ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΙΣΛΑΜΟΚΑΝΙΒΑΛΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΟΦΩΝΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΑΝ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ Η ΝΕΚΡΟΣ !

Ο Ελληνοαμερικανός Τζων Γεωργελάς, γιος του Τίμοθι και της Μάρθας, από την περιοχή Plano του βορείου Τέξας, είναι ανώτερο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους υπεύθυνος της προπαγάνδας με μεγάλη επιρροή στον χώρο των Τζιχαντιστών, όπως  αποκαλύπτει Το ιντερνετικό περιοδικό “The Atlantic”. Ειναι μια ιστορία με μυστήριο καθώς ουδείς τώρα γνωρίζει που βρίσκεται αυτή την εποχή ο Τζων. Πληροφορίες άλλες αναφέρουν ότι θα μπορούσε να βρίσκεται ανάμεσα στα ΣΙΧΤΙΡΙΖΑ που ετοιμάζουν την τελευταία βίαιη πράξη στον ελληνικό εξισλαμισμό. Ισως κάτι να ξέρει ο υπουργός δουλεμπορίου πράχτωρ Μουζάλας..

του Graeme Wood

Δεν ήταν ένα από τα παιδιά που έψαχνε να βρει τη μοίρα του στην Αμερική, είπαν οι γονείς και οι φίλοι του. Ήταν από εκείνα τα παιδιά που βρήκαν τον δρόμο τους στην πιο ύπουλη τρομοκρατική ομάδα του κόσμου, το Ισλαμικό Κράτος. Ο δημοσιογράφος ταξίδεψε στο Τέξας και συνάντησε τους γονείς του, και σύμφωνα με τις πληροφορίες ο γιος και ο πατέρας είναι εχθροί για πάντα. Ο Γεωργελάς άφησε το Τέξας και την ελληνική του καταγωγή για να γίνει Γιάχια, που στα αραβικά σημαίνει Τζον, και στη συνέχεια Αμπου αλ Χασάν αλ Μουχατζίρ (αλ Μουχατζίρ σημαίνει μετανάστης), ο νέος επικεφαλής για την αγγλόφωνη προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους.

 

Ο Γεωργελάς δεν είναι κάποιος από τους ισλαμοφασίστες που κάθονταν χθες στα ερείπια του Χαλεπίου…. «Οι ρίζες του είναι από την Κρήτη και γεννήθηκε περίπου το 1983-4, ως Χριστιανός. Το Ισλάμ το ασπάστηκε το 2001-2. Ταξίδεψε αναζητώντας τη γνώση και την εργασία στον δρόμο του Αλλάχ. Τώρα λένε κατοικεί στην ύπαιθρο του Χαλεπίου».

Ο Γιάχια ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα μετά τον θάνατο του Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Συρία, όπως ανακοίνωσε η τρομοκρατική οργάνωση. Σύμφωνα με το «The Atlantic», κάθε λέξη στη βιογραφία του Γιάχια είναι προσεκτικά επιλεγμένη. «Ο ίδιος ονομάστηκε Γιάχια, Yahya, που είναι το όνομα της Μεσογείου. Οι ρίζες του είναι από την Κρήτη και γεννήθηκε περίπου το 1983-4, ως Χριστιανός. Το Ισλάμ το ασπάστηκε το 2001-2. Ταξίδεψε αναζητώντας τη γνώση και την εργασία στον δρόμο του Αλλάχ. Τώρα κατοικεί στην ύπαιθρο του Χαλεπίου».

Πριν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, ο Γιάχια θέλησε να μάθει περισσότερα για την ελληνική ορθοδοξία, ωστόσο, αργότερα έκανε τη δική του «επανάστασή» του, με χρήση ουσιών. Κάποια στιγμή, το 2001 (πριν τη Γιορτή των Ευχαριστιών, λίγο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου) προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ. Λίγο αργότερα, ενημέρωσε τους δικούς τους πως βρίσκεται στη Δαμασκό, όπου μάθαινε αραβικά. Σύμφωνα με το περιοδικό, το 2003 στο Λονδίνο, συναντήθηκε με τη γυναίκα του Τάνια, την οποία είχε γνωρίσει online και επέστρεψαν στο Τέξας.

Πλούσιοι Αραβες χρηματοδότησαν τις μελέτες του στο Ισλάμ. Το ζευγάρι, που δέθηκε εξαιτίας και των παρόμοιων παιδικών βιωμάτων, επιδιδόταν σε συστηματική χρήση ναρκωτικών. Μέχρι το 2009 ζούσαν στις ΗΠΑ και μεγάλωναν την οικογένειά τους. Το 2011, βρέθηκαν στην Αίγυπτο, με τον Γιάχια να εντυπωσιάζει άλλους τζιχαντιστές με τις γνώσεις του. Μάλιστα, πολλές από τις διδαχές του αποτελούν βασικούς πυλώνες της προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους. Από την Αίγυπτο, βρέθηκαν στην Τουρκία και έπειτα στη Συρία.

Η ζωή του ζευγαριού δεν ήταν ρόδινη, με την Τάνια να παίρνει τα παιδιά και να επιστρέφει στις ΗΠΑ. Ο Γιάχια συνέχισε να μένει στη Συρία και να εκπαιδεύεται στο Χαλέπι. Το 2014, τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Τουρκίας. Μετά την ανάρρωσή του επέστρεψε στη Συρία, ωστόσο φυλακίστηκε από τον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό». Στα μέσα του 2015, μετά την αποφυλάκισή του, ταξίδεψε στη Ράκκα και αξιοποιήθηκε ως λόγιος. Πλέον, είναι ο επικεφαλής της αγγλόφωνης προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους.

 

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

9 + 20 =