ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΡΚΕΛ ΤΣΙΠΡΑ

ΔΙΣΕΠΙΛΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΣ «ΘΕΑΤΡΟ», ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΕΤΟΙΜΟΙ ΕΙΝΑΙ  ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ  ΜΕ ΤΙΣ  ΗΠΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ.  Η ΕΛΛΑΔΑ, ΩΣ  ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ  ΚΙΝΗΘΕΙ  ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ..

ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Λόγω της γνωστής παλαιόθεν «σχέσης» μας με την Τουρκία, τα κράτη-μέλη βλέπουν με καχυποψία τον «Ελληνα» πορδυπουργό και «καλό θα είναι ο Α.Τσίπρας να μην απειλεί τους δανειστές με εκλογές», μεταδίδει το ημιεπισημο οικονομικο πρακτωρείο του Βερολίνου ΜΝΙ (αν σας θυμίζει κάτι, όπως τά ‘χουν κάνει, δε φταίμε εμείς ) !
Το πιό σημαντικό όμως, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ό,τι στην επίσκεψή  μεθαύριο στο Βερολίνο θα τεθούν συνολικά όλα τα μεγάλα θέματα, ακόμη και οι «ικανοποιητικές εξελίξεις» στο Κυπριακό ως «πακέτο» στις συνομιλίες με τη  Μέρκελ. Πέρα δηλαδή από τα οικονομικά θα απειληθούν δυσμενείς εξελίξεις σε ολα τα φλέγοντα πολιτικά προβλήματα που τελειώνουν τη χώρα, από το κομματόσκυλο μη κράτος, μέχρι το προσφυγομεταναστευτικό, με τ’ ανοικτά σύνορα και με τις «υποχρεώσεις» μας, όπως ακούστηκε τώρα να λένε  προς την Τουρκία..
«Ο κ.Τσίπρας μπορεί να στοιχηματίσει και να χάσει» γράφει το γερμανικό πρακτορείο. Το κλίμα είναι όντως απειλητικό όχι μόνο με την Αμερικανευρώπη και το ΔΝΤ, αλλά στο  σύνολο των εξωτερικών σχέσεων, με τον Ερντογκάν που αμφισβητεί τα σύνορά μας, τα ανθρωπιστικώς ανοικτά.. κλπ με τις γειτονικές χώρες..  Για την  ώρα δεν διαφαίνεται  αλλος τρόπος για τον Αλέξη και τ’ άλλα προδοτικά Σιχτίριζα κι Ανθέλ για να μην αναλάβουν  τις ευθύνες τους από  τις εκλογές  αμέσως χθες..

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ «ΕΚΛΟΓΕΣ»…

«Καλό είναι να μην απειλεί με πρόωρες εκλογές το 2017 καθώς μια τέτοια στρατηγική από την πλευρά της Αθήνας θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ. Ο Τσίπρας έχει λάβει φιλική προειδοποίηση να μην προκαλέσει προβλήματα στην ευρωζώνη με απειλές για εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός στο πρακτωρείο  τους, υπενθυμίζοντας παράλληλα, ότι οι επόμενοι μήνες φέρνουν εκλογές στην Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.
Η ίδια ανώνυμη  πάντα γερμανική πηγή προσέθεσε στο ΜΝΙ ότι ορισμένα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, ειδικά η Γερμανία, βλέπουν τον Ελληνα πρωθυπουργό με έντονη καχυποψία, καθώς ανησυχούν ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει εκβιαστικά το ενδεχόμενο ελληνικών εκλογών προκειμένου να απαιτήσει μία καλύτερη συμφωνία στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.
Τέτοιου είδους στρατηγική από την ελληνική πλευρά «είναι αντιπαραγωγική και θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ», είπε ο αξιωματούχος. Υπογράμμισε δε ότι μολονότι το Βερολίνο θέλει ομαλότητα πριν τις γερμανικές εκλογές του επόμενου φθινοπώρου, αυτό δεν σημαίνει ότι θα υποχωρήσει σε τυχόν απειλές από την πλευρά της Αθήνας. «Ο Τσίπρας μπορεί να στοιχηματίσει και να χάσει».
Ο Τσίπρας επισκέπτεται την Παρασκευή το Βερολίνο όπου θα συναντηθεί με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με τον πρωθυπουργό να επιδιώκει μία πολιτική συμφωνία ώστε λυθούν τα αγκάθια στη διαπραγμάτευση>: Πλεόνασμα και β’αξιολόγηση, θέματα ανύπαρκτα δηλαδή, λυμένα και θα αντιμετωπίσει πακέτο απειλων για  παραχώρηση κυριαρχίας, κάτι που τίθεται τώρα με τα τετελεσμένα των  τελευταίων χρόνων..

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

14 − five =