«ΙΣΧΥΡΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ».. Πληθαίνουν τα κοινωνικά παρακμιακά φαινόμενα

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΤΟ ΨΑΡΙ, ΟΜΩΣ Η ΡΕΜΟΥΛΑ ΕΧΕΙ ΓΕΝΙΚΕΥΘΕΙ.. Μαζική η μπίζνα που γίνεται με το φαγητό στα χοτ σποτ ! Παραγγέλουν στις εταιρίες για 500 άτομα, ενώ βρίσκονται μόνο 170 που τρώνε στο κέντρο ! Απο τα περισεύματα παίρνουν και οι Συριζαίες κι Ανταρσύτισες αλληλέγγυες στα σπίτια τους !

«ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ» Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ!

«Τώρα αρχίζει η παρακμή του ιδρύματος Νιάρχου»

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε η παραχώρηση, υπό μορφή δωρεάς, του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», στο Ελληνικό Δημόσιο.
Στην παράδοση παραβρέθηκαν και κάθισαν στην πρώτη σειρά των καθισμάτων οι κκ. Προκόπης Παυλόπουλος, Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Βούτσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Αντώνης Σαμαράς και άλλοι πολλοί. Δηλαδή όλη η πολιτική ηγεσία του Ελληνικού Δημοσίου, με προεξάρχοντα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  Ο ελληνικός λαός όλους αυτούς τους αποκαλεί  «κλέφτες» και «ληστοσυμμορίτες».  Πολλοί αντιλαμβανόμαστε ό,τι το Ιδρημα Πολιτισμού ως «δημόσιο» πλέον προορίζεται να  ληστευθεί  και ο  λογαριασμος να  πληρωθεί πάλι από εμάς, τα «κορόϊδα»..

Ο «ΠΑΚΗΣ» ΜΕ ΕΚΦΡΑΣΗ ΠΕΡΙΣΚΕΠΤΗ, ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΩΝ  

