ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΕ ΡΑΓΙΑ

amygdaleza-sfyriza

Ποινές φυλάκισης που ξεπερνούν τα δύο χρόνια προβλέπει το νέο ποινολόγιο, πέρα απο τα εξοντωτικά πρόστιμα για όσους δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, τέλη κλπ. την ώρα που κανείς μη προνομιούχος δεν έχει λεφτά,.. Δεν αφήνουν κανέναν Ελληνα να δουλεψει ενώ ανοίγουν πάλι την Αμυγδαλέζα.. ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ λειτουργουν 70 ΜΚΟ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΑΥΤΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΝΩ ΠΕΦΤΕΙ ΜΑΥΡΟ & ΣΤΑ ΚΟΥΡΑΔΟΚΑΝΑΛΑ

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ Η ΧΩΡΑ

«Μεχρι να καταλάβει ο κόσμος ό,τι πρέπει να τους πάρει με τις πέτρες»..

Χθες μάθαμε ότι, το έλλειμμα του ΙΚΑ διπλασιάστηκε μέσα σ’ ένα χρόνο λόγω της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης και της κάμψης των εσόδων. Το άλλοτε χαρωπό σκαρί «Η ΩΡΑΙΑ  ΕΛΛΑΣ» που κατέλαβαν με πειρατεία πολιτικά καθάρματα βουλιάζει τώρα χωρίς πυξίδα και με μεγάλο μέρος του πληρώματος σε ιδεολογική και πολιτική απόγνωση. Τα Σφύριζα στο τιμόνι γενοκτονούν τους γέρους μας,, όπως το είχαν προαναγγείλει κατακτητές και  ντόπιοι σμπίροι.   Οι συντάξεις εξαφανίζονται, η περίθαλψη στα νοσοκομεί σκοτώνει..

Το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας, το οποίο μάλιστα θα αποτελέσει τον πυλώνα τού υπό σύσταση Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), είναι ένα βήμα πριν τη κατάρρευση και στην κυβέρνηση εφευρίσκουν «μπαλώματα» της τελευταίας στιγμής απλά και μόνο για να μην αφήσουν απλήρωτους τους συνταξιούχους τους επόμενους μήνες.

katrougal mandilaki

ΤΟ ΠΑΛΑΒΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ..

 

Όπως αποκάλυψε η Ομοσπονδία των εργαζομένων στο ασφαλιστικό Ταμείο (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) το έλλειμμα «κλειδώνει» στα 2,099 δισ. ευρώ για το 2016 από 950 εκατ. ευρω πέρυσι με αποτέλεσμα το Ίδρυμα να ζητά να «σπάσει» ο κουμπαράς του ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών) για να καλύψει μέρος της μαύρης τρύπας και να καταφέρει να πληρώσει συντάξεις.

Έξτρα μείωση, η 12η που σύμφωνα με πληροφορίες θα φτάνει τα 50 ευρώ το μήνα, λόγω αναδρομικών κρατήσεων, θα επιβάλλεται από τον Νοέμβριο σε 250.000 επικουρικές συντάξεις. Στη «λύση αυτή», αντί μιας ακόμη μεγαλύτερης περικοπής που θα εξαφάνιζε τις συντάξεις, αν εφαρμοζόταν η αρχική ρύθμιση, φαίνεται να καταλήγουν το υπουργείο Εργασίας με την τρόικα.

Η νέα διάταξη θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών στη Βουλή με όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα που έμειναν σε εκκρεμότητα από την αξιολόγηση της τρόικας τον περασμένο Ιούνιο και θα προβλέπει ότι το όριο των αναδρομικών περικοπών θα φτάνει στα 50 ευρώ και δεν θα περιορίζεται σε ένα πλαφόν μείωσης 10%, όπως αρχικά είχε προτείνει ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος.

Οι κρατήσεις θα ξεκινήσουν από τον Νοέμβριο και θα διαρκέσουν μέχρι οι συνταξιούχοι να «εξοφλήσουν» τις αναδρομικές μειώσεις που ισχύουν από τον Ιούνιο…

Το τρίτο και φαρμακερό «χτύπημα» στις επικουρικές  θα εμφανιστεί στους λογαριασμούς 25.000 συνταξιούχων στις 4 Οκτωβρίου. Στο φάσμα των περικοπών αυτή τη φορά θα μπουν οι συνταξιούχοι πρατηριούχοι  υγρών καυσίμων του ΟΑΕΕ (ΤΕΑΠΥΚ), ο δικαιούχοι επικουρικών του τομέα  Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, Συμβολαιογράφων και Δικηγόρων (ΕΤΑΑ), του Τομέα Επικουρικής Ασϕάλισης Τεχνικών Τύπου (Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε.), οι συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας (ΤΕΑΠΕΤΕ)  και οι συνταξιούχοι της πρώην χωροφυλακής (ΤΕΑΕΧ). Κατά πάσα πιθανότητα – θα οριστικοποιηθεί  τις επόμενες ημέρες – η παρακράτηση των αναδρομικών δε θα αρχίσει από τις συντάξεις του Οκτωβρίου αλλά από το Νοέμβριο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, οι περικοπές για τους πρώην εργαζόμενους στην Εμπορική (που εισπράττουν ήδη επικουρική) αγγίζουν το 40%. Αντίστοιχες μειώσεις, της τάξης του 40% θα δουν οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων, οι δικηγόροι και οι ναυτικοί. Οι συμβολαιογράφοι υπολογίζεται πως θα έχουν 25% «ψαλίδι» στις επικουρικές τους και οι τεχνικοί Τύπου 15-18%. Χωρίς μειώσεις θα δοθούν οι επικουρικές των πρώην χωροφυλάκων. Για την επόμενη πληρωμή του Νοεμβρίου παραπέμπεται ο επανυπολογισμός για αρτοποιούς του ΟΑΕΕ (ΤΕΑΑ), τους δημοσιογράφους (Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε.) και τους συνταξιούχους της πρώην αστυνομίας πόλεων (ΤΕΑΥΑΠ).

