ΟΜΠΑΜΙΑΣ : «ΟΣΟ ΣΑΣ ΠΗΔΑΜΕ ΣΑΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ»

ομπάμιας κρυφακούει

«ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ» ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΑΛΙ Η ΜΑΥΡΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΕΝΩ ΚΡΥΦΑΚΟΥΕΙ ΤΑ ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΩΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΤΖ. ΣΟΡΟΣ..

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΚΤΟΝΙΑ

«Μία από τα  ίδια» σε ειδική ενημέρωση του Λευκού Οίκου για την επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου στην υπόδουλη Ελλάδα.  Ο βοηθός σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Μπεν Ρόουντς σημείωσε ότι η ελάφρυνση του χρέους σε συνδυασμό με μεγαλύτερη διαφάνεια και την προσέλκυση επενδύσεων μπορεί να επαναφέρει την ελληνική οικονομία σε πορεία ανάπτυξης. «Η Ελλάδα πάει καλά» όπως έλεγε η Κίλλαρυ..

Αναφερόμενος επίσης στον επόμενο σταθμό της επίσκεψης, το Βερολίνο ο Αμερικανός αξιωματούχος υπογράμμισε ότι η Άγκελα Μέρκελ υπήρξε η πιο στενή και σθεναρή σύμμαχος και εταίρος του Μπάρακ Ομπάμα κατά την οκταετή θητεία του και είναι απολύτως λογικό να επισκέπτεται για έκτη φορά τη Γερμανία, αλλά και να επιλέγει να κλείσει στο Βερολίνο τον κύκλο των περιοδειών του στη γηραιά ήπειρο.

Τα «πάρα πολλά» που έχουν ακόμα να γίνουν, τα εύσημα για τις επιδόσεις της κυβέρνησης Τσίπρα στην εφαρμογή των εθνοκτόνων μέτρων, αλλά και η υψηλή αξία  της «συνεργασίας» της άτυχης Ελλάδας «στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», θα είναι τα σημεία που θα σταθεί ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ στην ομιλία του που κοινοποιήθηκε στους δημοσιοκάφρους για να μη καλλιεργούνται φρούδες ελπίδες  από τα εδώ ενεργούμενα

Ο Μπαράκ μιλώντας στην «Καθημερινή» επιβεβαίωσε τους επαίνους που πρόκειται να λάβει ο «Έλληνας» πΟΡΔυπουργός για τις «μεταρρυθμίσεις» που επέβαλε, αλλά και την αναγκαιότητα οι «επώδυνες», όπως χαρακτηρίζονται, «μεταρρυθμίσεις» να συνεχιστούν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μάλιστα δηλώνει στο πλευρό της Ελλάδας, όσο η Αθήνα συνεχίζει «τα επώδυνα βήματα στις μεταρρυθμίσεις» ενώ τονίζει ότι η σημασία της συμμαχίας με την Ελλάδα είναι μεγάλη για τις ΗΠΑ, αφού οι δύο χώρες εκτός των άλλων είναι «στενοί εταίροι στην πάταξη της τρομοκρατίας προκειμένου να ανακόψουμε τη ροή ξένων τρομοκρατών και να αποτρέψουμε τρομοκρατικές επιθέσεις».

«Όσο η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει τα επώδυνα βήματα στις μεταρρυθμίσεις και εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι μετανάστες αντιμετωπίζονται με τάξη και ανθρώπινο τρόπο, οι Έλληνες πολίτες θα έχουν έναν φίλο και σύμμαχο στις ΗΠΑ», αναφέρει.

Ο Μπαράκ Ομπάμα τονίζει ότι θα συνεχίσει να προτρέπει τους πιστωτές της Ελλάδας «να κάνουν τα βήματα που είναι απαραίτητα ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να επιστρέψει σε υγιή οικονομική ανάπτυξη, περιλαμβανομένης και της παροχής ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους».

Ο βοηθός σύμβουλος εθνικής ασφαλείας αναγνωρίζει ότι το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών στις ΗΠΑ θα βρεθεί στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει ο Αμερικανός πρόεδρος με όλους τους ξένους ηγέτες τις επόμενες ημέρες, τόσο με τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και με την Άγκελα Μέρκελ, και τους ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, αλλά και της Ισπανίας, με τους οποίους επίσης θα συναντηθεί στο Βερολίνο.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την Ελλάδα, ο οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Γουάλι Αντεγιέμο, αναφέρει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα επαινέσει τον έλληνα πρωθυπουργό για τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει, αν και όπως είπε, οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν ότι μένουν πολλά ακόμη να γίνουν. Έδωσε πάντως και αυτός από την πλευρά του έμφαση στην ανάγκη για «ουσιαστική ελάφρυνση» του ελληνικού χρέους, σημειώνει η DW.

Αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα, ο Μπαράκ Ομπάμα θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, εν συνεχεία θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και το βράδυ θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο κ. Παυλόπουλος προς τιμήν του.

Την επομένη ο κ. Ομπάμα θα ξεναγηθεί στην Ακρόπολη και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ομιλία του. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο στην ομιλία του, η οποία θα κινηθεί σε ανάλογο πνεύμα με αυτή που εκφώνησε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Αμερικανός πρόεδρος θα υπογραμμίσει τη σημασία της δημοκρατικής διακυβέρνησης, και θα θίξει τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης, τα οφέλη που έχει φέρει, αλλά και τις ανισότητες που έχει προκαλέσει και πρέπει να διορθωθούν.

Στο πλαίσιο αυτό θα μιλήσει για τις πρόσφατες εκλογές στις ΗΠΑ, αλλά και το Brexit όπως και ανάλογα φαινόμενα που παρατηρούνται σε άλλες χώρες, ενώ θα δώσει επίσης έμφαση στην ανθρωπιστική κρίση του προσφυγικού και την ανάγκη διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπισή της.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

19 − thirteen =