ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΜΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΑΠΟ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΙΣΛΑΜΟΚΑΝΙΒΑΛΩΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ. ΕΚΕΙ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ  Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. ΣΤΗ  ΚΡΗΤΗ?

ΠΡΑΧΤΩΡ ΜΟΥΖΑΛΑΣ : ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ 4 «ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ»

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΛΠ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ

Τη δημιουργία τεσσάρων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, για τη στέγαση συνολικά 2.000 ανθρώπων, ανακοίνωσε από το Ηράκλειο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια σύσκεψης για το μεταναστευτικό, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Μουζάλας στην Περιφέρεια Κρήτης και στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Κρήτης, Στ. Αρναουτάκης, τοπικοί βουλευτές και δήμαρχοι του νησιού.

MOYZALAS

ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ… ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΠΕΛΕΞΕ, ΠΟΙΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ, ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ? ΑΛΗΘΕΙΑ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ?

ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ…

Τα κέντρα φιλοξενίας, ισχυρίσθηκαν ότι θα δημιουργηθούν αφού ολοκληρωθεί η τουριστική περίοδος, τον Νοέμβριο, για να  σκατώσουν το νησί από του χρόνου… Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ό,τι ΚΑΤΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ θα ξεκινήσουν αμέσως ίσως και μέσα στο Σεπτέμβριο, απλώς θέλουν να  αποκοιμίσουν αντιδράσεις όπως κάνουν συνήθως..  Ο,τι λένε σχετικό είναι παραπειστικό στο πλαίσιο της σχετικής  διαχείρισης – εξαπάτησης..

«Η Κρήτη να δεχθεί περίπου 2.000 πρόσφυγες ή μετανάστες, οι οποίοι θα μοιρασθούν στο νησί. Το πώς θα γίνει η μοιρασιά, η Περιφέρεια και οι Δήμοι έχουν την δυνατότητα να το δουλέψουν μόνοι τους και εμείς να σεβαστούμε τις προτάσεις που θα κάνουν» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.

Όπως δήλωσε ο κ. Μουζάλας, θα δημιουργηθούν τέσσερις χώροι φιλοξενίας απόλυτα οργανωμένοι(…) . Οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε σπίτια και όχι σε σκηνές, ενώ θα τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση, στοιχειώδης εκπαίδευση και απασχόληση των παιδιών.
Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε πως θα υπάρξει ειδική μελέτη για την φύλαξη των χώρων, ενώ υπογράμμισε πως τα δικαιώματα των μεταναστών θα πρέπει να ισορροπούν με τα δικαιώματα του ντόπιου πληθυσμού.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε από τη δική μας την πλευρά και είμαι βέβαιος και από την πλευρά της Κρήτης, όπως εκφράζεται μέσα από τις αρχές της, η προσπάθεια αυτή να πραγματοποιηθεί με τους καλυτέρους δυνατούς όρους» είπε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, κατά τη σύσκεψη συζήτησαν και για την ομοιογένεια του πληθυσμού που θα έλθει, ώστε να μην εκδηλωθούν συγκρούσεις μεταξύ τους.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, αφού ανέφερε ότι η Κρήτη θα σηκώσει το βάρος που της αναλογεί, πρόσθεσε ότι μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου θα κατατεθούν οι προτάσεις από πλευράς Δήμων, ενώ αυτό που υπογραμμίστηκε είναι ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες που θα φιλοξενηθούν στο νησί, θα ζουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, Βασίλης Λαμπρινός, είπε ότι σύντομα θα γίνει σύσκεψη της ΠΕΔ για να συζητηθεί αναλυτικά το θέμα.

«Η κατανομή των μεταναστών θα γίνει στο σύνολο των Δήμων της Κρήτης και αυτό που θέλει η ΠΕΔ Κρήτης είναι να δημιουργηθούν χώροι με συνθήκες ανθρώπινες και αξιοπρεπείς για τους ανθρώπους που θα φιλοξενηθούν» σημείωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου.

Ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, στις δηλώσεις του ανέφερε ότι η φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων, θα πρέπει όμως αυτό να γίνει με τέτοιον τρόπο ώστε να μην διαταραχθεί η τοπική κοινωνία και η οικονομική ζωή.

Ακόμη σημείωσε ότι οι λεπτομέρειες σχετικά με τους τόπους που θα δημιουργηθούν αυτές οι μικρές δομές, θα συζητηθούν με τους τοπικούς φορείς και τις αρχές των Χανίων.

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four + 9 =