ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΡΟΖ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΓΜΟΣ ΣΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ «ΣΥΣΤΗΜΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΡΑΔΟΚΑΝΑΛΑ

%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%be%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%b1

ΠΑΝΩ ΠΟΥ ‘ΧΑΝ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ! Ο ΟΜΠΑΜΙΑΣ ΞΑΝΑΛΕΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΡΩΣΙΑ..

ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΡΕΣΑΛΤΟ !

 

Οι πέσεις εγχώριων κέντρων στους αμερικανούς (από «νταβάδες» που τους έκλειναν το «σπίτι» – κουραδοκάναλο)  να τελειώνουν με τον Τσίπρα φαίνεται πως έπιασαν τόπο..  Είναι κι αυτός ο φόβος του Σαββίδη που θέλει, λέει, επαγγελματικό κανάλι επιπέδου Ρ/Τ,  κάτι που θίγει ευθέως το ΝΑΤΟ αυτή την εποχή.. Ετσι πήραν ρεβάνς οι «συμμέτοχοι» στο Μούγκα τιβί που το εκλεισαν λόγω υψηλού εργατικού κόστους..

Βεβαίως με την απόσυρση της (ν)τροπολογίας για τις 4 άδειες χοντραίνει όχι μόνο το παιχνίδι της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και η «μάχη χωρίς αρχές» ανάμεσα στους μαφιόζους του Συστήματος Σημίτη που κυβερνά ακόμα… Βυθίζεται σε χάος το πλέγμα εξουσίας στην λεηλατημένη αποικία όπου τώρα η Διαφθορά εκλαμβάνει πειρατικά χαρακτηριστικά, όχι μόνον ως προς το ήθος, αλλά και ως προς το στυλ των συγκρούσεων..

 

Η τροπολογία Βατερλώ για Σφύριζα αποσύρθηκε, αλλά το θέμα ανατροπής της ροζ διακυβέρνησης τέθηκε επιτακτικά από πολλές μεριές..  Ο Νίκος Παππάς, στη χθεσινή του συνέντευξη στο ΑΠΕ, βγήκε σαν μετανοιωμένη Μαγδαληνη  να τόνισει ακριβώς ότι «είμαστε εδώ για να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων».

Η κατάθεση της νυχτερινής (ν)τροπολογίας, ωστόσο, συνδέθηκε από ορισμένες κομματικές και κυβερνητικές πηγές και με την προσπάθεια που κάνει ο υπουργός Επικρατείας να βγει κατά το δυνατό πιο ενισχυμένος από το εν εξελίξει συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – μια προσπάθεια, στην οποία φαίνεται να επενδύει και στην δυναμική στάση που επιδεικνύει στο θέμα των καναλιών.

Κατά άλλες πληροφορίες, η σπουδή να ξεκαθαρίσει το τηλεοπτικό τοπίο και να κλείσουν το συντομότερο δυνατό όσοι σταθμοί δεν έχουν άδεια προκλήθηκε από τις πιέσεις των 4 υπερθεματιστών του διαγωνισμού που ήδη έχουν καταβάλει την πρώτη δόση και φέρονται να ζητούν το άμεσο κλείσιμο των μη αδειοδοτημένων ανταγωνιστών τους.

Ο Παππάς είχε συναντήσεις και με τους 4 νέους καναλάρχες, με τελευταίο το γεύμα της περασμένης εβδομάδας στις εγκαταστάσεις του ομίλου Αλαφούζου στον ΣΚΑΙ. Παρουσιάζονταν ως να προσφέρει δώρο την άδεια στους συγκεκριμμένους ολιγάρχες προσδικώντας μια συμμαχία στήριξης στο καθεστώς της «αριστεράς» για να «φάνε» ό,τι έχει απομείνει..  ΔΕΗ. ύδατα, ανθρωπιστικό δουλεμπόριο, «εθνική  κυριαρχία» …

 

Πέραν αυτών των παραμέτρων, όμως, εντός της κυβέρνησης υπάρχει κι ένας ευρύτερος προβληματισμός για το ποιοι πρέπει να είναι οι χειρισμοί στο θέμα των μη αδειοδοτημένων καναλιών. Σ’ αυτόν τον προβληματισμό, δεν συμμερίζονται όλοι την δυναμική γραμμή Παππά και στο πρωθυπουργικό γραφείο έχουν κατατεθεί εισηγήσεις να «αγοραστεί χρόνος» και να δοθούν όλα τα δυνατά περιθώρια διεργασιών και συνεργειών προκειμένου να διασωθούν όσο το δυνατό περισσότερες θέσεις εργασίας.

Οι εισηγητές αυτής της στάσης θεωρούν ότι ένα «μαύρο» τύπου ΕΡΤ στα μη αδειοδοτημένα κανάλια, και κυρίως, η μαζική απώλεια περίπου 1.500 θέσεων εργασίας μπορεί να έχει υψηλότατου κόστους συνέπειες για την κυβέρνηση.  Φανταστείτε όλους αυτούς που  υπηρετούσαν τη γραμμή «τα μνημόνια είναι ευλογία» με ψυχολογικό πόλεμο και αποδόμηση πολιτισμου να κάνουν τώρα ακριβώς τα αντίθετα μέσα από το Ιντερνετ κι όχι μόνον..

 

Η τροπολογία Παππά προβλέπει ότι όλα τα μη αδειοδοτημένα κανάλια θα κλείσουν 5 ημέρες μετά την έκδοση της υπουργικής απόφασης που θα οριστικοποιεί τους νέους καναλάρχες, ενώ προβλέπονται βαριές κυρώσεις και πρόστιμα για όσους δεν συμμορφωθούν.  Χθές  αργά κατάλαβαν ό,τι μια τέτοια κατάσταση δεν είναι διαχειρίσιμη από το κομματικό προσωπικό που διαθέτουν..

Πηγές κοντά στον υπουργό Επικρατείας, πάντως, αναφέρουν ότι η κατεύθυνση δεν θα αλλάξει και ότι η τροπολογία απλώς παγώνει μέχρι να εξαντληθούν τα περιθώρια συγκρότησης του ΕΣΡ. Κατά τις ίδιες πηγές, «δεν υφίσταται και το περιθώριο των 90 ημερών» το οποίο υποδείκνυε μέχρι πρόσφατα η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη ως το μεταβατικό διάστημα πριν ρίξει η Digea «μαύρο» στα κανάλια μετά την οριστική ανακήρυξη των 4 υπερθεματιστών.

Επισημαίνεται ότι χθες το βράδυ, και πριν αποσυρθεί η τροπολογία, κύκλοι κοντά στον Νίκο Παππά προσδιόριζαν τον χρόνο στον οποίο θα κλείσουν τα μη αδειοδοτημένα κανάλια περίπου μετά από έναν μήνα – δηλαδή, στα μέσα Νοεμβρίου…

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seven + 14 =