ΧΙΟΣ : ΦΙΡΜΑΝΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΠΟ ΜΠΑΛΑΦΑ

balafas

Ο υπουργός δουλεμπορίου Μουζάλας δείχνει να κρύβεται από  δημοσιογράφους γιατί λένε «τό ‘χασε»..  Ο  συνδικαλήτης υφυπουργός Μπαλάφας βγάζει φιρμάνι τούρκικο   για αναγκαστικη συγκατοίκηση με μουσουλμάνους προσφυγομετανάστες διότι αυτή είναι η πολιτική των κατακτητών, οι οποίο κατ’ ουσίαν τον τοποθέτησαν στη θέση του…

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ Η ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ

ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΗΣΙ ΠΡΩΤΟ ΘΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΕΙ

Συγκρουσιακό  κλίμα έχει «εγκατασταθεί» στον καταυλισμό της Σούδας τις τελευταίες ημέρες και αποσιωπάται, ενώ έχει από καιρό ξεσπάσει πολιτική αντιπαράθεση για τη διαχείριση του προσφυγικού– μεταναστευτικού ζητήματος στο νησί της  Χίου και ευρύτερα..  Ο υπουργός δουλεμπορίου Μουζάλας θεωρείται «χαμένος» απουσιάζει σε άλλο κόσμο ανέφεραν δημοσιογράφοι και τον αντικαθιστά ο παραδοσιακός «μπάρμπας» Μπαλάφας που ξεφούρνισε ντικτατουμ (ή dictum) ότι «οι κάτοικοι της Χίου πρέπει να μάθουν να ζουν με τους μετανάστες». Και  «δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα αύριο η Χίος να αδειάσει». Υποσχέθηκε να μεταφέρουν τους αραπάδες θυματα της πανσκατοποίησης σε άλλη περιοχή όπου μεγάλος καταυλισμός θα δημιουργηθεί.. Μέχρι τότε υπομονή, ραγιάδες..

xoynta-shmaia-eidom

ΜΕ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΑCIA’S ΘΑ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΝ  ΧΟΥΝΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΜΑΣ.. Μια σημαία  στην οποία αναγράφεται «Ζήτω η 21η Απριλίου», κυματίζει στα δύο πρώτα σπίτια που συναντά κάποιος όταν φτάνει στην Ειδομένη, στο χωριό σύμβολο του προσφυγομεταναστευτικού δράματος. Tsitouras Vasilis : … ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΕΚΑΨΑΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΟΥΤΕ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΟ ΜΕ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΤΑΓΑΝ ΚΡΟΤΙΔΕΣ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΕΣ ΜΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2008 ΣΕ ΝΕΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΜΚΟ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2008 Ο ΑΓΩΓΟΣ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2016 Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΜΠΑΜΑ – ΤΣΙΠΡΑ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ;;;;;; ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.

Τα σοβαρά επεισόδια ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, όταν οι προσφυγομετανάστες άρχισαν να ρίχνουν βεγγαλικά στα γύρω σπίτια και να προκαλούν ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα. Προηγουμένως απλώς έκαιγαν εγκαταστάσεις του καταυλισμού…

Σύμφωνα με τους περίοικους  λίγο μετά τις 11:00 το βράδυ της Τετάρτης ομάδα ξένων «έσπασε» κατάστημα βεγγαλικών της περιοχής «απαλλοτριώνοντας» μεγάλη ποσότητα πυροτεχνημάτων.

Στη συνέχεια επέστρεψαν και πάλι στον καταυλισμό και ανάβοντάς τα άρχιζαν να τα πετούν στα γειτονικά σπίτια με τους περίοικους να καλούν απεγνωσμένα σε βοήθεια. Ακολούθησαν νέα επεισόδια την Πέμπτη, στη διάρκεια των οποίων όμως σημειώθηκαν τραυματισμοί προσφύγων και «αλληλέγγυων».  Οταν δύο μέλη των ΜΚΟ έφαγαν ξύλο αρκετό, καταγγέλθηκε ως δράση ακροδεξιών και χθες  είχαμε τον τραυματισμό Σύρου πραγματικού οπως είπαν  πρόσφυγα


Στην προσπάθεια εκτόνωσης του κλίματος που έχει διαμορφωθεί στο νησί, τρέχουν  στη Χίο  τωρα , κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ως «Δύσκολη και σύνθετη» χαρακτηρίζεται η κατάσταση  από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εκτιμά ό,τι «σειρά γεγονότων πυροδοτούν την κατάσταση με μοναδικό στόχο να μην βρεθεί καμία λύση».

Στην ανακοίνωση τα Σιχτίριζα  όλος παραδόξως μετακυλούν  τις ευθύνες της  Αθήνας  σε «ακροδεξιούς»..  «Χωρίς να αναφερθούμε συγκεκριμένα και ονομαστικά έχουμε πια καταλήξει ότι ακροδεξιοί μαζί με χρυσαυγίτες και δήθεν αλληλέγγυους, ξεκινώντας από διαφορετική αφετηρία και με διαφορετικό σκεπτικό, καταλήγουν σε αγαστή συνεργασία, τορπιλίζουν την κατάσταση με μόνο στόχο να μην εξευρεθεί καμία λύση και να μείνουν τα πράγματα όπως έχουν ή και να χειροτερεύσουν».

