ΤΑ ΧΑΣΑΜΕ ΤΑ ΙΜΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ PUSTARES ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΕΣΟΥΝ..

turkishnavy

Το «ελληνικό» ΥΠΕΞ εμμένει στην τήρηση των συνθηκών που διέπουν την κυριαρχία και στα 2 (πρωην ?) ελληνικά νησιά που τώρα βρίσκονται υπό τουρκική επιτήρηση..

ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΜΕ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΣΟ

ΑΜΕΡΙΚΑΝΕΥΡΩΠΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ  «ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ  ΔΙΑΦΟΡΩΝ»  !

Δύο τουρκικά περιπολικά σκάφη ανοικτής θαλάσσης από χθες περιπολούν γύρω πό τα νησιά και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να τα πλησιάσει, ανέφεραν στρατιωτικές  πηγές.
Από ελληνικής πλευράς η κατάσταση αναλύεται και εκτιμάται, λένε προσεκτικά, πριν την οποιαδήποτε κίνηση.(σσ. ΧΑ, ΧΑ !))
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ξεκαρφωματικά τόνισε ότι «με τις δηλώσεις περί Ιμιών ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπονομεύει τις σχέσεις καλής γειτονίας, αφού το νομικό καθεστώς των νησιών και των βραχονησίδων του Αιγαίου είναι σαφές και έχει καθοριστεί από σειρά Διεθνών Συμφωνιών». 
Πριν λίγο η ΕΕ ανήσυχη για τις εξελίξεις εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλούσε την Τουρκία να σεβαστεί τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο των κρατών μελών της ΕΕ.

CHIOS DELACROIX

ΤΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ. ΕΔΩ ¨Η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ» ΤΟΥ ΝΤΕΛΑΚΡΟΥΑ

