ΣΤ. ΝΤΗΠΑΡΤΜΕΝΤ : ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

gulen-soros

Ο Γκιουλέν, που διαψεύδει ότι ενέχεται στο αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα, είναι επικεφαλής ενός θρησκευτικού τάγματος το οποίο είναι γνωστό με την ονομασία Χιζμέτ («Υπηρεσία» στην τουρκική) και διαθέτει ένα δίκτυο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ΜΚΟ και εταιρειών. Κάτι ανάλογο με το δίκτυο οργανώσεων και πραχτόρων του Τζ. Σόρος δηλαδή, αλλά με ισλαμοθρησκευτική μορφή.,.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ «ΣΥΜΜΑΧΟΙ» ΜΑΣ ΤΩΝ  ΙΣΛΑΜΟΚΑΝΙΒΑΛΩΝ  ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ  ΟΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ 10.000 ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Συσταση για την απομάκρυνση των οικογενειών του αμερικανικού προξενικού προσωπικού στην Κωνσταντινούπολη εξέδωσε το Στ. Ντηπάρτμεντ προειδοποιώντας για κίνδυνο επιθέσεων «εξτρεμιστικών οργανώσεων» με στόχο αμερικανούς πολίτες. Πρόκειται για τη δεύτερη προειδοποίηση αυτού του είδους που κάνει μέσα σε μια εβδομάδα μόλις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τους Αμερικανούς στην Τουρκία, γεγονός που πιστοποιεί την ανησυχία της Ουάσινγκτον για τις «αυξανόμενες απειλές των τρομοκρατικών οργανώσεων». Η απόφαση αυτή ελήφθη «βάσει πληροφοριών που καταδεικνύουν ότι εξτρεμιστικές οργανώσεις συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για να επιτεθούν σε αμερικανούς πολίτες σε συνοικίες της Κωνσταντινούπολης όπου ζουν ή όπου συχνάζουν».

ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΜΕ ΙΣΛΑΜΟΚΛΑΡΕΣ

ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΚΕ  ΙΣΛΑΜΙΣΜΟ  «ΑΚΟΥΜΠΩΝΤΑΣ», ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ, ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ..

Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΑΡΣΗ

Χιλιάδες ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας είναι μεταξύ αυτών που παύθηκαν μέσω ενός νέου διατάγματος, το οποίο δημοσιεύθηκε αργά το Σάββατο στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ενώ έκλεισαν άλλα 15 μέσα ενημέρωσης, που σχεδόν όλα μετέδιδαν από την κυρίως κουρδική νοτιοανατολική Τουρκία.

Ακόμη, με διατάγματα καταργήθηκαν οι εκλογές για την επιλογή των πρυτάνεων στα πανεπιστήμια, καθώς θα τους διορίζει ο Ταγίπ Ερντογάν απευθείας, από τους υποψηφίους που ανακηρύσσονται από το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Συμβούλιο.

Επίσημα, περισσότεροι από 37.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι, εισαγγελείς, αστυνομικοί έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα. Οσο για τα ΜΜΕ που έχουν κλείσει, έχουν ξεπεράσει τα 160.

Μόλις χθές, το καθεστώς Ερντογκάν έπαυσε πάνω από 10.000 δημόσιους λειτουργούς ως ύποπτους για διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η κυβέρνηση κατηγορεί ως ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Τη Δευτέρα, το αμερικανικό ΥΠΕΞ είχε προειδοποιήσει σε ταξιδιωτική του οδηγία τους Αμερικανούς να «επανεξετάσουν προσεκτικά το εάν θα ταξιδέψουν στην Τουρκία με δεδομένες τις σημερινές περιστάσεις». «Οι αμερικανοί και οι ξένοι τουρίστες έχουν στοχοθετηθεί ρητά από διεθνείς και τοπικές τρομοκρατικές οργανώσεις οι οποίες δρουν στην Τουρκία», υπογραμμίζεται και στις δύο προειδοποιήσεις της αμερικανικής διπλωματίας. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διευκρίνισε ότι το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη παραμένει ανοικτό και ότι η εντολή αυτή δεν έχει εφαρμογή σε άλλες αμερικανικές διπλωματικές αποστολές στην Τουρκία.

ERDOMISOILS

ΚΑΘΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΛΑΜΟΚΑΝΙΒΑΛΩΝ… «Εγώ εδώ δίνω μάθημα ιστορίας(!) Εγώ μίλησα για τη Λωζάνη και ενοχλήθηκαν. Γιατί; Τα νησιά που βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας, το φωνάζω ήταν δικά μας τα νησιά αυτά. Σε αυτά τα νησιά έχουμε ιστορία μας, μνημεία μας, τζαμιά μας,. Ακόμα ενοχλούνται όταν τα λέμε. Γιατί;», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. ΕΤΣΙ, ΔΗΛΑΔΗ, ΧΑΝΟΝΤΑΙ …. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΖΩΕΣ……………..ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ……..ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ… ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ?

Οι σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία, κράτη-συμμάχους στο NATO, τέθηκαν σε δοκιμασία μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και τις μάταιες εκκλήσεις της Άγκυρας στην Ουάσινγκτον να προχωρήσει στην έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, ενός ιεροκήρυκα που ζει αυτοεξόριστος στην Αμερική και η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί τον εγκέφαλο πίσω από την απόπειρα ανατροπής της. Οι αμερικανικές αρχές υπογραμμίζουν ότι η απόφαση περί της έκδοσης ή μη επαφίεται στη Δικαιοσύνη, προστατεύοντας κορυφαίο πράκτωρά τους…

Ο Γκιουλέν, που διαψεύδει ότι ενέχεται στο αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα, είναι επικεφαλής ενός θρησκευτικού τάγματος το οποίο είναι γνωστό με την ονομασία Χιζμέτ («Υπηρεσία» στην τουρκική) και διαθέτει ένα δίκτυο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ΜΚΟ και εταιρειών. Κάτι ανάλογο με το δίκτυο οργανώσεων και πραχτόρων του Τζ. Σόρος δηλαδή, αλλά με ισλαμοθρησκευτική μορφή.,.

Η τουρκική κυβέρνηση χαρακτηρίζει το κίνημα του Γκιουλέν «τρομοκρατική οργάνωση». Ακόμη και πριν από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα, η κατάσταση στην Τουρκία ήταν τεταμένη, εξαιτίας τόσο της επανέναρξης της δράσης των κούρδων αυτονομιστών ανταρτών, όσο και των συνεπειών του πολέμου στη Συρία, κυρίως τις επιθέσεις στο τουρκικό έδαφος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × 1 =