ΚΟΤΖΙΑ, «ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΤΑΞΕΙ Η ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΛΑΔΙ.. «

%ce%b7%cf%81%cf%89%ce%b5%cf%82

Πόσο πιο ξεφωνημένοι μπορείτε να γίνετε, οι καθεστωτικοι βλακογράφοι, σε μια εποχή που ενώ η κοινωνία απαιτείται να αφυπνιστεί, έχετε αναλάβει εργολαβικά τη βρώμικη δουλειά της κατευθυνόμενης αποβλάκωσης;;;

ΚΥΠΡΟΣ, ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΖΗΜΙΑ !

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΑΠΟ 3.000 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΩΝΩΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΕΠΑΝΩ ΣΑΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΚΑΡΙΟΛΙΑ

Η επικίνδυνη κλιμάκωση σε ολόκληρη την εθνική ατζέντα, είναι προφανές ότι έχει ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο… Η προδοΣΙΑ των πολιτικών που ρευστοποιούν την χώρα οδηγεί Ελλάδα και Κύπρο σε μια νέα εθνική τραγωδία. Ο Τσίπρας που “κανόνιζε” κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Ερντογάν αντιλήφθηκε αυτό που φωνάξαμε, ότι ο Σουλτάνος θα του έθετε θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης και άλλαξε τροπάρι.

Τώρα-σύμφωνα με το κρατικό πρακτωρείο ειδήσεων ΑΠΕ και το ΑΚΕΛ-ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας, θα προβεί σε κινήσεις το επόμενο διάστημα για την προετοιμασία της διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό, η οποία θα ασχοληθεί με το θέμα των εγγυήσεων, προκειμένου να έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας παρά αποτυχίας, όπως ανακοίνωσε ο γγ του ΑΚΕΛ, ‘Αντρος Κυπριανού.  Ομως δεν  ηταν δική τους  η ιδέα..

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ..

prosfyges-sto-dromo-lesbos

Προσφυγομετανάστες πεταμένοι κατ’ ουσίαν στο δρόμο, κάπου στη Λέσβο.. Ολοι οι λαοί στην περιοχή μας, βομβαρδισμένοι και μη, πληρώνουν τα εγκλήματα του Ιμπεριαλισμού και της προδοσίας των πολιτικών… Ειδικά έχει ανυπολόγιστες επιπτώσεις, η εξαφάνιση της Ελλάδας από την εξωτερική πολιτική.. Το «κενό», η «τρύπα», στη θέση Κράτους συγκεκριμμένα, που μιλάει στ’ ονομά του ο Κοτζιάς

Ο Ερντογάν  πριν λίγο δήλωσε για τους Κυπριους : «χωρίς να ντρέπονται συμμετέχουν στις συνόδους της ΕΕ με σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο. Δεν μπορείτε να έχετε τέτοια σημαία εκεί υπάρχει και μια «ΠΔΒΚ». Εσείς είστε η ελληνοκυπριακή διοίκηση νότιας Κύπρου. Στο Βορρά υπάρχει τουρκική δημοκρατία αυτό θα το βλέπετε. Είναι αγένεια. Έτσι ή αλλιώς αυτό θα το καταλάβουν και θα το μάθουν».

Ο Τούρκος Πρόεδρος προσέθεσε πως επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε και διμερή και πολυμερή συνάντηση και συνέχισε λέγοντας: «Όμως δεν πρέπει πλέον να σέρνεται αυτή η υπόθεση. Πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να φτάσουμε κάπου. Αλλά εάν ξεκινήσουμε λέγοντας ότι αυτά τα εδάφη θα είναι δικά μας θα τα διοικούμε μόνο εμείς, αν έχουμε τέτοια πράγματα δεν προχωράει».

Ο Κυπριανού πάντως τόνισε ότι το ΑΚΕΛ «δεν είχε και δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις θέσεις στο Κυπριακό του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών», ενώ ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης στην Ελβετία, βρισκόταν σε επαφή τόσο με τον κ. Τσίπρα όσο και με τον κ. Κοτζιά.

Ο κ. Κυπριανού, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΑΣΤΡΑ», χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική και πολύ παραγωγική την προχθεσινή δίωρη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Επισήμανε ότι κατά την ημίωρη συνάντησή του με τον κ. Κοτζιά αρχικά, όσο και κατά τη συνάντηση, που ακολούθησε με τον κ. Τσίπρα, παρουσία και του Έλληνα ΥΠΕΞ, έγινε λεπτομερής εξέταση της κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώθηκε. Οι κκ Τσίπρας και Κοτζιάς έκαναν σαφές ότι επιθυμία τους είναι να πάμε σε λύση στο Κυπριακό, η οποία να βασίζεται σε αρχές, πρόσθεσε ο γγ του ΑΚΕΛ.

