GREXIT : Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΦΑΚΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ..

ΜΟΛΙΣ ΑΧΝΟΦΕΓΓΕΙ Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΕΝΩ Ο ΘΗΛΥΚΟΣ ΓΚΕΜΠΕΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΝΑ ΤΡΙΨΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ !

Το εύλογο αίτημα για GREXIT έφερε στο προσκήνιο ο Τεντ Μάλοχ, που προαλείφεται από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε πλήρη γνώση ό,τι δεν υπάρχουν Ελληνες  ηγέτες οι Αμερικάνοι δείχνουν να «βλέπουν» τη «δολαριοποίηση» της Ελλάδας με δανεισμό από το ΔΝΤ…

Εχοντας πάρει σβάρνα κανάλια κι εφημερίδες ο Αμερικανός καθηγητής και παλιός διπλωμάτης έχει τρομάξει τη συμμορία Βρυξελλών – Βερολίνου με τις δηλώσεις του που συνοψίζονται σε μια λέξη : ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ! Εδώ αναγγέλει, στους δημοσιοκάφρους πουτανάκια των  Αλήτ πως «Έλληνες οικονομολόγοι έχουν ήδη έρθει σε επαφή με ινστιτούτα στις ΗΠΑ» για να εποπτεύσουν στη διαδικασία μετάβασης !

Ο Μάλοχ έχει τρομάξει τη συμμορία Βρυξελλών – Βερολίνου με τις δηλώσεις του που συνοψίζονται σε μια λέξη : ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ !

Ο άνθρωπος του Τράμπ στην Ευρώπη προσπαθώντας να ξεπεράσει το γερμανικό «φίμωτρο» των κατοχικών  ΜΜΕ επαναλαμβάνει ότι το Grexit αποτελεί την καλύτερη λύση για την Ελλάδα… Παράλληλα, ξεχέζει τη Γερμανία, τονίζοντας πως η Ε.Ε. δεν έχει μόνο ένα μέλος. Ολοι θα πρέπει να ζήσουν κι ας είναι μικρότερη η Ευρωζώνη.. Αναλυτικά :

– Από το 2010 η Ελλάδα έχει υπογράψει τρία μνημόνια με τους δανειστές της και έχει εφαρμόσει πολύ σκληρά μέτρα λιτότητας, με αποτέλεσμα τον τριπλασιασμό της ανεργίας και τη μείωση του ΑΕΠ κατά 25%. Πιστεύετε ότι οι δανειστές της Ελλάδας δεν θα έπρεπε να έχουν απαιτήσει αυτά τα μέτρα;

Οι όροι ήταν υπερβολικά σκληροί και οι επιπτώσεις πολύ ατυχείς για τον ελληνικό λαό.

– Θεωρείτε πως η καλύτερη λύση για την Ελλάδα ήταν η επιστροφή στο εθνικό της νόμισμα ήδη από το 2010;

Η επιστροφή στη δραχμή εκείνη την περίοδο θα ήταν η προτιμότερη και καλύτερη ενέργεια. Ως οικονομολόγος, δεν βλέπω τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική οικονομία ευνοήθηκε εξαρχής από την είσοδό της στο ευρώ.

– Συνεπώς, πιστεύετε ότι το Grexit παραμένει ακόμα η καλύτερη λύση…

Η Ελλάδα είναι ξανά στο χείλος του γκρεμού. Είναι το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά. Θα τελειώσει ποτέ; Αυτή τη φορά θα έλεγα πως οι πιθανότητες είναι υψηλότερες για μια ρήξη με το ευρώ. Κι αυτό διότι το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει σε οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα που δεν περιλαμβάνει ελάφρυνση του χρέους – κάτι που λίγο ή πολύ διασφαλίζει μια πορεία σύγκρουσης με τους δανειστές της ευρωζώνης. Αυτό πρωτίστως πιέζει τη Γερμανία, η οποία παραμένει αντίθετη. Όλα αυτά συνηγορούν στο γεγονός ότι η Ελλάδα θα διακόψει τους δεσμούς και θα φύγει από το ευρώ.

Ας δούμε τα γεγονότα. Τα προγράμματα της σκληρής λιτότητας ήταν μια απόλυτη αποτυχία και έπληξαν βαρύτατα τον ελληνικό λαό. Πολύ απλά, η κατάσταση είναι μη βιώσιμη. Κάποιοι Έλληνες οικονομολόγοι έχουν πάει σε think tanks στις ΗΠΑ για να συζητήσουν τη «δολαριοποίηση». Και φυσικά, οι Γερμανοί φρίττουν όταν ακούνε αυτές τις ιδέες.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eighteen + thirteen =