«Τρύπα» 4 δισ. φέτος στα Ταμεία – Νέες μειώσεις στις συντάξεις

ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ

mko-apelaste

ΣΑΒΒΑΣ ΡΟΜΠΟΛΗΣ : «Στο τέλος του 2016 οι δαπάνες της επικουρικής θα είναι 4 δισ. ευρώ και τα έσοδα της θα είναι 2,8 δισ. ευρώ. Η επικουρική θα μπει στο 2017 με ένα έλλειμμα 2 δισ. ευρώ» σημείωσε ο καθηγητής Οικονομικών Κοινωνικής Πολιτικής και τόνισε ότι «από τη στιγμή που το σύστημα επικουρικής ασφάλισης έχει γίνει ένα σύστημα νοητής κεφαλαιοποίησης στο τέλος του 2016 όλο το ασφαλιστικό σύστημα θα έχει ένα έλλειμμα 4 δισ. ευρώ»

 

Την ώρα που τα νοσοκομεία δεν έχουν ούτε γάζες και οι ασθενείς αγοράζουν τα υλικά με τα οποία θα χειρουργηθούν εξαιτίας της υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων, το υπουργείο Υγείας μοιράζει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε ΜΚΟ που αφορούν τη λειτουργία δομών (οικοτροφείων, ξενώνων, κέντρων ημέρας κλπ) και εντάσσονται στο πρόγραμμα της «Εξατομικευμένης Παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας».

Τον Δεκέμβριο του 2015, δηλαδή λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος, το υπουργείο Υγείας προχώρησε σε μπαράζ τροποποιητικών αποφάσεων με τις οποίες αύξησε τη χρηματοδότηση των δομών αυτών που υπάγονται σε διάφορες ΜΚΟ, Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα. Και μάλιστα χωρίς να υπάρχει αύξηση των ασθενών, δηλαδή περισσότερες παρεχόμενες υπηρεσίες. Αυτό επετεύχθη και  με την αύξηση της ποσόστωσης του ΕΣΠΑ, χωρίς όμως να μειωθεί ανάλογα η κρατική χρηματοδότηση.

Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση είναι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Πέτρος Γιαννουλάτος, ο οποίος εγκρίνει τις σχετικές τροποποιήσεις. Καθοριστικό ρόλο έχει και η Διευθύντρια Ψυχικής Υγείας Αθανασία Λύτρα, δηλαδή η προϊσταμένη της διεύθυνσης του Υπουργείου που διαχειρίζεται τα δεκάδες εκατομμύρια επιχορηγήσεις σε ΜΚΟ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι ανιψιά του κ. Γιαννουλάτου. Μάλιστα στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα έχει αποσπαστεί τόσο η αδελφή του, εφοριακός, όσο και ο αδελφός του, μόνιμος υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας. Σοβαρό ρόλο φαίνεται να έχουν επίσης συγκεκριμένοι υπάλληλοι με θέση ευθύνης από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας, της Υπηρεσίας που διαχειρίζεται τους πόρους από το ΕΣΠΑ.

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ΜΚΟ που πήρε «μπόνους» 1 εκατ. ευρώ

lemitomos

ΓΙΑ ΚΑΘΕ 1 ΔΡΑΧΜΗ, Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΚΑΤΟΡΘΩΝΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΚΛΠ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ, ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΡΩΓΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ.. ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ, Η ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΕΛΛΗΝΙΖΟΥΝ..

Μεταξύ των Μη Κερδοσκοπικών Εταιρειών εντοπίζεται η Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου (ΕΠΡΟΨΥΗ). Ιδρυτικό μέλος είναι ο ψυχίατρος και βουλευτής του Σύριζα Χρήστος Μαντάς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της εφημερίδα, η συγκεκριμένη ΜΚΟ έλαβε 1.006.128 ευρώ περισσότερα από τον αρχικό προϋπολογισμό.

Οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον «Ευαγγελισμό», συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος, διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου. «Τα προβλήματα στο νοσοκομείο επιδεινώνονται», αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων, και σημειώνει ότι «οι εξαγγελίες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία είναι «κοροϊδία» , αφού ελάχιστοι ανέλαβαν στον Ευαγγελισμό και αυτοί κυρίως, με ελαστικές σχέσεις εργασίας».

Γεγονός πάντως ό,τι ζουμε μεγαλες στιγμες. Το ικα παλι με ελλειμα, παμε για τεταρτο μνημονιο και μια ακομη ανακεφαλαιοποιηση. Ααα και να μην ξεχναμε οτι τωρα τα χρηματα θα δωθουν απο τις καταθεσεις,ξεπουλαμε τα παντα απο δρομους μεχρι ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ.  Πρωτα θα τα τελειωσουν ολα μεχρι να καταλαβει ο κοσμος οτι πρεπει να τους παρει με τις πετρες. Χωρις γνωση δυστυχως δεν εχει ελευθερια.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × two =