«ΤΑΦΟΠΕΤΡΑ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ

%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%83-%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%83

«…ισχυρή πολιτική δέσμευση, σωστή υλοποίηση, στέρεοι θεσμοί και μια διάχυτη στο πολιτικό σύστημα και την κοινωνία κουλτούρα, που να ενθαρρύνει τις επενδύσεις, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα». Όσο αυτά δεν υπάρχουν, βιώσιμη και ισχυρή ανάπτυξη δεν θα έρθει.

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΤΣΙΠΡΑ ΤΕΡΜΑ ΚΑΙ Η «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΜΕ ΤΑ ΣΙΧΤΙΡΙΖΑ

ΠΡΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 4  ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΧΡΕΟΣ

Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα., δήλωσε ο πρώτος από τους Οικονομικούς Δολοφόνους των Μνημονίων. Γ. Προβόπουλος,,  Αντιθέτως, «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει 4ο μνημόνιο που θα συνδεθεί με το χρέος»

Μιλώντας στο bankingnews.gr, εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις ελληνικές τράπεζες και για τα stress tests του 2018.

«Θεωρώ ότι είναι πολιτικά πολύ δύσκολο, για να μην πω ανέφικτο, να δοθούν επιπλέον χρήματα στην Ελλάδα, ύστερα από τρία μνημόνια που απορρόφησαν πρωτοφανούς ύψους κονδύλια και μάλιστα με μερική μόνον επιτυχία, όπως τουλάχιστον το βλέπουν πολλές Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Βεβαίως τα αποτελέσματα αυτά είναι σε γνώση όλων των πλευρών. Σε προδοΣΙΑ συνήργησαν για την επίτευξη του «Πειράματος’ όπως το είπε ο Γιωργάκης μας. Επίσης σε γνώση όλων ότι γίνεται γενοκτονία και υποδούλωση στους Ελληνες ενώ η Ελλάδα τεμαχίζεται και παραχωρείται.. Αναμένονταν δε όλα αυτά από ολους τους παρατηρητες τουλάχιστον από το 2.010 και μετά, εφόσον παραμένουμε στην Ευρωφάκα υποταγμένοι στην πιό μεγάλη Διαφθορά που γνώρισε η ευρωπαίκή Ιστορία.. Κυριολεκτικά λεηλάτησαν και ρευστοποιούν το ελληνικό κράτος.. (Γιατί δεν πρέπει να υπάρχει Ελλάδα, λέει ο Φίλης κι όλα τα Σιχτίρζα, όπως το Πασόκ κλπ)

Προβλέπω όμως ότι η διευθέτηση του δημόσιου χρέους μετά το 2017 θα συνδυαστεί με την υποχρέωση υλοποίησης εκ μέρους μας συγκεκριμένων στόχων και μάλιστα με ορίζοντα πολυετή.

Αυτό το μεσομακροχρόνιο πρόγραμμα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα τέταρτο μνημόνιο.
Θα περιλαμβάνει δηλαδή τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η χώρα έναντι των παραχωρήσεων που θα κάνουν οι πιστωτές μας στο θέμα του χρέους(Conditionality). Εκτιμώ μάλιστα ότι οι δεσμεύσεις αυτές κάθε άλλο παρά ανώδυνες θα είναι», ανέφερε.

Στην ερώτηση «πώς βλέπετε να εξελίσσεται η ελληνική οικονομία;», απάντησε:
«Η χώρα έχει τηρήσει σχεδόν όλες τις δεσμεύσεις των μνημονίων, ωστόσο η οικονομία βρίσκεται σε κρίση διαρκείας.

Έχουν περάσει αρκετά  χρόνια από την υπογραφή του πρώτου μνημονίου κι όμως η αβεβαιότητα για το μέλλον εξακολουθεί και σήμερα να είναι μεγάλη.

Για να επιτευχθεί διατηρήσιμη και ισχυρή ανάπτυξη, που είναι το κύριο ζητούμενο, η απλή νομοθέτηση των μνημονιακών μέτρων  δεν αρκεί.

Χρειάζονται πιο τολμηρά μεταρρυθμιστικά βήματα, ισχυρή πολιτική δέσμευση, σωστή υλοποίηση, στέρεοι θεσμοί και μια διάχυτη στο πολιτικό σύστημα και την κοινωνία κουλτούρα, που να ενθαρρύνει τις επενδύσεις, την καινοτομία  και την επιχειρηματικότητα.
Όσο αυτά δεν υπάρχουν, βιώσιμη και ισχυρή ανάπτυξη δεν θα έρθει.

Βέβαια και το διεθνές κλίμα έχει τελευταία επιδεινωθεί, δυσκολεύοντας την έξοδο της χώρας από το σκοτεινό τούνελ».

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three × two =