ΟΣΕ : ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ..

stathakis-100MYRIAKHS

ΕΔΩ, Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΤΗΝ  ΕΠΟΧΗ ΠΕΡΣΙ ΜΕ ΤΟ  ΑΔΗΛΩΤΟ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΑΚΙ ΤΟΥ..

ΓΙΑ 45 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΡΑ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ !

 

ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΥΠΕΔ !!!!!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΝ.
ΠΡΙΝ ΑΚΡΙΒΩΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΓΑΤΕ:

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει (στις 15-07-2013) την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το «προκλητικά χαμηλό τίμημα»

«ΣΚΑΝΑΛΩΔΕΙΣ ΟΡΟΙ – ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ 120 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ»

«Η ανακοίνωση της προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. θέτει ερωτηματικά τόσο για την σκοπιμότητα όσο και για τους όρους υπό τους οποίες διεξάγεται» τονίζει, σε δήλωση του, ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης.

Οπως σημειώνει ο κ. Σταθάκης: «Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. είναι σήμερα πλέον μια κερδοφόρα επιχείρηση. Η διατήρηση των μετοχών της στην κυριότητα του δημοσίου θα μπορούσε να προσφέρει σημαντικά οφέλη για τα δημόσια ταμεία. Ταυτόχρονα, η εξαγγελθείσα ιδιωτικοποίηση τραυματίζει οποιοδήποτε μελλοντική προσπάθεια για μακροπρόθεσμο σχεδιασμό στον κλάδο των μεταφορών και ένταξη της χώρας στα δίκτυα του διεθνούς εμπορίου. Τέλος, προωθείται μια εποχή που η μετακίνηση με το τραίνο αναμένεται διεθνώς να αναγεννηθεί τόσο ως μέσου τουριστικής περιήγησης, όσο ως μέσο μαζικής μεταφοράς για τους πολίτες».

Σχετικά με τους όρους, υπό τους οποίους διεξάγεται ο διαγωνισμός, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση προωθείται σε προκλητικά χαμηλή τιμή (300 εκατ. ευρώ) με αποτέλεσμα να έχει αμελητέα ωφέλεια ως προς την εξυπηρέτηση του διακηρυγμένου στόχου της κυβέρνησης, την αποπληρωμή τμήματος του δημοσίου χρέους μέσω των ιδιωτικοποιήσεων.

Ταυτόχρονα, οι όροι του διαγωνισμού για την εκποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. περιλαμβάνουν και σκανδαλώδεις όρους που ευθέως τραυματίζουν το ελληνικό δημόσιο, καθώς χαρίζονται στους υποψήφιους αγοραστές ακίνητα του δημοσίου αξίας ύψους κοντά στο μισό (120 εκατ. ευρώ) της συνολικής τιμής πώλησης».

«Δυστυχώς, αποκαλύπτεται ότι στην περίπτωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., όπως και στο μεγαλύτερο τμήμα των προωθούμενων ιδιωτικοποιήσεων, η επίκληση του δημοσίου χρέους δεν αποτελεί παρά πρόφαση για την με προνομιακούς όρους εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων» καταλήγει ο κ. Σταθάκης.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

18 + six =