ΚΑΤΙ ΦΡΙΧΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΕΤΑΙΡΟΥΣ» ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ !

ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΓΚΟΥΛΑΣ ΑΠΟ  ΛΙΤΟΤΗΤΑ … ΜΕ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ..  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ  ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ !

 

30.000 ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ

ΜΕ «ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ» ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ, «ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΒΟΥΡΑΣ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟΥ» !

Επιμένει η κυβέρνηση να μην ανοίγει τα χαρτιά της για τα μέτρα στα οποία συμφώνησε με τους θεσμούς και να πανηγυρίζει για τη συμφωνία αυτή.  Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι τα όποια μέτρα και αντίμετρα θα έχουν εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2019 και όχι νωρίτερα. Kαλώντας μάλιστα και την αντιπολίτευση να στηρίξει το deal της κυβέρνησης με τους δανειστές. Οι εταίροι όμως διαψεύδουν την κυβέρνηση: Τα μέτρα έρχονται νωρίτερα από το 2019 και δεν περιέχουν… αντίμετρα.  Οι δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, ωστόσο, φωτογραφίζουν ευκρινώς τα όσα έρχονται και προφανώς δεν απέχουν από όλα όσα έχουν συζητηθεί και αποκαλυφθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα…

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να εφαρμόσει περαιτέρω διορθώσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα για πολιτικούς λόγους» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ και έσπευσε να προσθέσει πως «αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα αργότερα».. «Το χρέος δεν αποτελεί πρόβλημα γι’ αυτή τη δεκαετία», αποφάνθηκε το σακατεμένο ναζίδιο..

Στην υλοποίηση νέων παρεμβάσεων στο συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας επέμεινε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο περιθώριο των εργασιών του Ecofin, στις Βρυξέλλες.«το μείζον ζήτημα για την Ελλάδα είναι οι μεταρρυθμίσεις». «Το ζήτημα του χρέους έπεται», τονίζει. «Στο τέλος, αυτό που μετράει είναι οι μεταρρυθμίσεις» Δηλαδή η περικοπή  εισοδήματος για τη Γενοκτονία μας, αφού το  Κράτος δεν άλλαζει..

Τόσο ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί όσο και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αλλά και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «έδειξαν» προς την πλευρά του αφορολόγητου και τη μείωσή του, καθώς και της περικοπής των συντάξεων μέσω της προσωπικής διαφοράς, από τη στιγμή που έκαναν λόγο για «δύσκολες μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό και στο συνταξιοδοτικό». Ας σημειωθεί, έως και 65% θα φτάσει η μείωση στις συντάξεις αν καταργηθεί η προσωπική διαφορά…. Η Αχτσιόγλου και άλλοι κυβερνητικοί δήμιοι μιλούν  για  αντισταθμιστικές φοροελαφρύνσεις, γεγονός πάντως ότι κάπου εδώ τελειώνουν οι συντάξεις οριστικά..

Ο Τσίπρας απέφυγε, είτε να δραπετεύσει είτε να κλείσει εγκαίρως την αξιολόγηση και άφησε έτσι την Ελλάδα σε εκκρεμότητα  πλήττοντας την πραγματική οικονομία. «Κέρδισε» να καταδεχθεί η  ΤρόΪκα, αλλά και η κ. Δρακουλέσκου να επιστρέψει με την ομάδα της στην Αθήνα…

Εν τω μεταξύ, χάθηκαν λένε σχεδόν 30.000 θέσεις εργασίας, τον περασμένο μήνα ! Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για τη «ροή μισθωτής απασχόλησης» αυτός ήταν ο χειρότερος Ιανουάριος των τελευταίων 16 χρόνων στη  μισθωτή απασχόληση.. (όχι εργασία..). Δείτε γιατί.

Τα στοιχεία, που δημοσιεύτηκαν σήμερα,  δείχνουν οι πρόκειται για έναν μήνα με τις χειρότερες επιδόσεις από το 2001 μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα καταγράφηκαν 126.501 αναγγελίες πρόσληψης, ενώ οι αποχωρήσεις σε 156.318. Από τις 156.318 συνολικά αποχωρήσεις, οι 73.609 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 82.709 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Σε ό, τι αφορά στην επίδοση του Ιανουαρίου του 2017, το αρνητικό ισοζύγιο διαμορφώνεται κυρίως από τέσσερις κλάδους

-Λιανικό Εμπόριο (-5.895)

-Εστίαση (-10.000)

-Δραστηριότητες Απασχόλησης (-3.564)

-Καταλύματα (-1.965).

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και  οι τέσσερις αυτοί κλάδοι παρουσιάζουν αύξηση της ζήτησης για εποχιακή απασχόληση την περίοδο των εορτών και το μεγαλύτερο ποσοστό από τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν αφορούν τέτοιου τύπου απασχόληση, δηλαδή θέσεις σε κλάδους που χρειάζονται επιπλέον προσωπικό λόγω της εορταστικής περιόδου.

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει το φαινόμενο των ευέλικτων μορφών απασχόλησης ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι τον Ιανουάριο 2.965 θέσεις πλήρους απασχόλησης μετατράπηκαν σε εκ περιτροπής εργασία και περισσότερες από τις μισές (1985)  έγιναν με μονομερείς ενέργειες του εργοδότη.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen + five =