ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η “ΕΠΙΔΗΜΙΑ” ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ NPLs ! (ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ)

μπαμ

Χωρίς κεφάλαια τελικά οι τράπεζες πνιγμένες στα «παλιόχαρτα» που οι ίδιες, ως «ΘΕΣΜΟΙ», ακόμη μοιράζουν… Κάποιοι φαίνεται εμπιστεύθηκαν Μπαρουφάκηδες «επιστήμονες» της φούσκας του χρέους που δήθεν ποτέ δε σκάει..

 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗ “ΦΟΥΣΚΑ” ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΩΝ. ΤΟ ΜΠΡΕΞΙΤ ΠΑΤΗΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΗ..
ΠΡΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ??

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ-ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ : «ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ ΣΕ 3 ΣΤΡΩΣΕΙΣ»(VIDEO)

 

Ως Ανέκδοτο : Χρεωκοπία σε Ελλάδα Ιταλία από κεφαλαιακή ανεπάρκεια !

Ο ΡΕΝΤΖΙ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Από τι κινδυνεύουν περισσότερο οι αγορές; Από τα προβληματικά δάνεια των τραπεζών της Νοτίου Ευρώπης και ειδικά σε Ιταλία και Ελλάδα ή από τα παράγωγα των Γερμανικών και Γαλλικών τραπεζών; Το ερώτημα αυτό τίθεται λόγω της παρέμβασης Renzi του Ιταλού πρωθυπουργού ο οποίος πιέζει ώστε….η ΕΕ και η ΕΚΤ και ο SSM να αποδεχθούν κρατική παρέμβαση ειδικά στην Monte Dei Paschi. Είναι φανερό ό,τι προσπαθεί να αποφύγει την ενεργοποίηση της  χρεωκοπίας bail in στην Ιταλία λόγω κεφαλαιακής ανεπάρκειας των τραπεζών και το τεράστιο πολιτικό κόστος του.

ΕΝΑ ΤΟ ΠΛΑΝ Β,Χ ΚΛΠ: ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΑ  ΛΑΜΟΓΙΑ!

τσίπροΤΣΑΚΑΛΩ κι ο αμερικανος φίλος

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΛΑ ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ, ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ  ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΩ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΓΙΓΑΡΕΜΟΥΛΑ ΤΩΝ ΑΛΗΤ..

Μάλιστα ο Renzi θέλοντας να ασκήσει πίεση στην Γερμανία δήλωσε ό,τι αν τα NPLs των ιταλικών τραπεζών μπορεί να κοστίσουν 1 τα παράγωγα ορισμένων τραπεζών στην Ευρώπη μπορεί να κοστίσουν 100, αυτή είναι η αναλογία, Κόκκινα δάνεια (NPLs) 1 προς χρεόγραφα παράγωγα 100…

 

Προφανώς η Ιταλία πιέζει την Γερμανία και η αναφορά στα παράγωγα προφανώς στοχοποιούσε την Γερμανική τράπεζα Deutsche bank που μαζί με την BNP Paribas έχουν από τις μεγαλύτερες εκθέσεις σε παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα, συμβόλαια κλπ «παιχνίδια» του καζινοκαπιταλισμού.. Οι αποκαλύψεις για τα τρωτά και αδύνατα σημεία της «φούσκας» των χρηματαγορών αποδεικνύουν πόσο εύθραυστο και ευάλωτο είναι το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης. Η ΕΚΤ με τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης έκρυψε τα προβλήματα δεν τα επίλυσε και έτσι από την μια οι τράπεζες της Νοτίου Ευρώπης έχουν εγκλωβιστεί στα προβληματικά δάνεια ειδικά Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα ενώ στις χώρες της Βορείου Ευρώπης ελλοχεύει ο κίνδυνος της κατάρρευσης μέσω παραγώγων ειδικά σε Deutsche bank ή BNP Paribas που έχουν μεγάλη έκθεση. Ενόψει των stress tests της ΕΚΤ στις 29 Ιουλίου του 2016 στα οποία συμμετέχουν οι Ιταλικές τράπεζες είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν κεφαλαιακές ανάγκες ειδικά για την Monte Dei Paschi. Υπό τον φόβο να μην συμμετάσχουν ιδιώτες μέτοχοι και έτσι να ενεργοποιηθεί το bail in για ομολογιούχους και καταθέτες ο Ιταλός πρωθυπουργός Renzi ασκεί πιέσεις ώστε η ΕΕ να δεχθεί κρατική παρέμβαση για την διάσωση και ανακεφαλαιοποίηση των Ιταλικών τραπεζών. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν τον χειρότερο δείκτη NPLs στην Ευρώπη και την χειρότερη σχέση αναβαλλόμενης φορολογίας (όπου αναβαλλόμενη φορολογία λογιστικά κεφάλαια) έναντι των πραγματικών κεφαλαίων.
Τα προβληματικά δάνεια έχουν μια ιδιαιτερότητα.
Είναι υπαρκτό πρόβλημα και άμεσα χτυπάνε τα κεφάλαια, έχουν άμεση αρνητική επίδραση στα κεφάλαια όταν αυξάνονται τα NPLs.
Οι Γερμανοί και το ΔΝΤ πιέζουν τις χώρες της Νοτίου Ευρώπης να ελέγξουν τα προβληματικά δάνεια…αλλά το πρόβλημα γιγαντώνεται χωρίς να επιλύεται αποτελώντας πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, λέει το bankingnews.gr/
Έτσι εξηγείται και η δραματική υποχώρηση των μετοχών στις Ιταλικές και στις ελληνικές τράπεζες.

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ-ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ : «ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ ΣΕ 3 ΣΤΡΩΣΕΙΣ»…

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × 3 =