ΚΥΠΡΟΣ: ΠΡΟΣ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Σφοδρή επίθεση στον Πρόεδρο  εξαπέλυσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο οποίος σε σημερινό του μήνυμα  για τα Χριστούγεννα, καταγγέλλει «άκρως επικίνδυνες ατραπούς, τυφλά χρονοδιαγράμματα και μεθοδεύσεις στο Κυπριακό». Η συμφωνία που πάει να κλείσει ο Ανανιάδης οδηγεί σε μία «νέα Αλεξανδρέττα»…. Αποδέχθηκε το πρωτοφανές ευρωκούρεμα στις τράπεζες της Κύπρου. Τώρα επείγεται να παραδώσει το νησί με νέο σχέδιο Ανάν.. 

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΗΕ & ΕΕ

Θα πρέπει να γινουν διεθνείς καταγγελίες και παραστάσεις στον ΟΗΕ και παντού για την προστασία των αδελφών Τσιπρίων από τέτοια αυθαιρεσία.. Η κατάλυση κυριαρχίας του Κράτουςι ουσιαστικό σημαίνει τον εξανδραποδισμό τους

του Καθ. Γιώργου Κασιμάτη

Αδιαμφισβήτητο και μη διαπραγματεύσιμο δεδομένο είναι η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία αποτελεί πλήρους κυριαρχίας μέλος του ΟΗΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της οποίας τα κυριαρχικά δικαιώματα είναι εγγυημένα από το Σύνταγμά της, από το διεθνές δίκαιο, από τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και από τις Συνθήκες της ΕΈ και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οι συνθήκες αυτές και γενικότερα το διεθνές δίκαιο εγγυώνται επίσης τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη, τη λαϊκή κυριαρχία και το δημοκρατικό πολίτευμα, καθώς και τη συντακτική και την αναθεωρητική εξουσία που ανήκει στο λαό του κυρίαρχου κράτους.

Η γνώμη μου είναι ότι: με δεδομένες όλες αυτές τις εγγυήσεις, καμιά συμφωνία μεταξύ εκπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκπροσώπων των «εγγυητριών δυνάμεων» ή/και εκπροσώπων άλλων κρατών ή διεθνών οργανισμών δεν μπορεί να γίνει ή να έχει κύρος η οποία θα προσβάλει ή θα τροποποιεί: (α) τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, (β) τις εγγυήσεις της λαϊκής κυριαρχίας και του δημοκρατικού πολιτεύματος, (γ) το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και (δ) τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη.

Δεδομένου ότι τα δικαιώματα αυτά ανήκουν άμεσα στη συντακτική και αναθεωρητική εξουσία κάθε λαού κυρίαρχου κράτους – επομένως και του Κυπριακού, κάθε απόφαση της Πολυμερούς Διάσκεψης της Γενεύης προσβάλλει τα εν λόγω δικαιώματα θα είναι άκυρη, αλλά και κάθε απόφαση που απλώς θα το ισχύον Σύνταγμα, δε θα έχει κύρος ούτε δεσμευτικότητα για τον Κυπριακό Λαό. Κάθε συμφωνία κρατών και άλλων οντοτήτων απλά για τήρηση κοινής πολιτικής στο ζήτημα επίλυσης του Κυπριακού δεν μπορεί να είναι τέτοια, ώστε να μειώνει την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη διεθνή της θέση ως κυρίαρχου κράτους, τη λαϊκή κυριαρχία ως προς τον καθορισμό της μορφής του δημοκρατικού πολιτεύματος και τη ρύθμιση των λειτουργιών του κράτους και γενικά την τροποποίηση του Συντάγματος, καθώς και τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη. Η ευθύνη συμμετοχής σε τέτοιου είδους συμφωνίες είναι βαρύτατη.

Θα πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση ότι οποιαδήποτε πρόταση λύσης του Κυπριακού θα πρέπει να αποφασισθεί τελικά από τον κυπριακό λαό, δεδομένου ότι οποιαδήποτε λύση θα έχει, ασφαλώς, επίλυση θεμάτων αναθεωρητικής ή συντακτικής εξουσίας.

Σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή κατά την οποία απειλείται σοβαρά η ίδια η ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους πλήρους κυριαρχίας, όλες οι δυνάμεις της Κύπρου και της Ελλάδας, οπουδήποτε και αν εδρεύουν (Εκκλησία, πολιτικά κόμματα, πολιτικοί οργανισμοί και κάθε άλλης μορφής πολιτική ομαδοποίηση), οι οποίες θέλουν να αγωνιστούν ειλικρινά για τη σωτηρία της:

έχουν υποχρέωση να απευθύνουν ΤΩΡΑ προς τον ΟΗΕ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης και όπου αλλού είναι σκόπιμο υπόμνημα για την απειλή και έντονη έκκληση για παρέμβασή τους προς διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του Λαού της.