«Η ΕΕ υπογραμμίζει ότι η Τουρκία πρέπει να δεσμευθεί απερίφραστα για σχέσεις καλής γειτονίας και την καλεί να αποφύγει κάθε είδους πηγή τριβών, απειλής ή ενέργειας που στρέφεται κατά κράτου-μέλους, πλήττει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών», δήλωσε στην ιστοσελίδα EurActiv η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, η οποία πρόσθεσε ότι αρνητικές δηλώσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας «θα πρέπει να αποφευχθούν».
«Επιπλέον, η ΕΕ τονίζει την ανάγκη να γίνει σεβαστή η κυριαρχία των κρατών-μελών επί των χωρικών υδάτων τους και του εναέριου χώρου τους», τόνισε η κ. Κοτσιγιάντσις.
Είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις και είναι ενδεικτικό της έκτασης της ανησυχίας της ΕΕ για πιθανή επιθετική ενέργεια της Αγκυρας στο Αιγαίο και το τι θα σηματοδοτούσε μια αρνητική εξέλιξη των επιχειρήσεων για την Ελλάδα. Με τον όρο «επιχειρήσεις για Ελλάδα», εννοούμε την υποδούλωση με ρευστοποίηση της χώρας/εξόντωση Ελλήνων
Την Τετάρτη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει: «Δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική μας όσον αφορά τα Ιμια. Τα Ιμια είναι τουρκικό έδαφος από το 1996. Οσο κυβερνάει το AKP δεν έχει υπάρξει αλλαγή στο νομικό και de facto status των νησιών του Αιγαίου».
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ για το καθεστώς Ιμίων δήλωσε τα εξής:
«Η δημόσια επανάληψη μιας νομικά αβάσιμης θέσης δεν την καθιστά λιγότερο σαθρή, ούτε μπορεί να της προσδώσει οποιοδήποτε νομικό κύρος.
Το νομικό καθεστώς, του Αιγαίου έχει αποσαφηνιστεί ρητά από τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, την ιταλο-τουρκική Συμφωνία και το Πρωτόκολλο του 1932, καθώς και από τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947 που καθορίζουν σαφώς την ελληνική κυριαρχία επί νησιών και βραχονησίδων του Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένων των Ιμίων.
H Τουρκία πρέπει να αποφασίσει εάν σέβεται ή όχι το Διεθνές Δίκαιο, καθώς και τις Διεθνείς Συμβάσεις και Συμφωνίες. Να ξεκαθαρίσει δε εάν αντιλαμβάνεται ότι το Διεθνές Δίκαιο είναι υπεράνω των εσωτερικών της σκοπιμοτήτων». 
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Ηüseyin Müftüoğlu απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Ελλάδας για τα Ίμια (Κardak στην ανάρτηση) δήλωσε:
” Η θέση της Τουρκίας όσον αφορά την κυριαρχία της στα Ίμια είναι  γνωστή στη διεθνή κοινότητα από το 1996 και δεν έχει αλλάξει από τότε. Εξάλλου, ο αξιότιμος Υπουργός Εξωτερικών απάντησε πρόσφατα σε κοινοβουλευτική ερώτηση. Δεν κατανοούμε την στάση των γειτόνων μας, οι οποίοι με την ανακοίνωσή τους κάνουν σαν να πληροφορήθηκαν την στάση μας για πρώτη φορά”. 
Λίγες ώρες μετά την δήλωση Α.Τσαβούσογλου ότι τα Ιμια αποτελούν «τουρκικό έδαφος» ήρθε μία ΝΟΤΑΜ η υπ’αρίθμ. Α5446/16, η οποία βαπτίζει την Κάσο «Coban», αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν έχει κυριαρχικά δικαιώματα ανάπτυξης ενόπλων δυνάμεων και απαγορεύεται στην περιοχή του νησιού να ασκηθούν οι ελληνικές δυνάμεις.
Μόνο τυχαία δεν είναι φυσικά η τουρκική ενέργεια: Η Κάσος ευρισκόμενη νοτιοδυτικά της Καρπάθου, ελέγχει τον κρίσιμο γεωστρατηγικά δίαυλο Καρπάθου-Κρήτης, τόσο προς βορρά, όσο και προς το νότο. Οποιος ελέγχει την Κάσο, ελέγχει την πρόσβαση προς την Ανατολική Μεσόγειο, όσων πλοίων έρχονται από την Μαύρη Θάλασσα και το βόρειο-κεντρικό Αιγαίο. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να πλεύσουν από τα δυτικά και εν συνεχεία από τα νότια της Κρήτης.
Εύκολα γίνεται αντιληπτή η στρατηγική σημασία του νησιού ειδικά αυτή την εποχή.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απαντά ότι η Κάσος παραχωρήθηκε στην Ελλάδα «κατά πλήρη κυριαρχία» από τη Σύμβαση Ειρήνης των Παρισίων, μεταξύ Ιταλίας και Συμμάχων, τον Απρίλιο του 1947 και Τουρκία δεν αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος σε αυτήν τη Συνθήκη του 1947, η οποία, επομένως, αποτελεί «res inter alios acta» γι’ αυτήν, δηλαδή ζήτημα που αφορά άλλα κράτη. Σύμφωνα δε με το άρθρο 34 της Συνθήκης της Βιέννης για το Δίκαιο των Συνθηκών, «μια συνθήκη δεν δημιουργεί υποχρεώσεις ή δικαιώματα για τρίτες χώρες» εκτός των συμβαλλομένων.
Ο ελληνικός Στόλος διατάχθηκε να πλεύσει στην περιοχή, χωρίς να δίνει σημασία στις τουρκικές αιτιάσεις και αν προκληθεί από τουρκικά μέσα να απαντήσει υπερασπιζόμενο την εθνική κυριαρχία επί του νησιού. Αυτή είναι μια δήλωση από άλλες εποχές όταν οι στόλοι έπλεαν καταμεσής στα  πελάγη  για να κατοχυρώσουν την εθνική κυριαρχία  επι των υδάτων… Κάτι τέτοιο όμως αναμένεται  να συμβεί και τώρα καθώς για τις διεθνείς συνθήκες υπάρχει στη μέτάφραση διαφωνία..  Με ενδιαφέρον αναμένονται εκεί οι εξελίξεις.
«Πόδι», όμως  που λένε στην  Κάσο οι Τούρκοι δεν αναμένεται να βάλουν αμέσως γιατί έχει ακόμη περί τους χίλιους κατοίκους .. Το πανέμορφο νησί  πριν το Ολοκαύτωμα του 1824 αριθμούσε 12 χιλιάδες ελληνικό πληθυσμό με ανθηρή  Γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία…

ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ – ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΑΣ ΞΥΠΝΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ.. ΟΙ «ΝΤΑΒΑΔΕΣ» ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ  ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΡΑΔΟΚΑΝΑΛΑ ΜΕ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΠΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟΡΟΥΝ  ΚΑΙ ΕΞΙΣΤΑΝΤΑΙ..

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ten + four =