ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ «ΑΠΟΒΑΣΗ» ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΗΣΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ  Ο ΑΛΕΚΣΗΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ;;…  Ο «ΦΑΦΛΑΤΑΣ» ΠΑΝΟΥΛΗΣ ΜΟΝΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.. ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ  ΟΛΑ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΡΕΡΩΝ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ… ΩΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.. 

 

Η ΦΛΥΑΡΙΑ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΧΩΝΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΤΑ ΚΟΥΡΑΔΟΚΑΝΑΛΑ  ΠΑΙΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΚΑΫΜΟΥΣ..

Τα  «σκατά»  που  γενοκτονουν τον τόπο μας δε θέλουν με τίποτα, τις όποιες αναταράξεις που ενδεχομένως θα μπορούσαν να διακόψουν το προτσές «Τέλος Ελλάδας» με τους δανειστές και κατακτητές μας.. Υπο αυτό το πρίσμα «δεν πειράζει να χάσουμε μερικά νησιά» όπως ορθώς επισήμανε ο Ζουράρης ο ημίτρελος επί  της Α-παιδείας υφυπουργός.
Ετσι εξηγείται και η φλυαρία των Καμμένου Κοτζιά και  των Τούρκων ομολόγων  τους…  Γι αυτό οι ανταλλαγές απειλων, η αμοιβαία και επικοινωνιακή παληκαροσύνη που επιδεικνύεται σε συνεργασία με τους Τούρκους πολέμαρχους..  Είναι  για να μην έχουμε «λογικά» κάτι να πούμε, κάτι να προσάψουμε στα ΣΥΧΤΙΡΙΖΑ – ΑΝΘΕΛ, για να τα καταπιούμε  τα νέα τετελεσμένα ..

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ Ο,ΤΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΕΙΝΑΙ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ» ΚΙ ΑΥΤΟ..

 ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ, ΑΣ ΒΓΕΙ ΣΕ 40 ΜΕΡΕΣ…
Η εκχώρηση κυριαρχίας σε εδάφη έχει  συντελεστεί πιλοτικά στα Ιμια και  τώρα  πάμε και σε ανώτερους χειρισμούς.. Χθές οι γείτονες ζητούσαν το  μισό Αιγαίο μέχρι  τον 25ο παράλληλο για να μη φύγουν λέγαν από το ΝΑΤΟ… Ζητάγαν να αποχωρήσουν και τα συμμαχικά πλοία από  την περιοχή..
Οι ισχυρισμοί περί ελληνικής στρατιωτικής αντίστασης  είναι αστείοι.. Εχουν  διαλύσει τα αμυντικά αποθέματα της χώρας ρευστοποιώντας όλο το δυναμικό, έμψυχο και άψυχο υλικό, των Ενοπλων Δυνάμεων..  Κοινώς τά ‘χουν πουλήσει όλα… Το «θέατρο» με τους  Τούρκους αποσκοπεί να κρύψει και αυτή  την πραγματικότητα..  Το ίδιο και οι ενθουσιώδεις  προσφορές όπλων της νέας κυβέρνησης των  ΗΠΑ.. Τα αντιρωσικά γυμνάσια πάνε  κι έρχονται  στη Βόρεια Ελλάδα.. «Είναι μια καλή ευκαιρία για συνεργασία Αμερικανών και Ελλήνων στρατιωτών», τουιτάρει ο πρέσβυς των ΗΠΑ που είναι και ειδικός επι των πραξικοπημάτων αλά πλατεία Μεϊντάν.. 
Εκείνο που ακόμη δεν ξέρουμε είναι εάν οι κατοχικές Pustares απλώς θα αποδεχτούν την τούρκικη κυριαρχία  σε ελληνικά εδάφη, ή με την ίδια ευκαιρία θα θελήσουν να εκπληρώσουν κι άλλες οψιόν.. Οπως, πχ να επιταχύνουν και να ολοκληρώσουν την Εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Ελλάδας με συγκρούσεις και «συγκρούσεις» όχι μόνο με τους Τούρκους, αλλά  και εσωτερικά με το  χάος, τα χοτ σποτ, κάποιους που θα εμφανίσουν  ό,τι πάνε  να αντιδράσουν με  τη σικέ τρομοκρατία..
Ο,τι θα «μας βάλουν μπροστά σε  πόλεμο οι «σύμμαχοι» με τους γενιτσαρους των μνημονίων  το λέμε από το 2010, τώρα πλησιάζει η ώρα και γι αυτό..  Ισως γίνει μετά, αφού ντε φάκτο αποδεκτούμε εκχώρηση εδαφών.. Ο,τι θα ευνοηθεί ο  Ερντυ στο  δημοψήφισμά του δεν έχει τόσο σημασία για  μας οσο λένε οι κατοχικοί «αναλυτές»..  Η υποδούλωσή με την  γενοκτόνηση μας είναι  το μείζον..
Οντως, η κατάσταση είναι  σοβαρή, θορυβήθηκε ακόμη  και η «Ευρώπη» κι έκανε συστάσεις στον ισλαμοκανίβαλο  της πλαίνής πόρτας να μη  μας «ενοχλεί»..
Δείτε το «θέατρο» και τη σπέκουλα από τη μεριά των ισραηλινών χωρίς να  περιμένετε να εμπλακούν για να μας βοηθήσουν… Ισως μετά που θά ‘χουμε διαλυθεί, άμα γενικευτούν  οι συγκρούσεις στην περιοχή..
Προς  το  παρόν,  τα «ελληνικά» επιτελεία δεν διστάζουν  να χαρακτηρίσουν «πολύ στενή» τη συνεργασία ελληνικών και ισραηλινών υπηρεσιών.. Το Τελ Αβίβ παρέχει σημαντικό όγκο πληροφοριών στην ελληνική πλευρά για τις κινήσεις της Αγκυρας και ενδιαφέρουσες αναλύσεις σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο, λένε  οι χρυσαυγίτες του Σφύριζα.
Εκτίμηση των ισραηλινών υπηρεσιών είναι ότι «Πράγματι υπάρχει ανεξήγητη και μη αναμενόμενη(….)) κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας έναντι της Ελλάδας».
Οι αναλυτές χαρακτηρίζουν «υψηλού ρίσκου» τις κινήσεις της Αγκυρας, καθώς τόσο το πραξικόπημα όσο και οι προγενέστερες εκκαθαρίσεις έχουν τραυματίσει την επιχειρησιακή αξία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και ειδικά της Αεροπορίας που για τους Ισραηλινους είναι το κρίσιμο στρατηγικό όπλο που η χρήση του θα κρίνει την έκβαση μιας ελληνοτουρκικής «θερμής» κρίσης.

