ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΡΑΧΤΩΡΕΣ, Η ΕΛΟΝΟΣΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ !

ΤΑΣΙΑ ΦΙΔΙ

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΕ ΕΝΑ ΦΙΔΙ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΟ ΦΩΣ ?

 

12 Δημοι σε καραντίνα αιμοδοσίας !

ΚΕΛΠΝΟ :  ΠΡΩΤΕΥΕΙ  ΝΑ ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ «ΡΟΕΣ» ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

 

ΚΛΕΙΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΤΕ ΜΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ, ΑΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ Η Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.. ΠΑΡΑΠΛΑΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ «ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ», ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΑΣΤΡΑΦΤΕΙ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΔΟΤΑCΙΑ..

 

Παραδέχονται τώρα την έξαρση των  κρουσμάτων ελονοσίας και την συνδέουν με τον «αριθμό των εισαγομένων» προσφυγομεταναστών  στην άτυχη Ελλάδα πατρίς και επιχειρούν να καθησυχάσουν ενώ έχουν επιβάλει καραντίνα στην αιμοδοσία σε 12 περιοχές της επικράτειας οι «ευρωπαίοι» της παγκόσμιας κυβέρνησης της Αθήνας.
Παράλληλα το υπουργείο Υγείας ομολογεί ότι ο αριθμός των «εισαγόμενων» κρουσμάτων ήταν «απολύτως αναμενόμενος λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων/μεταναστών που προσήλθαν στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα».
Για την έξαρση του αριθμού των κρουσμάτων, για την οποία το υπουργείο Υγείας λέει ότι είναι «ένα φαινόμενο με εξάρσεις και υφέσεις που παρατηρείται όλα τα τελευταία χρόνια» ζήτησε την παραίτηση(ΤΡΙΧΕΣ ΔΗΛΑΔΗ  ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΛΠ) του ΓΓ του υπουργείου Υγείας ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Πατούλης, σύμφωνα με σχετικό άρθρο.
Η ανακοίνωση – ΓΑΡΓΑΡΑ του γελοίου υπουργού. Υγείας έχει ως εξής:

ΕΛΟΝΟΣΙΑ 1933

Nikakis Anastassios : 12 δήμοι της Ελλάδας σε καραντίνα λόγω ελονοσίας. Όπου νάναι θα κάνει κι ο Πλαστήρας το πραξικόπημα του 1933. Τα αποτελέσματα των πολιτικών «ναι σε όλα» και άπαντες στα 4 είναι πλέον ορατά και άκρως επικίνδυνα.

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια υπερβολική δημοσιότητα και αναίτια διόγκωση ενός υπαρκτού αλλά ελεγχόμενου προβλήματος , που αφορά κρούσματα ελονοσίας που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας.
Το Υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι είχε προβεί εγκαίρως σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες έτσι ώστε να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η δημόσια υγεία και διευκρινίζει ότι :
α) Η παρουσία σποραδικών κρουσμάτων ελονοσίας στη χώρα μας είναι ένα φαινόμενο με εξάρσεις και υφέσεις που παρατηρείται όλα τα τελευταία χρόνια.
β) Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για έγκαιρη διάγνωση, ενημέρωση, πρόληψη και θεραπεία με τη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων [ΚΕΕΛΠΝΟ, ΥΠΕ, υγειονομικές υπηρεσίες των Περιφερειών, Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ)].
γ) Ο αριθμός των «εισαγομένων» κρουσμάτων ήταν απολύτως αναμενόμενος λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων/μεταναστών που προσήλθαν στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα.
Σε «εγχώρια μετάδοση» οφείλονται 4 κρούσματα μετά την εκδήλωση των οποίων ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας συντονίζει και εποπτεύει την υλοποίηση των ενδεδειγμένων μέτρων για την αποφυγή διασποράς της νόσου.
δ) Υπάρχει ειδικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της Ελονοσίας που έχει εκπονηθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ και έχει ήδη ενεργοποιηθεί από το Υπουργείο Υγείας
ε) Βασική αρχή των πολιτικών δημόσιας υγείας είναι η πρόληψη. Γι’ αυτό το λόγο η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το ΕΚΕΑ προχώρησε σε διακοπή της αιμοδοσίας σε περιοχές αυξημένου κινδύνου. Σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας υπό τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, θα αναζητηθούν τρόποι αναπλήρωσης των απαραίτητων μονάδων αίματος.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, από την πρώτη στιγμή, έχειδώσει προτεραιότητα στα θέματα δημόσιας υγείας, παρακολουθεί τις εξελίξεις, προχωρά εγκαίρως σε συντονισμένες ενέργειες και με αφορμή τα ζητήματα υγείας προσφύγων/μεταναστών έχει αναπτύξει ένα πλέγμα δράσεων υπό την επιστημονική εποπτεία του ΚΕΕΛΠΝΟ (επιδημιολογική επιτήρηση, εμβολιασμοί, συνθήκες υγιεινής στους χώρους φιλοξενίας) και τον επιχειρησιακό συντονισμό του ΕΚΕΠΥ.
Είναι λυπηρό ένα θέμα δημόσιας υγείας που απαιτεί άμεσες, διακριτικές και αποτελεσματικές ενέργειες, να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και επικοινωνιακής τακτικής, προκαλώντας άσκοπη ανησυχία στους πολίτες αλλά και κίνδυνο διεθνούς δυσφήμισης της χώρας μας.
Η Δημόσια Υγεία και το αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας της κοινωνίας είναι πολύ ευαίσθητη και σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζεται με όρους καταστροφολογίας και ανεύθυνου λαϊκισμού.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twelve − one =