ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ..

 
nato-aigaio

ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ !

Στο ΝΑΤΟ, λέει καταγγέλθηκε από την Αθήνα η ανεξέλεγκτη δράση τουρκικών υποβρυχίων στον βυθό του Αιγαίου καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, από το ΓΕΕΘΑ υπήρξαν εισηγήσεις να επιδοθεί διάβημα επί τούτου, ακόμη και ως το επίπεδο του γενικού γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Τι λέτε ρε παιδιά; Ετσι σκληρά κάνουν  ότι δεν βλέπουν πως θα χάσουμε νησιά, οι παγκόσμιες της Αθήνας.. Ετσι κάναν στους Τούρκους τα μούτρα κρέας ;
Η Αγκυρα έχει δεσμεύσει το  μισό Αιγαίο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Ειδικά την περιοχή γύρω από τη Χίο φτάνοντας μέχρι τον Αϊ Στράτη, αλλά και την Ευβοια κάποια στιγμή, μέχρι τα Χριστούγεννα

NATO-Stoltenberg

Ευτυχώς έχουμε το ΝΑΤΟ.. Ο γενικός γραμματέας Στόλτεμπεργκ νίπτει τας χείρας «ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ» λένε και τηρούν ίσες αποστάσεις.. Είναι σαν να μην υπάρχουν..

 
Στο υπόμνημα διαμαρτυρίας τονίζεται ότι τα υποβρύχια του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού κινούνται και πραγματοποιούν ασκήσεις σε περιοχές οι οποίες έχουν δεσμευτεί και περιλαμβάνουν ελληνικά νησιά και νησίδες και την περιβάλλουσα αυτών ελληνική χωρική θάλασσα για τον Σεπτέμβριο και μέρος του τρέχοντος μήνα Οκτωβρίου.  Είναι δηλαδή ένα «εκ των υστέρων» δημοσίευμα αυτό που εμφανίζει πρωτοσέλιδο σήμερα η Καθημερινή.  Και η «καταγγελία» έτσι εκ των υστερων ?
 
Καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, τρία υποβρύχια του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού είχαν δεσμεύσει και κινήθηκαν σε εκτεταμένες περιοχές σχεδόν στο σύνολο του Αιγαίου, αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας. Συγκεκριμένα, δεσμεύτηκαν περιοχές γύρω από τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο, τη Χίο, τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο, την Κάρπαθο, το Καστελόριζο και τα βόρεια της Κρήτης.
 
Κατά τη διάρκεια του μήνα, έξι ελληνικά υποβρύχια κινούνταν, έχοντας λάβει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, προκειμένου να επισημάνουν δια της παρουσίας τους την κυριαρχία της Ελλάδας στον χώρο. Η υποθετική αυτή «απάντηση» της Αθήνας δείτε σε τι τουρκικές αξιώσεις αντιστοιχεί..
Με τις ρηματικές διακοινώσεις-ΝΟΤΑΜ  Α4233/16 και Α 4232/16) που εκδόθηκαν σε απάντηση των δυο ελληνικών αναγγελιών Α 2088/16 και Α2077/16 για πραγματοποίηση ασκήσεων στο Αιγαίο από 2 έως 7 Οκτωβρίου από την Πολεμική Αεροπορία σε περιοχές που εμπίπτουν είτε σε ελληνικό εναέριο χώρο είτε στο FIR Αθηνών, τονίζουν ότι οι περιοχές αυτές δεν είναι ελληνικής κυριαρχίας!
Σύμφωνα με την τουρκική ΝΟΤΑΜ Α4233/16 η πρώτη ελληνική αναγγελία από την ΥΠΑ ,παραβιάζει την υποχρέωση της Ελλάδας για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου βάσει της «Απόφασης των Έξι το 1914», της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάννης ( με το Παράρτημα της που συνδέεται με το καθεστώς των Στενών) και της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων το 1947
Σύμφωνα με την Τουρκία, η Χίος και η Ρόδος (που όπως όλα τα ελληνικά νησιά αναφέρονται παρατύπως και με το τούρκικο όνομα τους – Sakiz και Rodos- αντί για Chios και Rhodes) δεν θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται σε κανένα σχέδιο οιασδήποτε στρατιωτικής άσκησης η εκπαίδευσης
Με την δεύτερη ΝΟΤΑΜ A4232/16 οι τουρκικές αρχές επανέφεραν και πάλι το ζήτημα της υποχρέωσης της Ελλάδας να μην συμπεριλαμβάνει στον σχεδιασμό ασκήσεων μιας σειράς νησιών λόγω της υποτιθέμενης υποχρέωσης αποστρατιωτικοποίησης τους . Τα νησιά αυτά είναι η Σαμοθράκη, τα Ψαρά, η Χίος, η Ικαρία, η Κάρπαθος και η Αστυπάλαια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι και στις δυο τουρκικές ΝΟΤΑΜ επισημαίνεται ότι όχι μόνο το έδαφος των νησιών αλλά και όλες οι συνδεδεμένες με αυτά ζώνες (and/or her territory) πρέπει να αποκλεισθούν από τις ελληνικές ασκήσεις.»
Ολα τα ΜΜΕ τώρα μιλούν για τους συσχετισμούς ισχύος ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία, κάνοντας πως δεν γνωρίζουν την κατάστασή μας.. Λες και δεν υπάρχει καθοριστική προϊστορία που έχει διαμορφώσει συνθήκες απαγορευτικές για να αντισταθούμε..
Πως μπορεί να μιλάει κανείς για την ισχύ και το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού παραβλέποντας τη διαφθορά, είναι το βασικό ερώτημα.. 
Το 74 κατέστι σαφές, ότι για την πολιτική Διαφθορά η Κύπρος «κείται μακρυά». Τα πολιτικά ενεργούμενα των ιμπεριαληστών, σιγά-σιγά, οι «πράχτωρες» που λέμε, αρχικά των αγγλοαμερικάνων, έφεραν και την παρούσα συφορά. Στρατό δεν έχουμε χωρίς εμπιστοσύνη, ούτε ηγεσία καμμιά.. Τώρα βλέπουμε ό,τι χωρίς ανεξάρτητο κράτος δεν υπάρχουν «σύμμαχοι». Γι αυτό έχει λυσσάξει ο «Ερντυ», ο παγκόσμιος ισλαμοκανίβαλος, ευκαιρία για τούμπα Τούρκα στο Αιγαίο.. Αυτό το έργο, το Ελληνομοναχικό θα το δούμε να παίζεται, παράλληλα με το προσφυγομεταναστευτικό και με το «φέρτε τα κλεμμένα πίσω προδοτικά λαμόγια»..  Αν γίνει μπαμ ζοφερο, όποιος θέλει να πολεμήσει,  στρατεύεται με Τσίπρα και Καμμένο αρχηγό..

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × 4 =