Ο πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, στον καταπληκτικό λόγο που εκφώνησε στα πλαίσια της παράδοσης, έκανε μια ενδεικτική, αλλά αληθινή αναφορά στα πολλά μηνύματα που έλαβε τον τελευταίο καιρό, τα οποία μιλάνε με καυστικό τρόπο και σατιρίζουν την παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού στο Ελληνικό Δημόσιο. Ως για να τον επιβεβαιώσει περισσότερο ήλθε και η παραίτηση, ημέρες 4 μετά, του νέου Προέδρου του ιδρύματος, του Συριζαίου Γιώργου Κιμούλη.  Επέλεξε δε, ο Δρακόπουλος να διαβάσει μερικά από τα μηνύματα σταχυολογημένα από τα ΜΜΕ και τα οποία σας παραθέτω αυτούσια :
– «Η αρχή του τέλους»
– «Ήρθε η ώρα που όλοι φοβόμασταν»
– «Θέλω να το φωτογραφίσω για να θυμάμαι το πριν και το μετά»
– «Και τώρα αρχίζει η παρακμή»
«Αναρωτιέμαι εάν το ΔΣ του Ιδρύματος Νιάρχου έχει αντιληφθεί πως οτιδήποτε περνά στα χέρια του Ελληνικού Δημοσίου, καταστρέφεται»
«Δεν θέλω να καταλήξει ένα απεριποίητο κτίριο. Λάβετε υπόψη το μήνυμά μου κι ας είμαι 15 χρονών»
Μερικοί από τους παρευρισκομένους ακούγοντας τα μηνύματα γέλασαν. Άλλοι πάγωσαν. Πολλοί αδιαφόρησαν. Κανείς δεν έκλαψε. Κι αν κάποιοι έπρεπε να κλάψουν, πρώτοι έπρεπε να ήταν οι παρευρισκόμενοι πολιτικοί ταγοί της Χώρας.
Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την έρευνα της Κάπα Research, που πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Μαρτίου, με το ερώτημα «Πόσο εμπιστεύεστε κάθε θεσμό για την πρόοδο και ευημερία της χώρας μας;», εντύπωση προκαλεί ότι μόνο 5,5% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται τα πολιτικά κόμματα και το 93% αυτών δεν τα εμπιστεύεται καθόλου. Το ίδιο και με το Ελληνικό Κοινοβούλιο, 9,5% θετικοί ψήφοι και 90,5% αρνητικοί.
Κάθε σοβαρός άνθρωπος λοιπόν, που κατέχει οποιαδήποτε θέση στον ιστό της εξουσίας, μιας χώρας που οι πολίτες της απαξιώνουν το Δημόσιο και δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη στα πολιτικά κόμματα και τους πολιτικούς, σεβόμενος τον εαυτό του και χωρίς να ενδιαφέρεται για την καρέκλα που ζεσταίνει, θα παραιτείτο.
Από ότι ξέρω, κανείς από τους παρευρισκομένους στα πρώτα καθίσματα του Ιδρύματος Νιάρχος, έχει παραιτηθεί μέχρι τώρα. Τι να υποθέσω; ότι στερούνται σοβαρότητας, δεν είναι άνθρωποι, δεν σέβονται τον εαυτό τους ή ότι δεν θέλουν να κρυώσει η καρέκλα που ζεσταίνουν;    Μπορεί όλα αυτά. Ένα πάντως είναι το σίγουρο ……. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ !!!!!!!!!!
Αργύριος Ανδριώτης  Αξιωματικός ε.α.
Πληθαίνουν τα κοινωνικά παρακμιακά φαινόμενα, γράφει ο τύπος. Ουδείς – εκ των υπευθυνοανεύθυνων, καθ’  ύλην αρμοδίων , συγκινείται.
Ενδεικτικά παραδείγματα:
1. Μαφιόζικες πρακτικές εφαρμόζονται. Όχι μόνον για την προστασία των συμφερόντων ανθρώπων του υποκόσμου / «νύχτας», αλλά και ευυπόληπτων εργοδοτών /επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται νόμιμα /στο φώς της ημέρας (!).
Ορισμένοι από αυτούς άρχισαν να εφαρμόζουν έκνομες μεθόδους για να αυξήσουν τα εισοδήματα τους: επιστρατεύουν μπράβους οι οποίοι συνοδεύουν τους εργαζόμενους στα ΑΤΜ των Τραπεζών και όταν γίνεται ανάληψη του μισθού τους, τους  παρακρατούν (;) με  «ευγενικό»  τρόπο οι κ.κ μπράβοι (ατάκα και ) επί τόπου ένα ποσοστό – σεβαστό – το οποίο επιστρέφεται στον εργοδότη.
Τελικά ωφελούνται και οι τρείς εμπλεκόμενοι:
– Ο εργοδότης, επειδή ληστεύει τον υπάλληλό του, αλλά και φοροδιαφεύγει.
