ΝΕΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2017

paidia-aetoshmaia

ΠΟΛΛΟΙ ΝΕΟΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΒΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟ.. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΣΩΣ ΥΒΡΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

ΑΦΑΙΡΟΥΝ 3,1 ΔΙΣ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ + 1,7  ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Εχει γονατίσει ο Ελληνικός λαός

8 ΣΤΟΥΣ 10 ΑΝΕΡΓΟΥΣ, 73%, ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ.. ΕΝΩ ΟΙ 9 ΧΩΡΙΣ  ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 40%! (ΚΑΙ ΜΕ ΗΓΕΣΙΑ ΤΣΙΠΡΟΤΣΑΚΑΛΩΤΑ.)

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017 επιχειρεί άλλη μία τεράστια αναδιανομή εισοδήματος και στα δύο άκρα των εισοδημάτων, με απρόβλεπτες επιπτώσεις, όπως αναφέρει το ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο οικονομικό του δελτίο για την ελληνική οικονομία.

%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%83

Συγκεκριμμένα, αναδιανομή «από τη μια πλευρά στους φορολογούμενους, από τα υψηλότερα εισοδήματα προς τα χαμηλότερα (εδώ κατά τον ΣΕΒ περιλαμβάνεται και η συμπαθής -προς κάθε κυβέρνηση- ομάδα των φοροφυγάδων) και από την άλλη πλευρά, από τους συνταξιούχους και τους επιδοματούχους του παλαιού συστήματος (όπου δεν υπήρχε διαχωρισμός προνοιακών και συνταξιοδοτικών παροχών) στους δικαιούχους του νέου συστήματος παροχών και κοινωνικών δαπανών».


Ο ΣΕΒ παρατηρεί επίσης ότι, πέραν της δημοσιονομικής προσαρμογής που στοχεύει στην αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος της γενικής κυβέρνησης σε 1,8% του ΑΕΠ το 2017, ο προϋπολογισμός αφαιρεί αγοραστική δύναμη ύψους 2,5 δισ. ευρώ (3,1 δισ. τη διετία 2016/2017) μέσω των φόρων, και 1 δισ. ευρώ περίπου (1,7 δισ. τη διετία 2016/2017) μέσω, κυρίως, των συντάξεων και των κοινωνικών δαπανών, πριν αντισταθμιστεί μερικώς το ισοζύγιο με αύξηση των δαπανών το 2017 κατά 871 εκατ. ευρώ για τη θέσπιση του Εισοδήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και για παρεμβάσεις στους τομείς της υγείας, της παιδείας και κοινωνικής προστασίας.

Τα ΤΡΑΓΙΚΑ στοιχεία του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ : Κάθε άνεργος βρίσκεται χωρίς δουλειά περισσότερο από δυόμισι έτη. Σε 350.000 οικογένειες δεν υπάρχει εργαζόμενο μέλος. Η μακροχρόνια ανεργία (δηλαδή άνεργος πάνω από 12 μήνες) κινείται στο 73%.

Η ανεργία πλήττει κυρίως τους νέους και τις νέες (18-24 ετών), ο ένας στους δύο είναι άνεργος (50,4%). Οι 9 στους 10 ανέργους βρίσκονται στο περιθώριο και δεν λαμβάνουν καμία απολύτως στήριξη από τον ΟΑΕΔ ούτε ως επίδομα ανεργίας ούτε ως επιδότηση απασχόλησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 10% των ανέργων λαμβάνει επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ενώ το πρόσθετο επίδομα των 200 ευρώ τον μήνα το λαμβάνει μόλις το 1,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων μακροχρόνια ανέργων.

Κατά την 4ετία των δύο Μνημονίων (2010-2014) καταγράφηκε αύξηση κατά 45% στον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων και μείωση 47% στον αριθμό των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας. Η πραγματική ανεργία στερεί από το ασφαλιστικό σύστημα πάνω από 7 δισ. ευρώ.- Κάθε χρόνο προ κρίσης δημιουργούνταν 58,9 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας ενώ στη διάρκεια της κρίσης χάνονταν ετησίως 170,5 χιλιάδες θέσεις. Το ποσοστό απασχόλησης μειώθηκε από περίπου 50% το 2008 σε κάτω του 40% το 2015.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, δύο στις 3 προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα είναι με ευέλικτες μορφές απασχόλησης (τρίμηνα, τετράμηνα κ.ά.).

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

sixteen + thirteen =