Είναι προφανές ότι Κοτζιάς και Τσίπρας βάζουν μπροστά το ΑΚΕΛ για να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες στο ναυάγιο του Κυπριακού. Η Εφημερίδα Πολίτης της Κύπρου γράφει χαρακτηριστικά:

“Σκοπίμως ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, επιχειρεί να παρουσιάσει όσους αντιτίθενται στους χειρισμούς του ως δήθεν υπέρμαχους της παραμονής των τουρκικών στρατευμάτων στο νησί. Η τακτική αυτή του κ. Κοτζιά στόχο έχει να αποκρύψει το γεγονός ότι όλος ο σχεδιασμός του Προέδρου Αναστασιάδη χάλασε λόγω των δικών του χειρισμών. Ενώ ο κ. Αναστασιάδης κατάφερε να ανατρέψει την τουρκική πολιτική που ήθελε ταυτόχρονη συζήτηση εδαφικού και εγγυήσεων, οι άγαρμποι χειρισμοί του Έλληνα υπουργού έδωσαν την αφρομή που αναζητούσε η τουρκική πλευρά για να απεγκλωβιστεί από τη δέσμευση που ανέλαβε να συζητήσει και να συμφωνήσει πρώτα το εδαφικό και μετά την ασφάλεια και τις εγγυήσεις. Αποτέλεσμα, τα δύο μεγάλα αυτά ζητήματα να μένουν ανοικτά αυτή τη στιγμή με την Τουρκία να επιχειρεί εκ νέου διασύνδεσή τους σε ένα τελικό πάρε-δωσε.

Η ρήξη  δηλαδή μεταξύ Αθήνας Λευκωσίας σε όλη τη γραμμη.. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ο κ Κοτζιάς επιχείρησε να τα «μπαλώσει»..  Δήλωσε ότι η παρέμβαση του είχε το χαρακτήρα βοήθειας:

«Δεν μπορώ ν’ αντιληφθώ εάν κανείς βοηθά στο να υπάρξει μια λύση που να εξυπηρετεί και τους Τουρκοκύπριους και τους Ελληνοκύπριους, χωρίς όμως την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων, γιατί να θεωρείται ότι εμποδίζει τη λύση του Κυπριακού; Εκτός αν κάποιοι εννοούν ως λύση την παράδοση και εννοούν να παραμείνει τουρκικός στρατός κατοχής πάνω στο νησί. Ας το πουν ευθέως».

Ειλικρινά αψυχολόγητη  είναι η στάση αυτή τη στιγμή  του Κοτζιά, που επιχειρεί να κάνει πίσω από την … προσφορά της Αθήνας στον Ερντογκάν, για το θεαθήναι προφανώς, για να  περισώσει το όνομά του, αν είναι  δυνατόν.. Εμφανίζεται ως  να μη θέλει «να στάξει η ουρά του ποντικού στο λάδι του δοχείου από το οποίο τον ανέσυραν».. Ωρα να δούμε ένα ζουμερό σχόλιο για την κατάστασή μας..

Του Κ. Κυριακόπουλου

Οτι έσπειρε η ανοχή, ο ενδοτισμός και η επικίνδυνη ιδεοληψία αυτής της κυβέρνησης, σπεύδει να το αξιοποιήσει για το δικό του θερισμό, το σύνολο των άσπονδων γειτόνων μας.

Το νέο στοιχείο, είναι πως οι επικίνδυνοι ερασιτεχνισμοί στη διπλωματική διαχείριση, προσέφεραν σε όλους αυτούς μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, για να προσδώσουν στις τυχοδιωκτικές απαιτήσεις τους, και χαρακτήρα «ντοκουμενταρισμένου» θέματος στην ημερήσια διάταξη της επόμενης μέρας, σε όλα οσα θ αρχίσουν να διαμείβονται τους σκοτεινούς θαλάμους των διεθνών οργανισμών.

Πως απαντά η κυβέρνηση σ αυτή την πολυεπίπεδη κλιμάκωση;;; Με μια κωμική και τρισάθλια παράσταση για τρεις ρόλους.