– Ο κος «φουσκωτός», επειδή προσπορίζεται – αξιοπρεπώς; – τα  προς το ζην. – Ο ίδιος ο Υπάλληλος, επειδή, όσο και αν ακούγεται περίεργο, δεν κινδυνεύει να του αρπάξουν κακοποιοί τα χρήματα που σηκώνει από την Τράπεζα!
Απλά μαθηματικά είναι: Αν πχ κάνει ανάληψη 600 €, θα πρέπει να δώσει περίπου (σήμερα, αύριο μάλλον θα αυξηθεί) 150 € στον συνοδό / προστάτη του. Αν τον έκλεβαν, τότε θα έχανε όλα του τα χρήματα. Τώρα με κόστος προστασίας 150 € διασφαλίζει τα υπόλοιπα 450 ! Άρα ωφελείται τα υπόλοιπα 3/4.
Απορώ γιατί διαμαρτύρονται κάποιοι.
Δεν πήγαν ποτέ σχολείο;
2. Διοικητής Οργανισμού (ΣΣ. πρόεδρος του ΔΕΣΦΑ Σωτήρης Νίκας) θεώρησε φυσικό / φυσιολογικό – κάτι σαν το …. φυσικό αέριο ας πούμε – να υπογράψει  την προαγωγή … του  και , στη συνέχεια, να χορηγήσει στον εαυτό του, 250.000 € εφάπαξ!!!. Όλα βέβαια μέσα σε νόμιμα πλαίσια με τις απαραίτητες  μάλιστα  κρατήσεις!
Πολλοί συμπολίτες αναξιοπαθούντες προσπάθησαν να … κρατηθούν για να μην πάρουν φόρα και δεν αφήσουν τίποτα όρθιο.Συγκρατήθηκαν όταν ο αρμόδιος Υπουργός τους εξήγησε πως … ουδέν το επίμεμπτον υπάρχει στην όλη υπόθεση. Ευτυχώς !….
3. Πρωτοκλασσάτος Υπουργός βλέπει ως Σαμουράι τους συντρόφους του της Συγκυβέρνησης ως πολεμιστές, οι οποίοι ενωμένοι θα μείνουν αγωνιζόμενοι, μέχρι το τέλος της 4ετίας, αλλά και πέραν αυτής.
Δυσεξήγητος ο αγώνας τους, δυσνόητος και δύσπεπτος για τον λιμοκτονούντα λαό, που έχοντας υποστεί πολλά, διακρίνει /υποψιάζεται πως ο αγώνας δίνεται «Υπερ καρεκλών/βλωμών και εστιών».
4. Τελικά ποιό είναι το μείζον (ζητούμενο):
Το πότε θα κλείσει η αξιολόγηση ή το πως  -με ποιούς επαχθείς ή και επαχθέστατους όρους – θα κλείσει;
Έχουν άραγε (εξουσιαστές και εξουσιαζόμενοι) αντιληφθεί την ειδοποιό διαφορά, ανάμεσα στο πότε και στο πως ;
(Σ.Σ Εντελώς πληροφοριακά -επιμορφωτικά προς  τους κ. κ  Συγκυβερνώντες : ο διαφημιζόμενος/ τιτλοφορούμενος «Εντιμος Συμβιβασμός» τους δεν συνάδει /συνδέεται αποκλειστικά με το ένα ή το άλλο μόνον επειδή απλούστατα … πάει με όλα – ως πολιτικάντικο πονηρό φραστικό επινόημα-).
5. Ποιός άραγε ψεύδεται; ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος ή ο τ. Υπουργός; Τι ελέχθη όταν συναντήθηκαν; Τι συμφώνησαν; Τι ισχύει;
Μήπως είχαν δίκιο οι αγρότες που ζήτησαν να συναντήσουν (άλλον Υπουργό) μόνον παρουσία και δικών τους καμερών , ώστε να καταγραφούν όσα λέγονται κατ’ ιδίαν;
6. ΕΘΝΟΓΟΝΕΑΣ  ισχυρίστηκε πως καλώς μειώθηκε η επιβάρυνση της εισφοράς αλληλεγγύης των βουλευτών , αφού πρέπει να έχουν … «καθαρό μυαλό, χωρίς οικονομικά προβλήματα». Λες και άλλοι επαγγελματίες οι οποίοι προσφέρουν πολύ περισσότερο υπεύθυνο έργο, μπορούν να δουλεύουν με ανέχεια και θολωμένο μυαλό!…
Οφείλουμε χάριτες σε όλους αυτούς τους πλουσιοπάροχα αμοιβόμενους – εδώ και δεκαετίες – ΚΑΘΑΡΟΜΥΑΛΗΔΕΣ που κατάφεραν να μας εξαθλιώσουν. Να …καθαρίσουν τους Έλληνες  με  «καθαρές»  δουλειές από ορκισμένους      κ α θ α ρ ο δ ο ύ λ η δ ε ς !….ΥΓ Κανείς πλέον δεν εμπιστεύεται κανέναν.  Ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει και λέει ό,τι – και όπως -θέλει. Δεν υπάρχει λογική, μέτρο, φιλότιμο, ντροπή. Ευτυχώς που υπάρχει «Κράτος», «Δημοκρατία » «Κοινοβούλιο», «Τάξη» και (Αν) ασφάλεια! Ισχυροί λόγοι ανησυχίας !
 Κώστας Δημ. Χρονόπουλος
ΕΚΛΟΓΕΣ-ΑΠΑΤΗ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ «ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ»

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 + 13 =