ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΔΟΛ – ΕΝΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΡΑΦΕΙ..

 ΟΙ «ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΙΣ» ΕΠΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ..

Το πρωτοσέλιδο του «Βηματος» αναγγελει την αναστολή λειτουργίας του διαβοητου δολ Δημοσιογραφικος(πραχτωρικος-μισελληνικος) Οργανισμος Λαμπρακη. Σημαντικό.. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΟΣ ΑΠΟ ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ… ΟΙ «ΜΥΩΠΕΣ», ΑΥΤΟΙ/ΕΣ ΠΟΥ ΚΛΑΙΝΕ ΣΟΥΣΟΥΔΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ … Εως τώρα οι ΔΟΛιοι δημοσιοκάφροι δεν διανοήθηκαν, δεν τους πέρασε από το μυαλό να επιβάλουν αλλαγή γραμμής/Συμπαράσταση στον γενοκτονούμενο Ελληνικό λαό, τον οποίον πάνε τώρα να συναντήσουν στη μοίρα του..

ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ.. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ… ΕΝΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΡΑΦΕΙ..ΦΑΝΕΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Το άρθρο υπογράφεται από «ΤΟ ΒΗΜΑ», έχει συνταχθεί από τον εκδότη, Σταύρο Ψυχάρη. Θα πρέπει να είναι πηγή μεγάλης χαράς για όποιον έχει συνείδηση της κατάστασης μας..

ΣΑΝ ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗ ΕΝΕΣΗ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΒΙΩΝΑΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΟΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..

Οι πιστώτριες τράπεζες του ΔΟΛ αποφάσισαν να προχωρήσουν στην εκκαθάρισή του όχι εν λειτουργία, αλλά με το κλείσιμο του οργανισμού, που εκδίδει τις ιστορικές εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα», παρά τις πρόσφατες επαφές τους με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη… Ισως γι αυτό για να αποφύγουν να πάρει τον έλεγχο ο φίλος του Πούτιν.. Το γεγονός σημαίνει ότι δεν βρέθηκε λύση ούτε με ενδιάμεση χρηματοδότηση για τους περίπου 500 εργαζόμενους που μένουν στο δρόμο.. Oύτε οι ΔΟΛιοι διανοήθηκαν να επιβάλουν αλλαγή γραμμής και Συμπαράσταση στον Ελληνικό λαό… Ας είναι… Ετσι, «οι πιστώτριες τράπεζες αποφάσισαν να δεσµεύσουν – και δέσµευσαν – προς όφελός τους, έναντι των δανείων που έχουν χορηγήσει, κάθε έσοδο του Οργανισµού, είτε αυτό προέρχεται από την πώληση των εφηµερίδων είτε από την καταχώριση εµπορικών διαφηµίσεων». Βεβαίως ειναι προφανές και το πολιτικό ναυάγιο, το οποίο ήταν αναμενόμενο από τότε που ο «Γιώργος» εξήγγειλε το «Πείραμα» της γενοκτόνησης μας…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: Ποιοι στραγγαλίζουν τον Τύπο «Το Βήµα» και «Τα Νέα» αναγκάζονται να αναστείλουν εντός των ηµερών την έκδοσή τους για οικονοµικούς λόγους. Και αυτό γιατί οι πιστώτριες τράπεζες αποφάσισαν να δεσµεύσουν – και δέσµευσαν – προς όφελός τους, έναντι των δανείων που έχουν χορηγήσει, κάθε έσοδο του Οργανισµού, είτε αυτό προέρχεται από την πώληση των εφηµερίδων είτε από την καταχώριση εµπορικών διαφηµίσεων. Ουσιαστικά ο Οργανισµός στερείται κάθε διαθέσιµου πόρου µε αποτέλεσµα να µη δύναται να υποστηρίξει την εκτύπωση των εφηµερίδων του, ούτε βεβαίως να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των άλλων µέσων που διαθέτει.

Κατά τα φαινόµενα οι πιστώτριες τράπεζες, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς και Eurobank, αποφάσισαν την ένταξη του Οργανισµού σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης µη λαµβάνοντας καµία πρόνοια για τη συνέχιση των εκδόσεών του. Απέρριψαν ακόµη και το θετικό για αυτές αίτηµα µιας ενδιάµεσης χρηµατοδότησης, η οποία θα διατηρούσε ενεργό το περιουσιακό στοιχείο και την αξία του, τρέχουσα και άυλη, αλώβητη. Εναντι, λοιπόν, της ένταξης στο καθεστώς ειδικής διαχείρισης, η οποία αναµένεται να λάβει χώρα τις επόµενες ηµέρες, αφαίρεσαν κάθε δυνατότητα συναλλαγής από τον ΔΟΛ. Το δυστύχηµα είναι ότι οι τράπεζες αδιαφόρησαν για την τύχη των 500 και πλέον εργαζοµένων, οι οποίοι απλήρωτοι επί µήνες έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους προκειµένου να διασώσουν τις εκδόσεις και τα άλλα Μέσα του Οργανισµού.

Οι διοικούντες τις τέσσερις τράπεζες, χωρίς καµία αίσθηση ιστορικότητας και δηµοκρατικής ευθύνης, αγνοούν επίσης ότι µε τις σαράφικες επιλογές τους στραγγαλίζουν τις καταξιωµένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού φωνές της ευρύτερης δηµοκρατικής παράταξης και επιχειρούν να σβήσουν από τον εκδοτικό χάρτη τις σοβαρότερες εκφράσεις ορθολογισµού και εθνικού συµφέροντος. Δεν αντιλαµβάνονται ότι µαζί µε «Το Βήµα» και «Τα Νέα» θα υποβαθµιστούν αξίες του αστικού µεταπολεµικού συστήµατος και θα καταρρεύσουν βασικές εστίες των Γραµµάτων, της Τέχνης και του Πολιτισµού. Και µαζί τους βεβαίως η κυβέρνηση και η αξιωµατική αντιπολίτευση που υποκριτικά εκδηλώνουν το ανδιαφέρον τους για τη διάσωση των εφηµερίδων αλλά επί της ουσίας αδιαφορούν και δεν συναινούν για την καταθεση µιας τροπολογίας που θα µπορούσε να λύσει προσωρινά το χρηµατοδοτικό πρόβληµα.

Ντάξει, ο Ψυχάρης ζητιανεύει, αναμενόμενο… Στην πραγµατικότητα οι δύο εφηµερίδες, που εκδίδονται από τη δεκαετία του ’20, μας είναι  αδιάφορο αν όπως λέει «φιµώνονται» γιατί σ’ αυτές καταλήγουν αυτοί που έχουν φιμώσει όλη την Ελλάδα, όλο τον Ελληνικο πολιτισμό τουλάχιστον σ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

16 + ten =