Εμείς, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στο Ελληνικό κοινό τις  ευθύνες  της Ελληνικής ηγεσίεας για την προδοΣΙΑ της Κύπρου. Πέρα δηλαδή από τη χούντα των ηλιθίων της εθνικοφροσύνης που προκάλεσε την τουρκική απόβαση, μετά τους πρόδωσαν οι πολιτικές φαμίλιες .. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι !

ΑΒΕΡΩΦ ΜΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 1974: «Σε περίπτωση τουρκικής επίθεσης, να υποχωρήσετε ! ! !

Πρωτοστάτης και «αρχιτέκτονας» για την επιστροφή Καραμανλή στην Ελλάδα το 1974 ο Ευάγγελος Αβέρωφ, η Ροζαλία…
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 Αυγούστου 1974, η Τουρκία ξεκίνησε τη δεύτερη φάση της εισβολής της στην Κύπρο, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να καταληφθεί περισσότερο από το 37% του κυπριακού εδάφους, το οποίο παραμένει υπό κατοχή μέχρι σήμερα. Και το ερώτημα:
Η Ελλάδα, η «Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας» του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που ορκίστηκε στις 23 Ιουλίου ’74, μετά από τη εφτάχρονη στρατιωτική διακυβέρνηση, έκαμε το καθήκον της έναντι της Κύπρου; Η απάντηση είναι «ΟΧΙ». Τίποτε ουσιαστικά δεν έκαμε!
Στον στρατιωτικό τομέα ειδικά καθόλου, που ήταν ένας πολύ σημαντικός και καθοριστικός παράγοντας, ο οποίος αν έπραττε εκείνο που είχε υποχρέωση να κάνει, ο Αττίλας θα εμποδιζόταν να προχωρήσει στην Κύπρο και να επεκτείνει την κατοχή του.
Και, βέβαια, οι καταστάσεις που ακολούθησαν δεν θα ήταν οι γνωστές, καταστροφικές και επικίνδυνες, όπως παραμένουν μέχρι σήμερα.
ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ, οι ελλαδικές ευθύνες να αφεθεί η Κύπρος μόνη στα αρπακτικά δόντια του αιμοσταγούς Αττίλα, εντοπίζονται στον Πρωθυπουργό Καραμανλή και τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Ευάγγελο Αβέρωφ.
Περισσότερο στον δεύτερο λόγω θέσεως, όπως και στην τότε ελληνική στρατιωτική ηγεσία, με την οποία ο Αβέρωφ βρισκόταν σε συνεννόηση.
ΠΟΛΛΕΣ απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, για το τι ακριβώς έγινε κατά το διάστημα 23/7-14/8/74, δίδει το Πόρισμα της Βουλής των Ελλήνων του 1988 για τα γεγονότα στην Κύπρο και φωτίζει σημαντικές πτυχές της μεγάλης προδοσίας που έγινε.
Ένα πόρισμα, που από τότε δεν δόθηκε επίσημα στη δημοσιότητα, ούτε και ξέρει κανένας την τύχη του!
Αν υπάρχει, δηλαδή.
Το «γιατί», βέβαια, ας το απαντήσουν όσοι έχουν «ξεχάσει» τον «Φάκελο της Κύπρου», ο οποίος, αποδεδειγμένα περιέχει στοιχεία και προδοσίες προσώπων για τα οποία έχουν ακόμη συμφέροντα οι ίδιοι ή και τα κόμματά τους.
Συμφέροντα πολιτικά, οικονομικά και άλλα.
ΚΑΙ ενώ αυτή είναι η κατάσταση, όχι μόνο οι πιο πάνω συνεχίζουν το βιολί της παραποίησης γεγονότων, σε σημείο που κάποιοι από αυτούς…να έχουν πιστέψει στα ψέματά τους, αλλά και κορδώνουν σε εκδηλώσεις και πανηγύρια, όπου αδιάντροπα προβάλλουν τα ψέματα σαν αλήθειες!
Και σ’ αυτό, συνέβαλαν – και συμβάλλουν ακόμη – οι εκάστοτε Κυβερνήσεις στην Κύπρο και την Ελλάδα από το 1974, αλλά και τα κόμματα που έχουν συμφέρον να συνεχίσουν να περιφέρουν τον νερόμυλο της διαστροφής και του βιασμού της Ιστορίας.
Κι αυτό που σίγουρα περιμένουν, είναι να πεθάνουν όλοι όσοι έχουν να ιστορήσουν προσωπικά τους βιώματα για να διασταυρωθούν γεγονότα και να αποκατασταθεί η αλήθεια, προκειμένου οι ίδιοι να συνεχίσουν το ξεφάντωμα της ψευτιάς και της μάσας!

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

14 − eight =