Στην ίδια ανακοίνωση ζητείται «να αδειάσει η Σούδα και να δημιουργηθεί νέος καταυλισμός. Υπάρχει η περίπτωση του ΧΑΔΑ όπου υπάρχουν οι εγγυήσεις και τα χρήματα. Επίσης, η δημιουργία κέντρου κράτησης παραβατικών είναι πια επιβεβλημένη επειδή η κατάσταση με την συμβολή-ανοχή-συνεργασία πολλών, είναι άκρως επικίνδυνη και αυτό πια πρέπει να σταματήσει».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Όσοι θέλουν να παίζουν στις πλάτες των Χιωτών και των προσφύγων να βγουν και να το πουν δημόσια. Τα ψέματα και οι προβοκάτσιες έχουν όρια και δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίζονται. Στην συλλογική προσπάθεια των λογικών ανθρώπων προσβλέπουμε και στην αποφασιστική παρέμβαση των αστυνομικών αρχών».

Ο αστυνομικός διευθυντής απέδρασε σε νοσοκομείο..

Στο μεταξύ στο νοσοκομείο της Χίου εισήχθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα, ο αστυνομικός διευθυντής Χίου, Παναγιώτης Καλέλης. Όπως έγινε γνωστό, ο αστυνομικος υπεύθυνος στο νησί αντιμετώπισε πρόβλημα με την καρδιά του εξαιτίας της πίεσης των τελευταίων ημερών. Ο κ. Καλέλης νοσηλεύεται στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου της Χίου, με την υγεία του, σύμφωνα με τους γιατρούς, να μη διατρέχει κίνδυνο.

Εν τω μεταξύ ο κορυφαίος  σύμβουλος της Μέρκελ για το μεταναστευτικό ο Γκέραλντ Kνάους προέβλεψε πως σε περίπτωση που αποτύχει η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για τους πρόσφυγες, ως μοναδική εναλλακτική, υπάρχει αυτή στιγμή η λύση Αυστραλίας. Ειπε ότι «οι πρόσφυγες οι οποίοι έρχονται στην Ευρώπη θα πρέπει να κρατούνται σε ένα νησί, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτημα ασύλου. Εάν η Ευρώπη το κάνει αυτό θα σήμαινε και το τέλος της Συνθήκης για τους πρόσφυγες, θα ήταν μια καταστροφή. Στην Ελλάδα θα δινόταν ο ρόλος που παίζει το νησί του Ειρηνικού, Ναούρου (σ.σ. παλιότερα γνωστό και ως …»Νησί της Χαράς») για την Αυστραλία. Τα σύνορα στα Βαλκάνια θα στρατικοποιούνταν και μια ούτως ή άλλως εύθραυστη περιοχή θα αποσταθεροποιείτο».

Για το άσυλο είπε πως «τα κράτη μέλη της Ε.Ε. ελπίζουν πως η συμφωνία με την Τουρκία θα διατηρηθεί, αλλά δεν κάνουν αρκετά», κάτι που «είναι ανεύθυνο και επικίνδυνο διότι διακινδυνεύονται πολλά». «Ακόμα δεν υφίστανται αποστολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης με επαρκές εξειδικευμένο προσωπικό, οι οποίες να μπορούν να διεκπεραιώνουν τη διαδικασία του ασύλου όταν το ζητούν η Ελλάδα και η Ιταλία. Ο στρατηγικός στόχος πρέπει να είναι να μπορεί να αποφασίζεται η παροχή ή μη ασύλου εντός τεσσάρων εβδομάδων. Είναι θέμα αριθμού και εξειδίκευσης υπαλλήλων, μεταφραστών και νομικής βοήθειας».

Ως ένα  τέτοιο νησία  θα  μπορούσε να είναι η Χίος, η Μυτιλήνη, ακόμα η Σάμος.. Μόνο μεγάλα «στρατηγικά» θα λέγαμε νησια με 10άδες χιλιάδες Ελληνες πληθυσμό προσφέρονται για τέτοια θυσία στο  βωμό του Ιμπεριαλισμού και τους δουλεμπορίου..

Μιλώντας για ζητήματα στρατηγικής  που υποκρύπτουν οι «ανθρωπιστικές» αποφάσεις με εκτελεστικό βραχίονα τις πραχτώρικες ΜΚΟ υπενθυμίζουμε  ότι οι προσφυγομετανάστες αναγκαστικα πρέπει να μένουν  στα νησιά μέχρι τη διεκπεραίωση του αιτήματος ασύλου στην υποβολή του οποίου τους εξωθούν όλους οι «αλληλέγγυοι» δουλέμποροι και «ανθρωπιστές». Ετσι προβλέπει  η συμφωνία  ανάμεσα στην Αμερικανευρώπη και στην Τουρκία που είναι οι κυριότεροι ξένοι «παίχτες» για την Εθνοκάθαρση μας. Και όπως φαίνεται θέλουν χέρσο το περίοπτο οικόπεδο «η Ωραία Ελλάς».

Οι νησιώτες μας συνεπώς, είτε θα αντισταθούν χαρακτηριζόμενοι ως «ακροδεξιοί» ΄»ρατσιστες» κλπ, ή θα πάρουν «των οματιών τους» και θα σκορπίσουν «όπου Γης  πατρίς» σαν «καρυδότσουφλα» που λένε.. Εσείς τι λέτε ?

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ  Η ΜΟΙΡΑ ΟΛΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ..

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × one =