Πρώτος ρόλος: Ο πρωθυπουργός σε ρόλο ατζέντη του κονσόρτσιουμ των αγωγών, μεταβαίνει στη Θράκη, πετώντας ένα τηλεοπτικό ξεροκόμματο και κάμποσα κούφια λόγια στα πομακοχώρια, αλλά χωρίς κανένα απολύτως πρακτικό μέτρο που να διαμηνύει με σαφήνεια στην Τουρκιά ότι το πάρτι στη Θράκη έλαβε τέλος.
Γέλιο και θυμηδία προκάλεσε στις συμμορίες των τουρκοπρακτορων αυτή η θλιβερή παράσταση.

Δεύτερος ρόλος: Η γνωστή …Καμμένη μασκότ με τη στολή της παραλλαγής ετοιμάζει φιέστα στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Η έπαρση, ο εγωκεντρισμός και η απερισκεψία χτυπούν κόκκινο.
Ωστόσο, όλα αυτά δεν ανακαλούν ούτε το μαύρο non paper Κοτζιά – Μπουσάτι, ούτε βεβαίως αρκούν για να κλονίσουν την κλιμακούμενη αλβανική διπλωματική και άλλη επιθετικότητα.

Τρίτος ρόλος: Άρτι ανανήψασες «δημοσιογραφικές» Φιλιππινέζες ενός αμφιλεγόμενου πατριωτισμού, επιχειρούν με μπακαλίστικες λαθροχειρίες, να καθησυχάσουν το πόπολο, κάνοντας αφελείς συγκρίσεις που εξαντλούνται στην κατάδειξη της Ελληνικής υπεροχής στις ένοπλες δυνάμεις.

Ακόμη μια φτηνή αλλά πρωτίστως επικίνδυνη «αφέλεια», επικοινωνιακού κομπογιανιτισμού που δεν αντιλαμβάνεται τρία πράγματα:

Πρώτον: Οι ένοπλες δυνάμεις, δε λειτουργούν αυτοτελώς, αλλά σε συνάρτηση με τον κυρίαρχο προσανατολισμό της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.
Τα στρατόπεδα στη Βόρεια Ελλάδα, δεν άδειασαν γιατί το επέλεξαν οι στρατηγοί αλλά γιατί το επέλεξαν οι πολιτικές ηγεσίες.
Τα Ίμια δεν εγιναν γκρι γιατί αυτο επέλεξαν οι στρατηγοί, αλλά γιατι αυτή ήταν η επιλογή των προσκυνημένων της πολιτικής ηγεσίας.
Η Κύπρος δε χάθηκε γιατί αυτό επέλεξε η φυσική ηγεσία, αλλά γιατί αυτή ήταν η επιλογή προδοτών.

Δεύτερον: Οι μεγάλες εθνικές ήττες, κατά κανόνα προσυπογράφονται σε συμφωνίες ντροπής, και συνήθως δε χρειάζεται τουφεκιά για να τις επισφραγίσει.
Αλλά όπως φαίνεται οι αρθρογράφοι του μισθολογίου ή δε θυμούνται ή σκόπιμα αποσκοπούν πως την κατάπτυστη συμφωνία της Μαδρίτης, δεν την υπέγραψαν με το αίμα τους ο Γιαλοψός, ο Καραθανάσης, ο Ηλιάκης και οι λοιποί ήρωες μας στο Αιγαίο, αλλά ένας εξευτελισμένος πρωθυπουργός με γραβάτα και πεννάκι.

Τρίτον: Όταν οι εθνικές ήττες που προσυπογράφονται με συμφωνίες ντροπής, απαιτήσουν επιβεβαίωση με τη συμμετοχή και του φαντάρου, τότε κατά κανόνα γράφονται εθνικές τραγωδίες.

Γι αυτό και το ερώτημα είναι σαφές…
Γιατί τους πατρονάρετε;;;
Γιατί τους καλύπτετε;;;
Γιατί επιχειρείτε να υποβαθμίσετε το μέγεθος της Εθνικής ζημιάς που επιτελούν με την ολέθρια διαχείριση τους;;;
Πόσο πιο ξεφωνημένοι μπορείτε να γίνετε, σε μια εποχή που ενώ η κοινωνία απαιτείται να αφυπνιστεί, έχετε αναλάβει εργολαβικά τη βρώμικη δουλειά της κατευθυνόμενης αποβλάκωσης;;;

*Ο Κ. Κυριακόπουλος είναι μέλος της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του Ε.ΠΑ.Μ

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three − 2 =