ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Στην Αθήνα για τη Διαβαλκανική Σύνοδο βρίσκεται σήμερα ο Τούρκος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Χουλούσι Ακάρ την ώρα που οι τουρκικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε όλο το Αιγαίο, «περικυκλώνοντας» ελληνικά νησιά, εμπράκτως αμφισβητώντας την εθνική κυριαρχία της άτυχης Χελλάς

Η «ελληνική κυβέρνηση» μέχρι τώρα απέφυγε να τοποθετηθεί..

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ

Η Αγκυρα ανακοίνωσε αργά το απόγευμα άσκηση ναυσιπλοϊας NCAGS στο Κέντρο του Αιγαίου, όπου για τέσσερις ημέρες ενημερώνει ότι θα πραγματοποιεί ελέγχους, νηοψίες σε εμπορικά σκάφη και αλιευτικά, καλώντας όλα τα πλέοντα σκάφη να είναι σε επαφή με το επιχειρησιακό κέντρο της Σμύρνης . Ολα τα πλοία, θα πρέπει ανατολικά των 6 μιλίων από τις ελληνικές ακτές, να αναφέρονται στην Τουρκία !  Η «ελληνική κυβέρνηση» μέχρι τώρα απέφυγε να τοποθετηθεί..
Συγκεκριμένα με Οδηγία προς ναυτιλομένους NAVTEX 474/17, η Τουρκία αναγγέλλει την πραγματοποίηση από 15-19 Μαΐου της τετραήμερης επιχείρησης DENIZ KURDU 2017, για «Ναυτική Συνεργασία και Κατεύθυνση Εμπορικών Πλοίων» (Naval Cooperation and Guidance For Shipping- NCAGS) σε όλο το μήκος και πλάτος των διεθνών υδάτων του Αιγαίου, βορείως του 37ο Παραλλήλου, βόρεια δηλαδή της Αμοργού και μέχρι τις ακτές της Χαλκιδικής. 
Με την Οδηγία αυτή καλούνται οι «αρχές ναυσιπλοΐας και τα εμπορικά, αλιευτικά σκάφη, μεγαλύτερα των 300 GRT, να συνεργασθούν με το Τουρκικό Ναυτικό Κέντρο (TNSC) που είναι εγκατεστημένο στη Σμύρνη, χωρίς καθυστέρηση».
Τα εμπορικά και αλιευτικά σκάφη υποχρεώνονται να επικοινωνούν απευθείας με τις τούρκικες αρχές όταν πλέουν στις περιοχές της άσκησης και να στέλνουν “FORMAT ALFA” 24 ώρες πριν εισέλθουν στην περιοχή NCAGS. Σε διαφορετική περίπτωση θα ελέγχονται από ένοπλα μέσα του τουρκικού κράτους, δηλαδη την Ακτοφυλακή και το Ναυτικό.
Στην τουρκική οδηγία έβαλαν την ηλεκτρονική διεύθυνση και τα τηλέφωνα του Κέντρου της Σμύρνης, στα οποία θα πρέπει να… αναφέρονται τα εμπορικά και αλιευτικά σκάφη που πλέουν ακόμη και στο κέντρο του Αιγαίου:
E-MAIL: turkishnavyshippingcenter@dzkk.tsk.tr
TEL: +90 0232 365 58 01 – FAX : +90 0232 367 31 01
Σε ισχύ βρίσκονται άλλες δύο άλλες ναυτικές οδηγίες – η μία για άσκηση Έρευνας και Διάσωσης γύρω από το Καστελόριζο και η άλλη (NAVTEX 474/17) με πραγματικά πυρά σε μια μεγάλη περιοχή μεταξύ των Ψαρών της Σκύρου και της Ευβοίας- η Τουρκία επιχειρεί να στείλει το μήνυμα της Κυριαρχίας στους ραγιάδες και της διχοτόμησης του Αιγαίου.
Η «ελληνική κυβέρνηση» μέχρι τώρα αποφεύγει να απαντήσει…. Ανακοινώθηκε ότι συγκαλείται το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής το μεσημέρι στο υπουργείο του Κοτζιά.  Μεταξύ μας από την προετοιμασία που έγινε και από τη διεθνή συγκυρία δεν υπάρχει περίπτωση οι κατοχικές pustares του Τσίπρα να κάνουν πόλεμο, ούτε για την τιμή των όπλων…!  Αμα είναι απλώς ελληνοτουρκικό το θέμα απλά θα πάρουν ό,τι θέλουν χωρίς πόλεμο. Πολλοί φοβούνται μεγάλο χαλασμό,  ό,τι  οι Τούρκοι θέλουν να δούν αν θα υπάρξει ισραηλινή αντίδραση ύστερα από την ένταση που οι ίδιοι προκάλεσαν στις  τουρκοϊσραηλινές  σχέσεις με δηλώσεις για  την Ιερουσαλήμ ξαφνικά και το «απαρτχάϊντ» στους Παλαιστίνιους.. 

Share this post