Προσφυγομεταναστες σε διέλευση των συνόρων μας που θεωρείται αβλαβης, ενώ προσομοιάζει σε επίδειξη Ειδικών Δυνάμεων.. Οχι, δεν ήταν καθόλου αναμενόμενο ό,τι θα μας την πέφτουν οι Τούρκοι μετά από 7 χρόνια ύφεση και εξαθλίωση των Ελλήνων σε καθεστώς αναγκαστικού χρέους ΔΝΤ με ανοιχτά σύνορα και ανοιχτά προδοτική κυβέρνηση στην υπηρεσία μεταξύ άλλων του διεθνούς δουλεμπορίου.. Καθόλου αναμενόμενο, έπεσαν από τα σύνεφα οι αγαπημένοι ισραλήτες..

Ταυτόγχρονα θεωρούν ότι η κυβέρνηση της Αγκυρας είναι «Απίστευτα τυχοδιωκτική» και για τον λόγο αυτό «Πολύ επικίνδυνη καθώς δεν θα περιοριστεί σε μια «θερμή» κρίση αν δει ότι χάνει, αλλά θα επιχειρήσει να κλιμακώσει εμπλέκοντας μεγάλες δυνάμεις, μέχρι που η ελληνική πλευρά να μην μπορεί να απαντήσει στην κλιμάκωση αυτή».
Ενα πολύ ενδιφέρον στοιχείο είναι ότι «Στα Δωδεκάνησα θα βρίσκεται η εστία της σύγκρουσης και πιθανότατα σε ένα από τα τρία νησιά που η Ελλάδα θα δυσκολευθεί απίστευτα να υπερασπίσει: Ενα εκ των Μεγίστη (Kαστελόριζο), Ρω και Στρογγύλη. Στα Ιμια ή στην Παναγιά ή σε άλλα σημεία του Αιγαίο, απλά θα εκβιάσουν κίνηση, αλλά δύσκολα θα ρισκάρουν».
Αποκομμένα από την υπόλοιπη Ελλάδα, δεκάδες μίλια ή εκατοντάδες μακριά από την Ρόδο και την Κάρπαθο, τα τρία αυτά νησιά συνιστούν την ελληνική ΑΟΖ που «χάνεται» στα βάθη της Ανατολικής Μεσογείου και συναντάται με την κυπριακή ΑΟΖ και έχει κάθε συμφέρον η Αγκυρα να κάνει κίνηση, καθώς στα δύο από αυτά, την Ρω και την Στρογγύλη δεν υπάρχει καν πληθυσμός που θα δημιουργούσε πολιτικό πρόβλημα.
Επίσης η μεγάλη απόσταση που  χωρίζει τη Μεγίστη από την Ρόδο (135 χλμ.) και την Κάρπαθο (233 χλμ.), σε συνδυασμό με τη μόλις μερικών μιλίων απόσταση που τη χωρίζει από τις τουρκικές ακτές, καθώς και το πολύ μικρό μέγεθός της, αποτελούν τα βασικά αδύναμα σημεία της ελληνικής αμυντικής προσπάθειας σε ό,τι αφορά τη Μεγίστη.
Όσο και αν οι ελληνικές δυνάμεις επάνω στα συγκεκριμένα νησιά μπορούν να αντιμετωπίσουν ίσως το πρώτο κύμα των εισβολέων, είναι αμφίβολο αν θα μπορούν να αντέξουν την πίεση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από μερικές ώρες μέχρι ένα 24ωρο.
Το ερώτημα για τους Ισραηλινούς είναι το πώς θα αντιδράσει σε μια τέτοια περίπτωση η ελληνική πλευρά, καθώς κάθε σκέψη ανακατάληψής τους είναι απαγορευμένη λόγω απόστασης.
Ειδικά η Στρογγύλη έχει τεράστια γεωπολιτική σημασία καθώς επάνω της βασίζεται η σύνδεση ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ.
Στα ελληνικά Επιτελεία εκτιμούν και λαμβάνουν σοβαρά τις ισραηλινές προειδοποιήσεις και μελετούν τις δυνατότητες ελληνικής απάντησης, έστω και βάσει του δόγματος του «ισοδύναμου τετελεσμένου».
Να σημειώσουμε ότι και μία άλλη χώρα, το Ιράν (ο… εχθρός του Ισραήλ), αποτελεί σταθερή και αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για την ελληνική πλευρά, το τελευταίο χρονικό διάστημα, για μία σειρά λόγων…

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × five =