ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΠΟ GREXIT ΚΙ Ο ΜΠΕΝΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΡΕΜΕΙ.,.

Το φωτογραφικό υλικό μας εδώ είναι από Σύριζα μεριά την εποχή που παραμύθιαζαν περί εξόδου από την Ευρωφάκα..

 

ΓΙΑΤΙ «ΠΕΤΑΕΙ-ΠΕΤΑΕΙ» ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΙ  ΒΛΕΠΕΙ Ο ΠΑΧΟΥΛΟΣ ΓΚΕΜΠΕΛΣ

Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων λόγω του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της.. Στο sell off που παρατηρείται στα ελληνικά ομόλογα αναφέρεται η Wall Street Journal τονίζοντας ότι οι επενδυτές εγκαταλείπουν τα ελληνικά ομόλογα, φοβούμενοι ότι η Αθήνα δεν θα μπορεί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της το καλοκαίρι του 2017.

«Το συνεχές δημαγωγικό παιχνίδι της κυβέρνησης μετατρέπεται πολύ εύκολα σε παιχνίδι με τη φωτιά», προειδοποίησε ο Μπένι ο Τουρκόγλου μιλώντας σε βολευτές..
«Ολα όσα πίστευε η κυβέρνηση ότι συνιστούν ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο, έχουν μετατραπεί σε μπούμερανγκ, όχι εναντίον της κυβέρνησης, αλλά εναντίον της οικονομίας, εναντίον των πολιτών, εναντίον του έθνους και της εθνικής ισχύος»(ναι, ό,τι νά ‘ναι εκστομίζει με σάλια πολλά που εύκολα μετατρέπονται σε αφρό…)

ΩΣ ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ, ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΣ, Ο ΤΖΩΝΥ ΝΤΕΠ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ 14 ΣΠΙΤΙΑ .. Οπως είδαμε ο καλός συνταγματολόγος δεν είναι ο μόνος μεγιστάνας μέσα στη Βολή, γιατί και τα Σιχτίριζα ρεντιέρηδες είναι του κερατά.. Ολοι μαζί τα τρώνε και κοροϊδεύουν με τις Εξεταστικές στη Βολή των Αχρείων..

Το κατοχικό παχύδερμο υποστήριξε πως και μόνο το γεγονός ότι τίθεται δημόσια το θέμα του Grexit και της επιστροφής στη δραχμή προκαλεί βαριά βλάβη στην εθνική οικονομία, αλλά και στις παραμέτρους άσκησης της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας.

Ο έξυπνος Μπένι παρατήρησε ό,τι «το κακό είναι ότι αυτό το πλάνο Β, το πλάνο της συνωμοσιολογίας, το πλάνο της εκτροπής, το πλάνο της επιστροφής στο δήθεν σωτήριο εθνικό νόμισμα, έχει αυτονομηθεί.
Δεν εξαρτάται πλέον από χειρισμούς και αποφάσεις της κυβέρνησης, ακόμη και εάν αυτές είναι οριακές, κυνικές, τυχοδιωκτικές, εθνικά επικίνδυνες.
Το πλάνο αυτό, πλέον έχει δηλητηριάσει το φρόνημα ενός σημαντικού ποσοστού της ελληνικής κοινωνίας και αυτό πια μας καθιστά όλους δέσμιους της αδυναμίας μας..  (το πλάνο δηλητηρίασε το φρόνιμά μας, αλλο τίποτα δεν…)

«Το sell off στα ομόλογα σημειώνεται καθώς επικρατεί στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της στη ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η Αθήνα πρέπει να ξεπεράσει το αδιέξοδο και να εξασφαλίσει περισσότερη βοήθεια πριν να πρέπει να πληρώσει περίπου 6 δισ. ευρώ τον Ιούλιο» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Ωστόσο αυτό που περιπλέκει τα πράγματα ακόμα περισσότερο είναι η συνεδρίαση του ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα (σσ. στις 6 Φεβρουαρίου 2017) αλλά και η θέση που αναμένεται να τηρήσουν οι ΗΠΑ -η ψήφος της οποίας μετράει περισσότερο στο Ταμείο- μετά τη νίκη του Trump.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το κλίμα επιδεινώθηκε λόγω των αναφορών του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη, στη δραχμή αλλά και στη δήλωση ότι η συζήτηση για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ δεν πρέπει να αποτελεί ταμπού.
«Η έξοδος από το ευρώ θα επιφέρει σημαντικές απώλειες στους κατόχους ελληνικών ομολόγων» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Παράλληλα, η Wall Street Journal αναφέρεται και σε ανάλυση της Deutsche Bank ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών έως το επόμενο Eurogroup (20/2/2017) τότε οι συζητήσεις αναμένεται «τραβήξουν» μετά τις ολλανδικές εκλογές.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

16 − 3 =