Ο ΠΡΑΧΤΩΡ ΦΙΛΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ !

ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΑΡΧΑΙΩΝ

«Αποσιωπάται έτσι η ουσία του ελληνικού πολιτισμού, η εξάπλωσή του σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο, η ενότητά του, όπως την επέτυχε ο Φίλιππος Β’, ο βασιλιάς της Μακεδονίας, η οικουμενική διάσταση και σημασία του μέσω του εκπολιτιστικού έργου του Μ. Αλεξάνδρου.» Το υπουργείο δεν αποκρίνεται σε δημόσιο διάλογο.. Ισως δε να επιδιώκουν τη  λαϊκή οργή για να πάει ο κόσμος σε αδιέξοδη μεσολάβηση διαδηλώσεις να συντριβεί.. Οπως  έχει προβλέψει απο πέρσι η  Πρεσβεία των ΗΠΑ

 

ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ «ΝΑ ΦΑΕΙ ΞΥΛΟ» Ο ΧΟΝΤΡΟΓΚΕΜΠΕΛΣ ΤΗΣ ΑΠΑΙΔΕΙΑΣ !

«ΚΩΛΟΣ ΚΑΙ ΒΡΑΚΙ» ΜΕ ΤΟ ΤΖΕΡΥ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Εντονα αισθήματα προκαλεί το φιρμάνι του υπουργείου Απαιδείας να κόψει ολόκληρα μεγάλα κεφάλαια στο μάθημα της Ελληνικης Ιστορίας. Συγκεκριμμένα «κόβουν» όλη την Αρχαία Ιστορία, η οποία προσεκτικά διδάσκεται στα  σχολεία όλων των άλλων χωρών της  Ευρώπης. Ακόμη τα μέλη της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων έχουν ξεσηκωθεί από την «αποδόμηση» (με τσεκούρι) του πολιτισμού μας.

Στο πλαίσιο της αναθεώρησης των προγραμμάτων σπουδών των Αρχαίων Ελληνικών και της Ιστορίας, το υπουργείο επιτάσει «να διδάσκονται συνοπτικά και να μην εξετάζονται» ως ύλη Α’ Λυκείου Ο Πρώτος και ο Δεύτερος Ελληνικός Αποικισμός, Η σημασία των Περσικών Πολέμων, Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος, Ο Φίλιππος Β’ και το Οικουμενικό Κράτος του Μ. Αλεξάνδρου. Επίσης,  ο Κυκλαδικός, ο Μινωικός και ο Μυκηναϊκός Πολιτισμός,  οι οποίοι αν  και θεμελιακοί στην Ιστορία μας,  υπέχουν  θέση περικοκλάδων ως ντεκόρ…

 

filhs-jerry

«ΚΩΛΟΣ ΚΑΙ ΒΡΑΚΙ» ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.. Gloria Aligianni Θα πω το εξής για τον Ιερώνυμο από φίλο που δουλεύει μέσα στο υπουργείο Παιδείας και ας το καταλάβουν αυτό ο κόσμος. Ο Ιερώνυμος μπαινοβγαίνει καθημερινά στο γραφείο του υπουργού συζητώντας διάφορα θέματα και οι σχέσεις είναι πολύ καλές. Συμφωνούν σχεδόν σε όλα.. Γι’αυτό ας μην τρώμε σανό για τον Κατοχικό τραγόπαπα!

 

Ειδικότερα εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε στους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιβάλλει να διδάσκονται συνοπτικά και να μην εξετάζονται καθόλου στην Α΄Λυκείου τα ακόλουθα κεφάλαια της αρχαίας ελληνικής ιστορίας: Κυκλαδικός Πολιτισμός, Μινωικός Πολιτισμός, Μυκηναϊκός Πολιτισμός.

Συγκεκριμένα πρόκειται για κεφάλαια όπως: Ο Πρώτος και ο Δεύτερος Ελληνικός Αποικισμός, Η σημασία των Περσικών Πολέμων, Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος, Ο Φίλιππος Β’ και το Οικουμενικό Κράτος του Μ. Αλεξάνδρου.

Η Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων κάνει λόγο για «νέα, ολέθρια και αυθαίρετη απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αφαιρέσει από την ύλη της Ιστορίας κάποια κεφάλαια».

Η ανακοίνωση της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων:

Α. Με τις αποφάσεις αυτές του υπουργείου, το σχολείο παρέχει στους μαθητές ελλιπή γνώση του ελληνικού πολιτισμού στη συνέχεια και στην διαχρονία του. Αποσιωπάται έτσι η ουσία του ελληνικού πολιτισμού, η εξάπλωσή του σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο, η ενότητά του, όπως την επέτυχε ο Φίλιππος Β’, ο βασιλιάς της Μακεδονίας, η οικουμενική διάσταση και σημασία του μέσω του εκπολιτιστικού έργου του Μ. Αλεξάνδρου.

Β. Η κατάργηση μάλιστα της εξέτασης των συνοπτικώς διδασκομένων αυτών κεφαλαίων της Ιστορίας, όπως συνέβη και με τα Αρχαία Ελληνικά, κατ’ ουσίαν οδηγεί στην πλήρη άγνοια από τους μαθητές των θεμελιωδών αυτών σελίδων της ιστορίας και του πολιτισμού μας και συρρικνώνει δραματικά την ανθρωπιστική παιδεία και την μόρφωση των νέων μας.

Το υπουργείο Παιδείας της χώρας μας επιδίδεται μεθοδικά και συστηματικά στην συρρίκνωση και υποβάθμιση της διδασκαλίας των ανθρωπιστικών μαθημάτων στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Δεν του φάνηκε αρκετή, φαίνεται, η μείωση των ωρών διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο ούτε η κατάργηση του Επιταφίου του Περικλέους στη Γ’ τάξη Λυκείου, ούτε η κατάργηση της εξετάσεως των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο.

Με νέα, ολέθρια απόφασή του συνεχίζει την εκθεμελίωση των βασικών πυλώνων του πολιτισμού μας στην Ελληνική Εκπαίδευση. Η Ε.Ε.Φ. καλεί το υπουργείο Παιδείας «να αναθεωρήσει τις ολέθριες αυτές αποφάσεις του και να δείξει γνήσια και ουσιαστική φροντίδα για την ολόπλευρη καλλιέργεια και μόρφωση της ελληνικής νεολαίας».

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seven − seven =