ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΑΙ

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΟΝΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ «ΔΑΓΚΩΣΕΙ» ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ?

Βρυξέλλες: Σε εποπτεία η Αποικία και μετά το 2018  !

Ενα ακόμη «φρένο» στις προσδοκίες για ομαλή πορεία της οικονομίας τα επόμενα χρόνια, χωρίς εποπτείες με την ολοκλήρωση του προγράμματος (επιτέλους), βάζουν αξιωματούχοι της Κομισιόν. «Μπανάλ» θα πείτε, αλλά πρέπει να τα λέμε κι εμείς αυτά..
Συγκεκριμένα, κοινοτική πηγή που αρνήθηκε να μιλησει για το τρελό χρέος που φόρτωσαν, με τους ντόπιους  συνεργάτες την αποικία, τόνισε ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης θα αποφασιστούν μόνο με επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. Δεν θα τελειώσουν όλα τα 2018, γιατί ακόμη και με επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος χρειάζονται 3 έως 5 χρόνια έως ότου αποδώσουν οι μεταρρυθμίσεις και αυτό απαιτεί εποπτεία. Με άλλα λόγια, είπε ότι μέτρα ελάφρυνσης του χρέους μόνον μετά το 2018, αλλά με εποπτεία και λήψη άλλων μέτρων από την πλευρά της Αθήνας…. Οπότε, «μηδέν εις το πηλίκιον» που έλεγε ο Γιωργάκης μας, στις πολυθρύλητες προσδοκίες των «διαπραγματεύσεων» για το αναγκαστικό χρέος
Ακόμη τόνισε;
Για να κλείσει η αξιολόγηση απαιτούνται 140 προαπαιτούμενα, εκ των οποίων έχουν γίνει τα 40.
Από τα υπόλοιπα 100, τα 80 απαιτούν νόμους ή αποφάσεις για να μπορέσουν να εφαρμοστούν.
Τα μέτρα της συμφωνίας αναμένεται να έχουν ψηφιστεί από τις 16 μέχρι τις 18 Μαΐου.
Η Κομισιόν ετοιμάζεται στις 11 του μήνα να ανακοινώσει αναθεώρηση των προβλέψεων για το ΑΕΠ από το 2,7% στο 2%, λόγω των καθυστερήσεων στην αξιολόγηση.

Εάν το ζήτημα του χρέους είναι θολό τοπίο, ασαφές παραμένει και αν θα υπάρξει ποσοτική χαλάρωση QE 

ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ «ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ» ΠΡΟΣΟΧΗ.. ΚΑΘΩΣ Η ΓΕΡΟΝΤΟΚΤΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΤΗ ! 

Η ελληνική κυβέρνηση έως τις 16 Μαΐου πρέπει να έχει συμφωνήσει ένα ακραίο πλάνο λιτότητας ώστε να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.
Από την πλευρά των δανειστών συμφωνήθηκε μετά από πιέσεις από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ότι η δόση θα απελευθερωθεί κι ότι η βιωσιμότητα του χρέους της Αποικίας θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Μέχρι τώρα πάντως, κάθε φορά που η συμφωνία φαινόταν κοντά, ξαφνικά προέκυπταν εμπόδια. Κατά τ’ άλλα ισχύουν τα γνωστά…
Το ΔΝΤ δεν θέλει να συμμετάσχει ενεργά, χωρίς γενναία αναδιάρθρωση στο χρέος, το Βερολίνο δεν θα συνεχίσει στο τρίτο πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ – αλλά έχει αρνηθεί οτιδήποτε με αναδιάρθρωση του χρέους.
Η καθυστέρηση της εκταμίευσης της δόσης ενισχύει την αβεβαιότητα στην Ελλάδα επιδρά αρνητικά στην οικονομία και στο τέλος καταλήγει σε σκληρά μέτρα λιτότητας.
Επιπλέον, ακόμη οι τράπεζές της, εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, αποκλείονται από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και  το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Τα μέτρα που καλείται να ψηφίσει η Ελλάδα είναι ακραία νεοφιλελεύθερα.
Η «μεταρρύθμιση»  π.χ. του συνταξιοδοτικού συστήματος τα τελευταία επτά χρόνια, στοίχισε στους Έλληνες συνταξιούχους σχεδόν 50 δισεκ ευρώ…  Η γεροντοκτονία είναι μια πραγματικότητα στην  έρημη από θεσμούς χώρα.. Η Εθνοκάθαρση των Ελλήνων στην Ελλάδα επιταχύνεται…

Share this post