ΓΙΑΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ (video κατατοπιστικό)

nato ukrania

“Ισχυρή άμυνα και εποικοδομητικός διάλογος, αυτές είναι οι δεσμεύσεις πάνω στις οποίες στηρίζονται οι σχέσεις μας με τη Ρωσία”, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας … Με τον εμβληματικό προδότη Ποροσένκο μπροστά σαν σημαία της Δυτικής Συμμαχίας !

ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΦΙΓΓΕΙ ΤΟΝ ΚΛΟΙΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ  ΡΩΣΙΑ,  ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ  ΣΤΡΑΤΟ!

Η σύνοδος του ΝΑΤΟ συγκλήθηκε στην πολωνική πρωτεύουσα για την κατάρτιση σχεδίου δράσης απέναντι στη «ρωσική επιθετικότητα»  χωρίς, ωστόσο, να κοπεί ο δίαυλος επικοινωνίας με το Κρεμλίνο, όπως τόνισε ο γ.γ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ανεπισήμως, ωστόσο, αυτό που κυριάρχησε στα πηγαδάκια των ηγετών ήταν η έντονη ανησυχία για όσα δυσοίωνα μπορεί να σημάνει η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θεωρείται ό,τι θα καθυστερήσει. Ισως είπαν και να μη γίνει ποτέ..

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
nato-aigaio

ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..  Ο ΣΤΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΩΝ 28 ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΡΚΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ…    H επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο που περιλαμβάνει τη συλλογή πληροφοριών -σχετικά με τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών-και την αποστολή τους στην ελληνική και την τουρκική ακτοφυλακή και την Frontex- θα συνεχιστεί ως έχει, ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος της Συμμαχίας. Μίλησε για εκπόνηση ενός βιώσιμου σχεδίου στο πλαίσιο γενικότερης αναδιάρθρωσης της στρατηγικής του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Η εκπόνηση του σχεδίου αυτού αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο. Θα περιλαμβάνει ειδικό καθεστώς για τα πρώην να λέμε ελληνικά νησιά ? Ποιός ξέρει… Ο ίδιος αξιωματούχος εξήρε το επίπεδο επιχειρησιακής συνεργασίας στο Αιγαίο, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Στη διακήρυξη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας εγκαλείται η Ρωσία «για τις ενέργειές της, ειδικά στην Ουκρανία» τις οποίες το ΝΑΤΟ θεωρεί ως υπονομευτικές της τάξης στην Ευρώπη που είναι βασισμένη σε κανόνες, οι οποίοι δεν αναφέρονται..

Οι ηγέτες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ συμφώνησαν στην ανάπτυξη πολυεθνικών δυνάμεων στα κράτη στις χώρες της Βαλτικής (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία) και την Πολωνία, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση την ετοιμότητα τους απέναντι σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια της Ρωσίας.

Πρόκειται για τέσσερεις πολυεθνικές ταξιαρχίες, τα οποία θα τελούν υπό τη διοίκηση Ηνωμένων Πολιτειών, Καναδά, Βρετανίας και Γερμανίας, η οποία τώρα εισάγεται πανηγυρικά στο στρατιωτικό παιχνίδι 70 χρόνια μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης..

Ο κ. Σόλτεμπεργκ υπερθεμάτισε στο ότι «μία επίθεση κατά ενός συμμάχου θα εκληφθεί επίθεση κατά της Συμμαχίας στο σύνολό της». Τόνισε πως,  παρόλο το επιθετικό ύφος, δεν επιδιώκεται η διακοπή επικοινωνίας με το Κρεμλίνο, επιμένοντας πως «η Ρωσία δεν μπορεί και δεν πρέπει να απομονωθεί».

Στη διακήρυξη επισημαίνονται οι κίνδυνοι για την ασφάλεια που αναδύονται από την αστάθεια στην Μ. Ανατολή και την Β. Αφρική. Τονίζεται ότι η συλλογική άμυνα παραμένει η θεμελιώδης ευθύνη του ΝΑΤΟ, ενώ με την αναχαίτιση και την άμυνα της Συμμαχίας να εδράζεται σε ένα σύστημα πυρηνικών, συμβατικών και πυραυλικών μέσων. Σημειώνεται επίσης ότι η ετοιμότητα του ΝΑΤΟ έχει αυξηθεί, ενώ οι αμυντικές δαπάνες των κρατών-μελών έχουν αρχίσει να αυξάνονται στην κατεύθυνση των αποφάσεων που έλαβε η Συμμαχία στην Ουαλία.
Το ΝΑΤΟ αναφέρει στη διακήρυξη ότι θα λάβει μέτρα αναχαίτισης και άμυνας από απειλές, από οπουδήποτε κι αν προέρχονται αυτές, ενώ θα ενισχύσει την παρουσία των δυνάμεών του στα ανατολικά σύνορα της Συμμαχίας. Στη διακήρυξη υπογραμμίζεται ότι όλα τα μέτρα που λαμβάνει το ΝΑΤΟ είναι αμυντικού χαρακτήρα.
Τονίζεται ότι το ΝΑΤΟ δεν συνιστά απειλή για καμία χώρα, δηλώνεται η ετοιμότητα της Συμμαχίας για διάλογο με την Ρωσία και η προσδοκία οικοδόμησης δημιουργικής σχέσης με την Ρωσία «όταν οι ενέργειες της Ρωσίας το επιτρέψουν».
Στη διακήρυξη αναφέρεται ότι το ΝΑΤΟ θα προχωρήσει τον πολιτικό διάλογο και την πρακτική συνεργασία με τους εταίρους του στη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική, θα συνδράμει στην εκπαίδευση στο Ιράκ, ενώ αεροσκάφη Awacs θα χρησιμοποιηθούν για να στηρίξουν την Συμμαχία κατά του ISIS. Επίσης θα διατηρήσει την υποστήριξη της στο Αφγανιστάν.
Το ΝΑΤΟ επιπλέον θα παρέχει περαιτέρω υποστήριξη στην Ουκρανία και την Γεωργία ενώ θα συνεχίσει να συνδράμει την Δημοκρατία της Μολδαβίας.
Το ΝΑΤΟ θα εμβαθύνει τις σχέσεις του με τους εταίρους του στην Βαλτική, την Μαύρη Θάλασσα και τα Δυτικά Βαλκάνια, ενώ θα διατηρήσει την επιχείρησή του στο Κόσοβο.
Η «ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ» ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΠΛΟΙΟ ΣΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ..

Στη διακήρυξη υπογραμμίζεται η αυξανόμενη σημασία της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ Ε.Ε. και ΝΑΤΟ για την ασφάλεια του ευρωατλαντικού χώρου.
Στο κείμενο διακηρύσσεται η πολιτική «ανοιχτών θυρών» του ΝΑΤΟ και η προσδοκία εισόδου στην Συμμαχία του Μαυροβουνίου.

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × three =