το ΚΡΑ.

Υπάρχουν λόγοι, που τοποθετούν το εύρημα της ανασκαφής στην Αμφίπολι, μακράν σε σπουδαιότητα από οτιδήποτε άλλο ήρθε ποτέ στο φως.

Είναι βέβαιο, ότι η δημοσιοποίηση και η παραδοχή των λόγων αυτών, θα επιφέρει αλλεπάλληλα τσουνάμι επισκεπτών.

Το ακούνε αυτό οι άπρακτοι κάτοικοι και αρχές της περιοχής; Δεν πρόκειται για έναν απλό αρχαιολογικό χώρο, αλλά για μια ανοικτή πόρτα στο παρελθόν. 

Ο ορισμός του μνημείου λοιπόν είναι αυτός:

1.ΚΑΒΕΙΡΙΟ ΙΕΡΟ : Πρόκειται για το χώρο που περιλαμβάνεται μέσα στον τεράστιο κυκλικό περίβολο. Δυο ιδιαιτερότητες το τοποθετούν σε εξέχουσα θέση. Δεν καταστράφηκε και είναι ακέραιο καταχωμένο, όπως και ότι πρόκειται για την μητρόπολη των απανταχού Καβειρίων. Είναι άπειρα πιο ελκυστικό, να επισκέπτεται κανείς ακέραια οικήματα, παρά θεμέλια μόνο.

2. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ : Το ιερό υπήρξε κατασκεύασμα της ίδιας της Ολυμπιάδας. Το δικό της πνεύμα πλανιέται εκεί. Από εκεί ξεκίνησε η λατρεία που έμελλε να επικρατήσει στους αιώνες που ακολούθησαν.

3. ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ : Μέσα στο χώρο, υπήρξε το νομισματοκοπείο των Μακεδόνων, που εξυπηρέτησε από τον Φίλιππο και μετά, όλους τους Μακεδόνες βασιλείς που ακολούθησαν.

4. ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΙΕΡΟΥ : Το ιερό της Αμφίπολης, σαν άλλο Βατικανό, είχε τα δικά του νομίσματα. Μέγα δείγμα της σπουδαιότητας του χώρου.

5. ΜΑΝΤΕΙΟ : Στον καθοσιωμένο χώρο του Καβειρίου, ακριβώς αυτό που αποκάλυψε έως τώρα η ανασκαφή, για τις ανάγκες της εκστρατείας του Αλεξάνδρου, η Ολυμπιάδα ίδρυσε μαντείο. Κανένα άλλο μαντείο της αρχαιότητας, δεν σώζεται ακέραιο.

6. ΤΑΦΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ : Το μαντείο ιδρύθηκε εκεί που προηγουμένως τοποθετήθηκε ο Φίλιππος Β΄. Τόπος ταφής του μυημένου βασιλιά, ήταν υποχρεωτικό να ήταν Καβείριος και άρα ιερός χώρος.

7. ΤΑΦΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΒΟΥΚΕΦΑΛΑ : ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ, δηλαδή του Αλεξάνδρου, λατρεύτηκε το άγαλμα του Βουκεφάλα, που βρίσκονταν στο χώρο του μαντείου και σήμερα είναι στο μουσείο Καπιτώλιο της Ρώμης.

8. ΙΕΡΟ ΘΕΟΥ ΣΤΡΥΜΟΝΑ : Σε κάποια γωνιά, στο Καβείριο μέσα, υπάρχει το ιερό του θεού Στρυμόνα.

9. ΙΕΡΟ ΡΗΣΟΥ : Το ιερό του μυθικού οικιστή της Αμφίπολης, βρίσκεται κι αυτό μέσα στα όρια του περιβόλου.

10. ΜΝΗΜΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Αν η επιμόρφωση είναι το ζητούμενο, τότε οι δεκάδες παράμετροι άγνωστων επί το πλείστον θεμάτων που πηγάζουν από το μνημείο, προσφέρονται.

Του ερευνητή νομισματολόγου Αστέριου Τσίντσιφου

Share this post